Neler Yeni

Yazılıma Nasıl Başlamalıyım?

mfimmel

80+ Silver
Herkese selamlar lisenin bitimine 1-2 sene kaldı ve önümde bu işte uzmanlaşmak için uzunca bir potansiyel süre var.

Bir süredir araştırıyorum nereden başlayacağıma kesin karar vermek için aklımda ki soru işaretleriyle beraber bu işte bilgili arkadaşlara sorularım ve tavsiyelerini isteyeceğim bir kaç husus var;

Öncelikle benim amacım yazılımı ana gelirim haline getirmek bu sebepten ötürü ingilizcemide geliştiriyorum yurt dışı tabanlı bir şirket durumları olursa ilerlediğimde fakat yazlıma nasıl başlayacağıma kesin karar veremedim Web / Uygulama / Oyun gibi üç alan var benim istediğim bu üç alandan hangisinde iş bulma olasılığımın fazla olduğu yani en iş bulma oranı yüksek olan alanı Web diye öğrendim ben bilgili arkadaşlar yanıtlarda belirtirse sevinirim. Web alanında ise deneyimlediğim kadarıyla üç dil üzerine yoğunlaşacağım "html,php,css" bu üç dilde uzmanlaştığım zaman bir şirkete işe girmek için yeterli olur muyum veya ek olarak bir şey yapmalı mıyım genel olarak neler yapmalıyım bilgili arkadaşların tavsiyeleri gerçekten çok önemli.

İbrahim Özel

80+ Silver
En İyi Cevap
13
Web alanında iyi bir iş bulmak istiyorsanız tek başına bunlar yetmez. Ek olarak JavaScript'de öğrenmeniz gerek. Başlangıç olarak Python ile başlayabilirsiniz. C#'da olabilir. If-else, döngüler, akış diyagramı gibi konuları çok iyi öğrenmeniz gerek. Yazılımın temel konularıdır bunlar. Bir kaç konu daha var tabi ben bir kaçını örnek verdim. Başlangıçta sürekli yeni dillere girişmeyin. Yoksa çabuk sıkılırsınız. Bütün dilleri birbirine karıştırırsınız çorba olur. Bir dili iyice öğrenip algoritma mantığını kavrayın. Zaten çoğu dil hemen hemen birbirine benziyor.

Gordiac

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
885
İsim
Ramazan KOLDAŞ
Hocam ben bildiğimi anlatayım öncelikle sevmek istediğin yönü seçmelisin bu ister web tasarım olabilir ster Android yazılım olabilir istersen de masaüstü programcılığı ya da veri tabanı programcılığı olabilir ardından bu alanlarda hangi alt alanların ve dillerin kullanıldığına bakman lazım örnek olarak ben bir Android uygulaması geliştirmek istiyorsam Android studio üzerinde kotlin veya java dilini kullanmalıyım eğer ki bir ios uygulama programlamak istiyorsam bir MacBook almalıyım ve içerisinde swift dili ile geliştirme yapmalıyım . Onun haricinde genel olarak yazılım öğrenmek istiyorsan ilk olarak algoritma mantığını kavramalisin daha sonra nesne yönelimli programlama mantığı kavramalisin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Web alanında iyi bir iş bulmak istiyorsanız tek başına bunlar yetmez. Ek olarak JavaScript'de öğrenmeniz gerek. Başlangıç olarak Python ile başlayabilirsiniz. C#'da olabilir. If-else, döngüler, akış diyagramı gibi konuları çok iyi öğrenmeniz gerek. Yazılımın temel konularıdır bunlar. Bir kaç konu daha var tabi ben bir kaçını örnek verdim. Başlangıçta sürekli yeni dillere girişmeyin. Yoksa çabuk sıkılırsınız. Bütün dilleri birbirine karıştırırsınız çorba olur. Bir dili iyice öğrenip algoritma mantığını kavrayın. Zaten çoğu dil hemen hemen birbirine benziyor.

Bana göre direkt algoritma mantığı mı anlasın daha sonra dillere giriş yapsın çünkü algoritma mantığı bütün diller için geçerli

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
HTML,CSS,JAVASCRIPT.

php boşver.

js de uzmanlaşmaya bak.

Jokester

80+ Bronze
php geberdi. en kolay işi web de bulursun. 3 4 ayda işe girebilenler var. Game development fındık fıstık iş değildir. Ekmek yemek için matematik ve fizikden az çok anlamalısın. kodluyoruz.com incelemeni tavsiye ederim başlangıç için iyi kaynak olur.

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
952
İsim
Mehmet bozan
Small Basic ile hem uygulama, hem oyun geliştirebilirsin. Animasyon da geliştirebilirsin. Üniversite'ye kadar eğlence amaçlı çalış. Kendini bıktırma.
Üniversite'de son kararını veririsin.
Palavracılara da fazla aldanma. Bilmedikleri konularda akıl vermeyi severler.

İbrahim Özel

80+ Silver
En İyi Cevap
13
Hocam ben bildiğimi anlatayım öncelikle sevmek istediğin yönü seçmelisin bu ister web tasarım olabilir ster Android yazılım olabilir istersen de masaüstü programcılığı ya da veri tabanı programcılığı olabilir ardından bu alanlarda hangi alt alanların ve dillerin kullanıldığına bakman lazım örnek olarak ben bir Android uygulaması geliştirmek istiyorsam Android studio üzerinde kotlin veya java dilini kullanmalıyım eğer ki bir ios uygulama programlamak istiyorsam bir MacBook almalıyım ve içerisinde swift dili ile geliştirme yapmalıyım . Onun haricinde genel olarak yazılım öğrenmek istiyorsan ilk olarak algoritma mantığını kavramalisin daha sonra nesne yönelimli programlama mantığı kavramalisin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bana göre direkt algoritma mantığı mı anlasın daha sonra dillere giriş yapsın çünkü algoritma mantığı bütün diller için geçerli
Evet hocam böyle daha iyi olur. Katılıyorum size.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,057,889
Üyeler
168,048
Son üye
Deliren Corki
Top Bottom