Wraithesports.com rezilliği , THH kararına uyulmaması

ramowarr

80+
Reaksiyon skoru
177
Merhabalar , wraithesports.com üzerinden yaşadığım bir saçmalıktan bahsedeceğim . Rawm Leviathan v4 mouse satın aldım , Mouse'ı beğendim ancak elimi rahatsız edici şekilde ısınma sorunu ile karşılaştım . bütün yolları denedim ve 1k pooling rate kullanmama rağmen ürün ısınma sorunu devam etti . Bunun üzerine mail üzerinden destek mesajı yazdım . Ürünün değişimi veya iadesini istediğimi belirttim 14 günlük cayma süre içerisinde . Zar zor onlara yolladım teknik destek olarak aldılar . Üründe herhangi bir sorun yok diye bir teknik yazı yazdılar . Teknik servis bölümünün başındaki kişi aynı zaman da operasyon müdürü olarak görünüyor linkedin üzerinde baktığımda . Ürüne bile bakmadıkları çok belli .

Bunun üzerine Kasım ayında Tüketici hakem heyetine başvurdum , ocak ayında karar açıklandı ve haklı bulundum. Savunmalarında herhangi bir sorun olmadığını kullanıcının keyfine göre bunu yaptğını dahi yazdılar ama cayma hakkı ile ilgili hiç bir savunma yazmamışlar neden acaba :) .Bunun üzerine karar ile mail üzerinden thh kararını onlara bildirdim . başta cevap vermediler 1-2 mail sonrası . Önce tebliğ edilmedi bilgisi sonra hukuk büromuz sizle iletişime geçecek diye cevap verdiler . Müşteri odaklı olmadığı maalesef bu yol ile öğrendim bir kaç güne ilamlı icra takipi başlatacağım . Bu konuyu da bilgi niyetine forumda paylaşmak istedim . KVKK olmasa teknik servisinin belgesi dahil herşeyi koymak isterdim ...

Kısa açıklama isteyenlere , Ayıplı ürün geldiğini bunu onlara bildirmeme rağmen teknik servis adı altında ( sanırım olmayan servis) değişim veya iade yapmadılar sorun yok diye geri gönderdiler . THH 14 günlük cayma hakkı nedeniyle haklı bulundum ancak oyalıyorlar .

Bilgi Niyetine . 14 günlük cayma hakkınızı bütün firmalardan kullanın . Tüketici nezdinde siz haklısınız. Sitelerinde yazdıkları 14 günlük iade sadece açılmamış ürünlerde geçerli yazısı kanun nezdinde bir geçerliliği yok .

Son düzenleme:
Sürekli İnstagram fenolarına veriyorlar reklamı, çok iyiymiş algısı yaratılıyor.

THH'nin verdiği kurallara uymayan, iade kısmına şöyle yazan bir firmadan ne beklersin ki ?

Müneccin mi adam nerden bilecek kutunun içinde sorun olup olmadığını ?

1768315258638.webp

Sürekli İnstagram fenolarına veriyorlar reklamı, çok iyiymiş algısı yaratılıyor.

THH'nin verdiği kurallara uymayan, iade kısmına şöyle yazan bir firmadan ne beklersin ki ?

Alıntıyı görüntüle
Yayınlarda bile reklamlarını görüyorum ama destek konusunda niye süründürüyorlar anlamış değilim .
Bilgi olarak konunun en altına 14 günlük cayma hakkına olduğumuzu tüketicilerin bilmesi lazım . Böyle yazmışlar o zaman haklılar gibi bir şey kesinlike olmaz .

Merhabalar , wraithesports.com üzerinden yaşadığım bir saçmalıktan bahsedeceğim . Rawm Leviathan v4 mouse satın aldım , Mouse'ı beğendim ancak elimi rahatsız edici şekilde ısınma sorunu ile karşılaştım . bütün yolları denedim ve 1k pooling rate kullanmama rağmen ürün ısınma sorunu devam etti . Bunun üzerine mail üzerinden destek mesajı yazdım . Ürünün değişimi veya iadesini istediğimi belirttim 14 günlük çayma süre içerisinde . Zar zor onlara yolladım teknik destek olarak aldılar . Üründe herhangi bir sorun yok diye bir teknik yazı yazdılar . Teknik servis bölümünün başındaki kişi aynı zaman da operasyon müdürü olarak görünüyor linkedin üzerinde baktığımda . Ürüne bile bakmadıkları çok belli .

Bunun üzerine Kasım ayında Tüketici hakem heyetine başvurdum , ocak ayında karar açıklandı ve haklı bulundum. Savunmalarında herhangi bir sorun olmadığını kullanıcının keyfine göre bunu yaptğını dahi yazdılar ama çayma hakkı ile ilgili hiç bir savunma yazmamışlar neden acaba :) .Bunun üzerine karar ile mail üzerinden thh kararını onlara bildirdim . başta cevap vermediler 1-2 mail sonrası . Önce tebliğ edilmedi bilgisi sonra hukuk büromuz sizle iletişime geçecek diye cevap verdiler . Müşteri odaklı olmadığı maalesef bu yol ile öğrendim bir kaç güne ilamlı icra takipi başlatacağım . Bu konuyu da bilgi niyetine forumda paylaşmak istedim . KVKK olmasa teknik servisinin belgesi dahil herşeyi koymak isterdim ...

Kısa açıklama isteyenlere , Ayıplı ürün geldiğini bunu onlara bildirmeme rağmen teknik servis adı altında ( sanırım olmayan servis) değişim veya iade yapmadılar sorun yok diye geri gönderdiler . THH 14 günlük çayma hakkı nedeniyle haklı bulundum ancak oyalıyorlar .

Bilgi Niyetine . 14 günlük çayma hakkınızı bütün firmalardan kullanın . Tüketici nezdinde siz haklısınız. Sitelerinde yazdıkları 14 günlük iade sadece açılmamış ürünlerde geçerli yazısı kanun nezdinde bir geçerliliği yok .
wraith den klavye mouse kulaklık bi ton şey aldım. hiç sorun yaşamadım. w75 klavyede sorun yaşamıştım ama yardımcı oldular. umarım çözersiniz.
bende kasımda olduğum şehirde bir turkcell bayisinden ihtiyaç duyduğum için kendime 2. telefon olarak tecno spark slim 5g cihazı satın aldım. telefon kendi kendine wifi bağlantısını kesip 30 saniye kadar sonra tekrar bağlanıyodu. ve bunu art arda sürekli yapıyo. ne yaparsam yapayım çözülmedi ve bayiye götürdüm ve teknik servise gönderdiler. teknik servis 3 gün sonra tekrar göndermiş ve yazılım güncellemesi yapmışlar sadece. 3 günde geri gelemsine rağmen tam 24 gün daha bayi cihazdan haber vermedi ve cihazımı bekletti. gidip en son kendim sordum ve 27 gün sonra sorunu giderilmemiş cihazı tekrar teslim aldım. üstüne bide çalışan yalan söyledi cihazın oraya gittiğim gün sabah geldiğini söyledi tartıştık ve elime vurdu. şuan da ne iade için yardımcı oluyolar ne sorunu gidermem için. turkcell e başvurdum ancak bayilerinden aldığım için bayinin yardımcı olabileceğini söylüyolar. bayideki gerizekalılar yardımcı olmayıp thh e başvurmamı söylüyo sadece. bende yılbaşından önce başvurdum. kabul edildi ve savunma istendi. henüz bi yenilik yok ama iade edeceğime eminim. sorun hala devam ediyo ve o bekletildiğim 27 günde yeni bir cihaz edindim. yatıyo cihaz kullanmıyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
bunu yazmaları tam bi saçmalık. hijyenik bir ürün değilse kulaklık gibi iade almak zorundalar

wraith den klavye mouse kulaklık bi ton şey aldım. hiç sorun yaşamadım. w75 klavyede sorun yaşamıştım ama yardımcı oldular. umarım çözersiniz.
bende kasımda olduğum şehirde bir turkcell bayisinden ihtiyaç duyduğum için kendime 2. telefon olarak tecno spark slim 5g cihazı satın aldım. telefon kendi kendine wifi bağlantısını kesip 30 saniye kadar sonra tekrar bağlanıyodu. ve bunu art arda sürekli yapıyo. ne yaparsam yapayım çözülmedi ve bayiye götürdüm ve teknik servise gönderdiler. teknik servis 3 gün sonra tekrar göndermiş ve yazılım güncellemesi yapmışlar sadece. 3 günde geri gelemsine rağmen tam 24 gün daha bayi cihazdan haber vermedi ve cihazımı bekletti. gidip en son kendim sordum ve 27 gün sonra sorunu giderilmemiş cihazı tekrar teslim aldım. üstüne bide çalışan yalan söyledi cihazın oraya gittiğim gün sabah geldiğini söyledi tartıştık ve elime vurdu. şuan da ne iade için yardımcı oluyolar ne sorunu gidermem için. turkcell e başvurdum ancak bayilerinden aldığım için bayinin yardımcı olabileceğini söylüyolar. bayideki gerizekalılar yardımcı olmayıp thh e başvurmamı söylüyo sadece. bende yılbaşından önce başvurdum. kabul edildi ve savunma istendi. henüz bi yenilik yok ama iade edeceğime eminim. sorun hala devam ediyo ve o bekletildiğim 27 günde yeni bir cihaz edindim. yatıyo cihaz kullanmıyorum.

bunu yazmaları tam bi saçmalık. hijyenik bir ürün değilse kulaklık gibi iade almak zorundalar
Büyük firmalar bazen savunma bile vermiyorlar . o yüzden süreç daha çok uzuyor eğer savunma 1 aydan fazla ise başvurduğun hakem heyetiyle iletişime geçin süreci hızlandırmak amacıyla .

Sorun olup olmaması, ayıplı olup olmaması önemli değil. Beğenmediğin ürünü 14 gün içericisinde koşulsuz iade edebilmesin, mevzuat açık ve net. Fakat bu sürekli kıvırmaya çalışmaları içler acısı. İşine gelmeyen online satış işine girmesin ve ürünlerini mağazalarda satsın. Bundan bir kaç ay önce wraithin yaptığının doğru olmadığını ve mouse, klavye gibi ürünlerin sarf malzeme olmayacağını belirtmiştim.

Büyük firmalar bazen savunma bile vermiyorlar . o yüzden süreç daha çok uzuyor eğer savunma 1 aydan fazla ise başvurduğun hakem heyetiyle iletişime geçin süreci hızlandırmak amacıyla .
chatgpt ile araştırdım baya 1-2 hafta süre veriliyomuş genelde savunma için. eğer 15 günü geçerse görüşücem. bayi sahibinide bulduk ama hepsi saygısız insanlar. gidip bayisinde sorun çıkarmamı bekliyo. turkcell genel müdürlüğüde sözde sormuş ve yanlış anlaşılma olduğunu söylemiş bayi. kamera kaydını bile isteyemiyolar. ama salmam hem hakkımı alıcam hem de hak ettiklerini alacaklar

Merhabalar , wraithesports.com üzerinden yaşadığım bir saçmalıktan bahsedeceğim . Rawm Leviathan v4 mouse satın aldım , Mouse'ı beğendim ancak elimi rahatsız edici şekilde ısınma sorunu ile karşılaştım . bütün yolları denedim ve 1k pooling rate kullanmama rağmen ürün ısınma sorunu devam etti . Bunun üzerine mail üzerinden destek mesajı yazdım . Ürünün değişimi veya iadesini istediğimi belirttim 14 günlük çayma süre içerisinde . Zar zor onlara yolladım teknik destek olarak aldılar . Üründe herhangi bir sorun yok diye bir teknik yazı yazdılar . Teknik servis bölümünün başındaki kişi aynı zaman da operasyon müdürü olarak görünüyor linkedin üzerinde baktığımda . Ürüne bile bakmadıkları çok belli .

Bunun üzerine Kasım ayında Tüketici hakem heyetine başvurdum , ocak ayında karar açıklandı ve haklı bulundum. Savunmalarında herhangi bir sorun olmadığını kullanıcının keyfine göre bunu yaptğını dahi yazdılar ama çayma hakkı ile ilgili hiç bir savunma yazmamışlar neden acaba :) .Bunun üzerine karar ile mail üzerinden thh kararını onlara bildirdim . başta cevap vermediler 1-2 mail sonrası . Önce tebliğ edilmedi bilgisi sonra hukuk büromuz sizle iletişime geçecek diye cevap verdiler . Müşteri odaklı olmadığı maalesef bu yol ile öğrendim bir kaç güne ilamlı icra takipi başlatacağım . Bu konuyu da bilgi niyetine forumda paylaşmak istedim . KVKK olmasa teknik servisinin belgesi dahil herşeyi koymak isterdim ...

Kısa açıklama isteyenlere , Ayıplı ürün geldiğini bunu onlara bildirmeme rağmen teknik servis adı altında ( sanırım olmayan servis) değişim veya iade yapmadılar sorun yok diye geri gönderdiler . THH 14 günlük çayma hakkı nedeniyle haklı bulundum ancak oyalıyorlar .

Bilgi Niyetine . 14 günlük çayma hakkınızı bütün firmalardan kullanın . Tüketici nezdinde siz haklısınız. Sitelerinde yazdıkları 14 günlük iade sadece açılmamış ürünlerde geçerli yazısı kanun nezdinde bir geçerliliği yok .
Wraith'teki birçok ürün de servissiz ithalat. Kulaklık almıştım. Bozulursa mecbur global firma ile iletişime geçmem gerekecek.

Kendi ürünlerine kesin bakıyorlardır. Sanmıyorum diğerlerine güvence verdiklerini. Zaten her ürüne koydukları açıklamadan belli, neymiş 14 gün içinde kutu hiç açılmadan (jelatini dahil) iade edebilirmiş. Aynen kardeşim biz makineyiz zaten kutu içini x-ray ile görüyoruz, öyle karar veriyoruz.

İyi ki birkaç avukat arkadaşım var da sorun yaşarsam hukuki olarak bilmediğim konularda hakkımı arayabilirim ama işte herkes o kadar şanslı değil.

Gerçekten Wraith gibi böyle yeni yeni sistem oturtan sitelere dikkat edin. İthalatı yapıp aradan çıkmaya çalışıyorlar. Boş yere zaman kaybı yaşıyorsunuz süreçten. Halbuki ürün getirttikleri markalara 2dk zaman ayırıp ulaşsalar markaların çoğu sıfırını(elindeki ürün düzgün olsa bile) adresine kadar yollayabiliyor.

Ben genelde global'e şikayet ediyorum bunları. Öyle geri dönüş alabiliyordum süreç uzamasın THH ile diye.

Sen de iyi yapmışsın icra takibini başlat, nasıl da suspus olup ürünü yolluyorlar hemen. İsterlerse de göndermesin, mislisini geri alacaksın zaten.

Sorun olup olmaması, ayıplı olup olmaması önemli değil. Beğenmediğin ürünü 14 gün içericisinde koşulsuz iade edebilmesin, mevzuat açık ve net. Fakat bu sürekli kıvırmaya çalışmaları içler acısı. İşine gelmeyen online satış işine girmesin ve ürünlerini mağazalarda satsın. Bundan bir kaç ay önce wraithin yaptığının doğru olmadığını ve mouse, klavye gibi ürünlerin sarf malzeme olmayacağını belirtmiştim.
özellikle de gerçekten sorun olmasına rağmen direnen ve direndiği ürünü yurtdışından bi firmadan getirten firmaları anlamıyorum. bize iadeyi fatura üstündeki fiyattan yapıyolar ne kadar süre geçerse geçsin. ama firmaya iade yaptıklarında dolar-euro ile iade alıyolar. ne demeye kıvranıyolar zararları yok

bu arada tüketici kanununda onun boşluğu var isterlerse 14 günü kabul etmeyebiliyorlar ama bu yaşanan durum tatsız tabi

Aslında direkt her ürün altında yaptıkları o açıklamaya da dava açılabilmeli de, kesin bunlar sözleşmeye farklı yazmıştır, sistemin açığıyla oraya rahat rahat yazabilmişlerdir.

Yoksa sanmıyorum bu kadar rahat büyüyeceklerini.

özellikle de gerçekten sorun olmasına rağmen direnen ve direndiği ürünü yurtdışından bi firmadan getirten firmaları anlamıyorum. bize iadeyi fatura üstündeki fiyattan yapıyolar ne kadar süre geçerse geçsin. ama firmaya iade yaptıklarında dolar-euro ile iade alıyolar. ne demeye kıvranıyolar zararları yok
Üstüne üstlük ürünü bunlara yollayan markaya olduğu gibi yazsalar birçoğu tertemiz yeni batch yolluyor bunlara koşulsuz şekilde ama yok, illa orada da burun kıvırıp parayı maksimize edecek kadar adi olmaları lazım.

wraithle ilgili böyle konu görünce en ufak saşırma hissi oluşmuyor. alışveriş yapılacaklar listesinde en sonda bile olmamalı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,553
Üyeler
187,526
Son üye
semiersoy
Geri