(YARDIM) Mining Rig için hangi power ?

krammer

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
614
Öncelikle merhaba elimde bulunan parçalar aşağıda. 2 tane çok önemli sorum var
1-) Sizce bu powerlardan hangisini kullanmalıyım? Tek rig yapsam kaldırır mı ?
2-) 2 farklı anakarta 2 farklı psu ile bağlasam hangi parçaları kullanmalıyım ?

İşlemci: Ryzen5 2600+ Ryzen5 3500X
Anakart: B450M S2H + MSİ B450 Gaming Plus Max(6 ekran kartı desteği var)
Power: Sharkoon 650 V2 650W 80+ ----- FSP 500W 80+ ------ Aigo Gp650W 80+Bronze
Ekran Kartları 3 Adet 1660S 1 adet 5500XT 8GB
Aigonun linkini koydum hangi ürün olduğunu bilin diye. Lütfen bu konuda bilgisi olan kişilerden yardım bekliyorum elimdeki powerlar en fazla kaç ekran kartı destekler ? 2 tane daha 5500XT alma imkanım var..
Şimdiden teşekkürler...

Öncelikle merhaba elimde bulunan parçalar aşağıda. 2 tane çok önemli sorum var
1-) Sizce bu powerlardan hangisini kullanmalıyım? Tek rig yapsam kaldırır mı ?
2-) 2 farklı anakarta 2 farklı psu ile bağlasam hangi parçaları kullanmalıyım ?

İşlemci: Ryzen5 2600+ Ryzen5 3500X
Anakart: B450M S2H + MSİ B450 Gaming Plus Max(6 ekran kartı desteği var)
Power: Sharkoon 650 V2 650W 80+ ----- FSP 500W 80+ ------ Aigo Gp650W 80+Bronze
Ekran Kartları 3 Adet 1660S 1 adet 5500XT 8GB
Aigonun linkini koydum hangi ürün olduğunu bilin diye. Lütfen bu konuda bilgisi olan kişilerden yardım bekliyorum elimdeki powerlar en fazla kaç ekran kartı destekler ? 2 tane daha 5500XT alma imkanım var..
Şimdiden teşekkürler...
Dediğin 4 karta bunlar çok zayıf kalır. En azından kaliteli bir 750W PSU alın derim.

PSU günlerce yük altında çalışacağı için kaliteli olması ve çok zorlanmaması için sana gerekenden yüksek güç verebilmesi önemli. Dediğin güç kaynaklarına 4 kartı bağlarsan yine çalışır ama PSU çok zorlanır ve birkaç gün içinde bozulabilir.

Dediğin 4 karta bunlar çok zayıf kalır. En azından kaliteli bir 750W PSU alın derim.
Evet biliyorum 4 kartı desteklemez hiçbiri ama şuan elimde olan ürünler bunlar şimdilik beni idare edecek en mantıklı yolu arıyorum. Yani 4 ü tek anakartta değil de 2 2 de yapabilirim. Ya da elimdeki PSU lardan biri 3 tane 1660s kaldırır mı bunu merak ediyorum?

Evet biliyorum 4 kartı desteklemez hiçbiri ama şuan elimde olan ürünler bunlar şimdilik beni idare edecek en mantıklı yolu arıyorum. Yani 4 ü tek anakartta değil de 2 2 de yapabilirim. Ya da elimdeki PSU lardan biri 3 tane 1660s kaldırır mı bunu merak ediyorum?
Üçü de elinde varsa 650W olanlardan birine 2 birine 2 bağlayabilirsin. Büyük ihtimalle sorun olmaz.

Daha fazla kart kaldırır mı sorusuna üstte bir açıklama yapmıştım. Kısa vadede birine 4 kartı bağlasan da çalışır ama uzun vadede PSU zarar görecektir.

Üçü de elinde varsa 650W olanlardan birine 2 birine 2 bağlayabilirsin. Büyük ihtimalle sorun olmaz.

Daha fazla kart kaldırır mı sorusuna üstte bir açıklama yapmıştım. Kısa vadede birine 4 kartı bağlasan da çalışır ama uzun vadede PSU zarar görecektir.
Tamamdır. Teşekkür ettim

Geri