Sizce burada Kim haklı?

Ouuu ne karlı iş.
Aileler anca kız doğurur. Bitcoinden karlı resmen garanti para.:kekw:
 
Vallahi şu kültürlerden nefret ediyorum :D mehir verileceğine veya düğün masrafları yerine gider dünyayı dolaşırsın sevdiğinle veya en basitinden ev alırsın ya. Sırf gösteriş için milyon paraları saçıyor millet. He bir de bunların çoğu ragebait oluyor yani pek takma etkileşim bağımlısı insanlar.
Türk hukukunda yeri var 🥀🥀
 
FWGEX3vWQAUTUbO.webp
 
Bu mehir meselesi aslen İslam da kadını korumak için çıkmış bir şey, ama değişen dünya ve kültürle ucube bir hal aldı, kanunen de yasaklanmalı bence. 1 kilo altın ne pazardan patates mi alıyorsun :kekw: Hele de Türkiye gibi enflasyonist bir ülkede. Çok aç gözlü ve nankörce bir davranış, sen bu insanla hayatını birleştiriyorsun darda da bollukta da birlikte olacaksınız. Şahsen böyle bir şey başıma gelse direk terk ederim, soğumuşum zaten bu saatten sonra ne anlamı var. İnsanlardan karşılayamayacakları miktarlarda maddiyat istemek çok arsızca geliyor bana. Hadi 50 100 gr olsa neyse. Kendimi kadın yerine koysam hayatımı birleştireceğim insandan böyle bir şey istemem, gelenekse de formaliteden çok düşük bir miktar ya da onu zora sokmayacak bir miktarda alırım.
 
Mehir kadının hakkıdır. İstediğini isteyebilir. Ama ben bu adamın yerinde olsam kusura bakma bu kadar bütçem yok Allah a emanet der bırakırım. Kadın istediğini isteyebilir ama erkekte kabul edip evlenmek zorunda değildir. İradeyi koymak lazım.
 
"Yasal" yollarla kendisini ya da ailesi kızını satıyor. İğrenç bir gelenek.
 
Ya okuduğum kadarıyla mehirin ne olduğunu anlamayanlar var boşanınca alınıyor mehir kadının zor durumda kalmasını önlemek için islamın kadını korumak için getirdiği bir şey ki gayet güzel bir uygulama artık suistimal ediliyor bir adabı vardır mehir istemenin kadının 3 4 aylık ihtiyaçlarını karşılamalı yani 1 asgari ücret 25k 2 asgari tek başına bir insanı doyurur oda yaklaşık 10gr ediyor yani en yüksek 70 80 gram olmalı ama 1 kg istiyor bu kadar mehir isteyen birisi evlendikten sonra mehir için boşanacaktır yorumunu yaparım ben şahsen
 
mehir kadın hakkını korumak için islamda yeri vardır. Bunu şova ve abartıya dökmek tamamen uygunsuzdur hacı. 1 kilo altın nedir bilader? 1 kilo kıyma der gibi. Bir de 2+1 ev yok yazmış 7 milyona prensses nereden alıcak evi acaba :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ülke Ortadoğulaştığı için kadınlara ilgi artıyor
ne alaka hacı, batılılaşsak kadınlara ilgi azalıcak mı bu nasıl muhakemedir
 
1774463464334.webp
 
Yorumları okuyunca gerçekten yaş ortalamasının çok düşük olduğunu bir kez daha anladım. Neymiş? Mehir Kur'an'da varmış da, kadının ekonomik özgürlüğü için gerekliymiş de...

2026'da ekonomik özgürlüğünü elde edemeyenler zaten bir zahmet evlenmesin. Herkes kendi ayakları üzerinde durmaya mecbur.
 
Geri
Top