Sayarsan okurum. Yaklaşık 5 senedir kullanıyorum bir sorun yaşamadım da o yüzden merak ettim.
Windows 11 bazı yenilikler getirse de hâlâ çok oturmuş bir sistem değil. Kurulumda TPM 2.0 ve Secure Boot gibi zorunluluklar var, bu da eski bilgisayarlarda sorun çıkarıyor. BIOS ayarlarıyla uğraşmak gerekiyor ya da sistem hiç desteklemiyor.
Güncellemeler de tam güven vermiyor. Bazen güncellemeden sonra masaüstü gelmiyor, sistem donuyor ya da bazı uygulamalar bozulabiliyor. Sonradan düzeltilse de o ana kadar uğraşmak gerekiyor.
Görev çubuğu çok sınırlı. Eskiden ekranın yanına taşıyabiliyorduk, şimdi sadece altta duruyor. Dosya simgelerine sürükleyip açma özelliği bile kaldırılmıştı, sonra gelen tepkilerle geri getirdiler ama hâlâ eksikler var
Performans kısmı kişiden kişiye değişiyor. Yeni sistemlerde genel olarak iyi ama bazı kullanıcılar takılma, geç açılma gibi şikayetler yaşıyor. Özellikle SSD’si olmayan sistemlerde daha fazla hissediliyor
Oyunlarda da her şey yolunda değil. Bazı oyunlar Windows 11’e tam uyumlu çalışmıyor. FPS düşüşü yaşayanlar var. DirectStorage gibi özellikler var ama şu an pek az oyunda fark yaratıyor
Sürücü desteği de her cihaz için tam değil. Özellikle eski yazıcılar, tarayıcılar veya bazı VPN programlarında sorun çıkabiliyor. Her şeyin uyumlu çalışması garanti değil
Kurulum sırasında yerel hesap yerine Microsoft hesabı zorunlu tutuluyor (özellikle Home sürümde), bunu aşmak için uğraşman gerekiyor. Ayrıca gizlilik ayarları da kurulumda gizlenmiş durumda, elle tek tek kapatmak gerekiyor
Arayüz genel olarak modern ama tam oturmamış. Karanlık mod her yerde düzgün çalışmıyor, bir ayar menüsünden diğerine geçerken eski Windows tasarımları karşına çıkıyor. Yani yeni ve eski sistemler hâlâ iç içe duruyor
Sistem diski zamanla dolabiliyor. Güncellemelerden sonra kalan “Windows.old” klasörü ya da geçici dosyalar uzun süre temizlenmezse gereksiz yere alan kaplıyor
Genel olarak Windows 11 hâlâ geliştirilme aşamasında gibi. Yeni sistemlerde kullanılabilir ama daha kararlı ve alışılmış bir deneyim isteyenler için Windows 10 hâlâ daha güvenli bir tercih olabili