somoncum
80+ Gold
- Reaksiyon skoru
- 2,463
dp 1.2 mevcut max 2k 120hz de 10 bit verir.Merhaba.
Az önce fark ettim, artık potansiyel bütçe dostu bir oled monitörümüz var. Şuan hali hazırda büyük bir indirim sayılmayabilir çünkü yeni listelenmiş fakat yine de uygun fiyatlı bir model olduğu için paylaşıyorum.
Parlaklık 200 nits'e düşürülmüş, yenileme hızı 180hz, ekranında yansıma önleyici kaplama var. Eklenirse öğrenci indirimi ile yok paraya alınabilir.
![]()
27 inç Odyssey OLED G5 G50SF QHD 180 Hz Gaming Monitör LS27FG500SUXUF | Samsung Türkiye
Explore and buy Odyssey OLED G5 Gaming Monitor {Model Code}, featuring 27-inch QD-OLED in QHD ,Glare Free, 0.03ms response time, and 180Hz refresh rate.www.samsung.com
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
MicroLED > OLED > RGB MiniLED > IPS MiniLED > VA MiniLED > IPS > VA > TN sıralama şuan bu şekilde.Samsung g61sd oled 240 hz olanı kullanıyorum.
DELL 2721dgf ips monitörden geçtim 400 cd/m² ,, Oled G61SD ise 250 nit arada ciddi fark var.
İps teki o parlaklığı yakalamıyorsunuz. Eğer kontrastı fullerseniz kör olursunuz. Resmen yakıyor gözü. Ama ips teki kontrast orta ve biraz üstü civarda rahatsız etmiyor.
Yani kısaca demem o ki ben alırım kontrastı vs arttırıp kullanırım diyorsanız yanılıyorsunuz. Yüksek nit değerine sahip 350/400 gibi hele hele ips ten geçerseniz sizi en çok rahatsız edecek konu bu olacaktır.
Göz sağlığı için OLED en iyisi diyebilirim sonrasında VA türleri gelir IPS kadar fazla göz yoran bir panel tanımıyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
VG27AQZ yi aldığımdan beri erken yorulma, uyanmada zorluk ve göz bölgesinde ağrı yaşatıyor..
Son düzenleme: