Çözüldü✓ Sanırım RX 9070 XT aldığıma pişman oldum

Modele özel olacağını sanmıyorum da outlet gönderiyor olabilirler :D
Jelatinini falan ben söktüm outlet değil, bende olup konuyu açan hocamda olmaması işkillendiriyor en azından tarayıcıda yaşadığım falan olsaydı sıkıntı yok der geçerdim bu sıralar vatan güzel indirimler yapıyor.
*Arkadaşlar günceleme:*

Bir çok deneme yaptım ve şuan AMD 25.12.1 sürümünde herhangi bir Discord problemiyle karşılaşmadım. Ayrıca arayüzden max FPS 400 olarak sabitledim malum oyun ekranlarında boş kısımlarda fazla FPS vermesin boşuna diye. Yarın kalkınca diğer oyunları test edicem şuan Valorant ve Minecraft için sorun gözükmüyor.

Haftaiçi nasip olursa sisteme ikinci ekranı ekleyeceğim ve tekrar güncellemede bulunacağım.
Hayırlı olsun, sanırım bu hikayede yanan ben oldum bendeki sıkıntı sizde olmadı değil mi sarı kayıt ve beyaz tonlar normalde önemsemezdim de bu ileride daha büyük sorunlara yol açabilir diye düşünüyorum.

9070xt almayı düşünüyordum ama aynı gün içinde 3-4 tane 9070xt konusu gördükten sonra heves falan kalmadı

Hayırlı olsun, sanırım bu hikayede yanan ben oldum bendeki sıkıntı sizde olmadı değil mi sarı kayıt ve beyaz tonlar normalde önemsemezdim de bu ileride daha büyük sorunlara yol açabilir diye düşünüyorum.
Söylediğiniz şeyleri denedim bende bir problem veya farklılık oluşmadı.
9070xt almayı düşünüyordum ama aynı gün içinde 3-4 tane 9070xt konusu gördükten sonra heves falan kalmadı
Hocam ben kelepir fiyata bulduğum için satın aldım ve AMD denemek istiyordum, üstüne bu kart aşırı övüldü fakat Windows 10 deneyimim hakkında kötü diyemem fakat genel deneyimim hakkında da aynı şekilde iyi diyemem.

6000 serisinde 4 farklı Amd kart kullanıp sonrasında Nvidia tarafına geçmiş birisi olarak benimde bundan sonra bir daha Amd seçmem imkansız hale geldi. En basitinden Amd tarafında shader işlememi diyeyim yüklememi diyeyim Nvidia ya göre neredeyse her oyunda daha yavaş. İlk yüklenen oyunlarda belli bir süre kasma oluyordu. Teknolojik olarak zaten hala çağ dışılar. Dlss destekleyen piyasadaki bütün oyunları tek tıkla son sürüm yapabilirken güncel fsr 4 kullanan oyunlar çok çok az. Frame gen desen düzgün çalışan oyun sayısıda bir elin parmağını geçmiyor neredeyse. Çoğu oyunda frame pacing sorunu mevcut. Akıcılık hissiyatını gösterdiği fps e göre veremiyor. Ray regenaration desen 2 oyunda sadece var. Bu teknolojisiz rtx de bir avantaj sağlamıyor kesinlikle. Amd nin hala yol alması gereken çok yol var. Saf performansım avantajı gittikçe azalıyor. Dlss 4.5 ile kalite o kadar arttıki 1440P performansı modda dahi çok güzel görüntü sağlıyor. Ben şahsen daha da Amd geçmem. Nvidianın çıkardığı her teknolojiyi Amd de çıkarsın diye beklemekle geçiyordu jenerasyonlar.

İlk yüklenen oyunlarda belli bir süre kasma oluyordu.
Bende de bu sorun var demek o da AMD tarafındanmış, ilk bir kaç saat oyun kasıyor sonra kasma azalıp geçiyordu. Ben bu karta hala inanmak istiyorum ve ilk fırsatta güç kaynağımı yenileyip desteği bitene kadar Windows 10 kullanıcam. Bu sene sonuna kadar bir iyileşme göremezsem sene sonu yolcu ederim artık :D

Bende de bu sorun var demek o da AMD tarafındanmış, ilk bir kaç saat oyun kasıyor sonra kasma azalıp geçiyordu. Ben bu karta hala inanmak istiyorum ve ilk fırsatta güç kaynağımı yenileyip desteği bitene kadar Windows 10 kullanıcam. Bu sene sonuna kadar bir iyileşme göremezsem sene sonu yolcu ederim artık :D
Shader yükleme konusunda Amd sıkıntılı sebebi bu. Ama bu konuda bir iyileşme olacak onu belirteyim. Microsoft, Nvidia , Amd ve intel ortaklaşa yeni bir teknoloji geliştiriyorlar shader konusunda. Bu sene sonunda yayınlanacaktı sanırım.

Söylediğiniz şeyleri denedim bende bir problem veya farklılık oluşmadı.

Hocam ben kelepir fiyata bulduğum için satın aldım ve AMD denemek istiyordum, üstüne bu kart aşırı övüldü fakat Windows 10 deneyimim hakkında kötü diyemem fakat genel deneyimim hakkında da aynı şekilde iyi diyemem.
Vatan bu sıralar güzel indirimler yapıyor belki faydalanabilirim, sizde olmadığına göre kronik bir sıkıntı, iade edeceğim.

2 ay önce Asus RX 9060xt 16gb aldım.Yoğun cw sesi 2k monitörüm ile kavga etmesi 2k ölçekte PC nin surekli restart atması sürekli readon uyarı mesajları iade ettim sonra vatan beyaz xfx rx9070xt 30k ya aldım ve Cw sesi bile yok 650 watt MSI BnL ile kuzu gibi 40 gündür gidiyoruz sanırım birazda şans işi

2 ay önce Asus RX 9060xt 16gb aldım.Yoğun cw sesi 2k monitörüm ile kavga etmesi 2k ölçekte PC nin surekli restart atması sürekli readon uyarı mesajları iade ettim sonra vatan beyaz xfx rx9070xt 30k ya aldım ve Cw sesi bile yok 650 watt MSI BnL ile kuzu gibi 40 gündür gidiyoruz sanırım birazda şans işi
Kesinlikle.
Katılıyorum hep böyle yazıyolar.

Rtx 5070’im vardı rx 9070 xt modeline geçtim kaliteli bir güç kaynağı ile kullanıyorum yaptığım undervolt fan profilinin sıfırlanması dışında en ufak hata yaşamadım rx 9070 xt ile. Genel deneyimim memnunum profil sıfırlanmasınıda belgelerime kayıt oluşturdum sıfırlandıkça baştan yapmakla uğraşmayıp tek tıkla geri yüklüyorum hwinfo gözlemlerime göre 1 saniyelik 400 w civarında peek attığı yerde güç kaynağı iyi olmadığından kaynaklı crashler wattman hataları alanlar oluyormuş . Ben iyi bir güç kaynağı ile sorunsuz bir şekilde kullanıyorum

Sen yinede 650w güç kaynağına emanet etme o kartı.

Rtx 5070’im vardı rx 9070 xt modeline geçtim kaliteli bir güç kaynağı ile kullanıyorum yaptığım undervolt fan profilinin sıfırlanması dışında en ufak hata yaşamadım rx 9070 xt ile. Genel deneyimim memnunum profil sıfırlanmasınıda belgelerime kayıt oluşturdum sıfırlandıkça baştan yapmakla uğraşmayıp tek tıkla geri yüklüyorum hwinfo gözlemlerime göre 1 saniyelik 400 w civarında peek attığı yerde güç kaynağı iyi olmadığından kaynaklı crashler wattman hataları alanlar oluyormuş . Ben iyi bir güç kaynağı ile sorunsuz bir şekilde kullanıyorum
Anladığım kadarıyka ayarlar herkeste sıfırlanıyor güç kaynağınız nedir?

Geri