Neler Yeni

XBOX SERIES X vs PS5

Bunları okuduktan sonra hangisi?

• XBOX SX

• PS5

Sonuçları oy verdikten sonra görebilirsiniz.
Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
Anıl
Eveeet.Klasik sorumu yazdım ve iki tarafın avantajlarını üşenmeden yazacağım ve alacaklara yol göstereceğim.Haydi Başlayalım!

Neden XBOX SX?
Bu konsol sade bir tasarım seçmiş ve bence hoş duran bir tasarım.Ama kimse tasarımından dolayı konsol almayacağı için asıl konu olan oyunlara geçelim.Oyun bakımından özel bir durum bulunmamakta çünkü tüm XBOX SX oyunları PC'dende oynanabiliyor.Şahsen XBOX'ın burada bir şey yapmasını umuyorum
çünkü eski nesil rekabetinde XBOX One ailesi Switch'ten bile az sattı!Rakibi PS4 ise 110M adet satarak muhteşem oyunlar vaad etti.Gömme mevzusu bittiyse şimdi iyi taraflara bakalım.
1-) Ucuz Oyun Sistemi
Series X tıpkı önceki XBOX neslindeki gibi Gamepass özelliği bulundurmakta.Bu da EA Play + Live Gold(Online Sistem)barındırmakla beraber 100+oyun içeriyor.Yılda bir PS5 oyun fiyatına olmasıda bizim
yararımıza oluyor.
2-)Geriye uyumluluk
Ve geldik önceki nesillerden birini kullanan oyuncular için en önemli madde!Diyelim ki Xbox 360 veya One S var sizde ve bu konsolları SX ile değiştirmek istiyorsunuz.Hüç şüphe duymayın çünkü SX OXBOX'tan One X'e kadar tüm eski konsollardaki oyunlarınızı SX'tede rahatça oynayabilirsiniz.Oyun dışında diyelim bir yerden kolu olmayan sadece konsol olacak şekilde SX'i aldınız ve önceki nesillerden bir kola sahipseniz o kolu rahatlıkla SX'te kullanabilirsiniz.
AnyConv.com__indir (4).png

Neden PS5?
Bu konsol önceki nesillere göre aşırı büyük bir kasa ile geliyor.XBOX SX'ten biraz daha güçsüz.Oyun bakımından ise PS4 adını özel oyunlarla tarihe geçiren bir konsol olduğundan Sony'nin PS5'tede aynı
ilerleyeceğini düşünüyorum.Ama maalesef ki PS5 oyunları 300-700 tl arası bir fiyatta satıldığından bi hesaplama yaparsak her ay 400tl oyun alsanız konsolun yarı fiyatı kadar bi fiyat çıkıyor ki yabancılarda durum daha vahim konsolun 2 katı kadar etmekte.Ek bilgi olarak PS5 özel olarak hazırlanan ve gamepass için rakip olacak bir sistem geliyor PSP ile birlikte satılacak diye biliyorum.Şimdi avantajlarına bakalım!
1-)GamePad
DualSense teknolojisi ile beraber PS5 gamepad bakımından 1-0 önde oluyor.Özellikleri kullanmadığım için anlatamayacağım ama Haptik Titreme özelliği ile atıyorum bi tahta köprüde farklı bir yarış pistinde farklı bir his vaad ediyor.
2-)Özel Oyunlar
Fiyatı uçuk olsada gerçekten kaliteli oyunlar bulunacak ps5'te.Fakat benim gibi hikayeli oyunlara abanmak istemeyen biri iseniz bu sizin seçim kriterini etkilemez diye düşünüyorum (Bu konudan anlamadığım için yorumlarda başkaları anlatırsa sevinirim)
AnyConv.com__indir (5).png

SONUÇ:1
Eğer benim gibi PS5 özel oyunlara ilgisi olmayan biri iseniz ve oyunlara o kadar para veremeyecekseniz kesinlikle SX alın tabi Gamepass oyunları size uygunsa.
SONUÇ:2
PS5 özel oyunlarına ilgisi olan ve o oyunlar için o kadar para verebiliyorsanız PS5 iyi bir seçim olacaktır.Eğer orta-üst seviye bi PC'niz varsa zaten XBOX oyunlarını rahatça oynayabiliyorsunuz.
Ben burada SONUÇ:1 oluyorum.Umarım bir faydam dokunmuştur.Hoşçakalın

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,307
İsim
.
Türkiye şartlarında orta sınıf bir aile için ps5 zaten çok saçma.
Haftada 1-2 saat TLOU 2 girip çıkarım diyene başka ama.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
neden xbox? oyunlar ucuz
neden ps5? oyunlar kaliteli.

başka bir sebep olmamalı.

Nachi

80+ Platinum
Xbox series x. Ps5 koluna sorunlu diyorlar sorun yaşayanlar varmış ve özel oyunlarını sevmiyorum. Xbox özel oyunlarını ben daha çok seviyorum ve daha taşınabilir kompakt. Gamepad daha ergonomik. Gamepass diye mükemmel sistem var. Konsola o kadar para verip özel oyunlara 700 800 lira vermek mantıksız. Ve daha fazlası için kesinlikle tercihim xboxdan yana.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Bunlar evet önemli kriterler evet ama bir sürü sebep daha var
başka ne sebep olabilir ki? kaliteli oyun oynamak isteyen ps5 alıyor. ucuz oyun oynamak isteyen xbox. ikisi bir arada yok malesef. xbox tarafında kaliteli oyun yok, sony tarafında ucuz oyun yok.

xbox tarafında özel oyun diye bir şeyin adı bile yok. bütün oyunlar day1 pcde.

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
Anıl
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Xbox series x. Ps5 koluna sorunlu diyorlar sorun yaşayanlar varmış ve özel oyunlarını sevmiyorum. Xbox özel oyunlarını ben daha çok seviyorum ve daha taşınabilir kompakt. Gamepad daha ergonomik. Gamepass diye mükemmel sistem var. Konsola o kadar para verip özel oyunlara 700 800 lira vermek mantıksız. Ve daha fazlası için kesinlikle tercihim xboxdan yana.
Bende böyle düşünüyorum

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Konsol alırsam series x alacağım.

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
37,262
İsim
Mert Can Ergün
hocam gidersiniz bi bayiye bir oyun alırsınız oyunu bitirip oyunu satıp yada takas yaparak yenı oyunlar alırsınız psn de oyunlar indirime giriyor bütün oyunlar 700tl değil

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,050,086
Üyeler
166,691
Son üye
Batuhanolmez0965
Top Bottom