Yardım 9070XT mi Alayım 5070 mi ?

Sistemimi topladım geriye ekran kartı kaldı sadece hemen almak istiyorum rtx5070 alsam nvidia olduğu için kafam rahat edecek daha önce hiç amd ekran kartı kullanmadım pek sıcak bakamıyorum ama 5070 den daha iyi olduğu için alasım geliyor sizce hangisini almalıyım ? 9070xt alırsam yazılımsal veya başka şeylerle uğraşmaktan korkuyorum
9070xt al bende yeni aldım 2 haftadır kullanıyorum 10 tane büyük oyunda denedim. Alan wake 2, rdr2, cyberpunk, ghost of, god of war ragrenok, last of us 1-2, hogwards legacy, stalker 2 vb gerçekten muazzam performansı var.

Sorunlar çözülmüş olsa 90K için sürücü sistemini değiştirmezlerdi. Halen AMD tarafında sorunlar var. Ama şu son aldıkları kararlar buna odaklanacaklarını gösteriyor. Yine de ben zırt pırt sürücü kaldır, şu ayarı aç kapat vb. uğraşmak istemiyorum diyorsanız Nvidia halen daha başarılı.

AMD sürücü sorunlarından önce varsayılan olarak sorun yaratan ayarları kapalı tutmalı. Nvidia çoğu zaman oyuna karışmaz. Nvidia uygulamasındaki mesela optimize ayarlar da sadece oyun içine karışır, o da açabileceği en yükseği açar. Nvidia kullanan bir olarak o ayarın kapalı tutulmasını da öneririm. Onun dışında denetim masası 3D uygulamaların kararına bırak ve kapalı olarak gelir. AMD ise saçma sapan isimlendirdiği her ayarı açık getiriyor. Bundaki sebep ise oyun firmaları ile iletişimin rezalet olması. Çoğu oyunda AMD FPS artıran, gecikme düşüren ayarları varsayılan olarak olmaz. Bu tamamen hata bence dışarıdan müdahil olduğunda sorunlara yol açıyor.

Ek olarak 50K ile 4X FG geliyor. Tek oyunculu oyunlarda ham kart performansına o da ekleniyor. Çok oyunculu oyunlar hem akıcılık hem detay kısma vb. dolayı 12 GB VRAM gayet yeterli oluyor. Ben açıkcası 5070 öneririm. RT tarafında da açıkcası 90K halen bir kumar. Shadows RT açık geliyor ve AMD kartlardaki performansına videodan bakabilirsiniz.

DLSS4 balanced modu DLSS3 Quality falan bayağı iyi. Hatta CoD gibi oyunlarda, profesyonel oyuncular performance falan kullanıyor. BO7 test ettim hiç de rahatsız etmiyor. Anlatmak istediğim şey aslında hem kalite bozulmuyor hem de FPS artıyor. Gecikme de olmadığından DLSS4 halen daha önde. AMD bence FSR4'ü sonraki nesilde o arzuladığı yere taşıyacak.

Evet, FG falan açılıyor. Shadows'un optimizasyonu gerçekten iyi değil. Ama görsellik olarak uzak mesafe vb. ve RT katkısı fark ediliyor. Halen bina içlerinde sıçsa da, tabii bu oyunu geliştirenlerle de alakalı.

Bunun dışında Shadows optimizasyonu çok iyi olmasa da oyun dünyasının geleceğini gösteriyor diyebiliriz. Oyun firmaları daha az işçi çalıştırarak Lumen, RT gibi şeyler ile ışıklandırmayı çözebiliyorlar. RT sadece ışıklandırmada kullanılmayacak, bunlar arttığında Nvidia 40-50K halen iş yapabilecek. AMD tarafında ise RT bence sonraki nesil ile iyice kıvama gelecek ve açıkcası yavaşlıklarına bakarsak da ben 11X gibi serilerde istedikleri yere ulaşacaklarını düşünüyorum.

Kısaca ne oynayacaksanız ona göre alın. Eğer ben AAA oyun tüketen biri değilim, çok oyunculu Rust, Ark, MMORPG veya indie oynuyorum diyorsanız AMD alın. AAA oynuyorum diyorsanız RT performansından dolayı Nvidia alın. Bir de AMD ekran kartlarının UE5 ile sorunları var. Son dönemde oynadığım UE5 ile yapılan çok oyunculu oyunlar Delta Force(özellikle bunun yorumlarını çok okudum ve aklıma geldi) eğer oyun firması çok iyi optimize etmediyse Intel işlemci ve AMD ekran kartları stutter sorunundan kırılıyorlar.

Yani FPS kıyaslarından çok yukarıdaki sorunları araştırın. Benim gözlemlerim şu an AMD işlemci ve Nvidia ekran kartı en iyi ikili. Intel iki tarafta da sıçıyor. AMD ekran kartı sorunlarını halen çözebilmiş değil. Donanım çakışması, stutter gibi sorunlar işlemcide bellek Mhz 6000 aşınca oluyorsa, AMD kart her boktan nem alıyor ve saçmalıyor.

Yerelde de maalesef ekonomin kötülüğünden ve paranın değersiz olmasından dolayı alırken en iyisi(FPS ve VRAM göre, VRAM 8 GB olması elbette sorun ama 12-16 GB gayet yeterli) alayım kafasıyla öneriliyor. Bence bu donanımlarda bu kafa yapısı ideal değil. İyisini, sorunsuzunu almak asıl daha fiyat performans oluyor.

Buna şey örneğini verebilirim. Ucuz diye aldığınız tuvalet kağıdının, düzgünce silmesi için 10 yaprak gerekiyorsa, kalitelide bu 3 yaprağa denk geliyor. Kaliteliyi alınca aslında daha çok kâr etmiş oluyorsunuz. Veya kedimin kullandığı Natural Bastet kedi kumu(kilo fiyatı ₺350 civarına denk geliyor), ₺150-300 arasına satılan düz kumlardan daha uzun ömürlü.

Son düzenleme:
9070 XT al 5070'e bakma bile bende arada kaldım 5070 iptal edip 9070xt aldım süper

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,380
Üyeler
184,621
Son üye
luciferina
Geri