Kuranda İlginç Bir Hata Buldum ?

Asıl büyük sazan sensin kardeşim, okuduğunu anlamayan sensin. "Allah doğru topluluğu seçememiş" diyorsun, kafaya bak pırıl pırıl. Oğlum, o adamlar dünyada zaten "biz meleklere tapıyoruz" diye geziyorlar! Allah da ahirette adamların KENDİ uydurdukları inancı kendi yüzlerine vurmak için melekleri karşılarına dikiyor. Ortada yanlış bir topluluk yok, müşriklerin dünyada muhatap aldığını sandığı topluluk bizzat orada.

"Melekler evet dese amenna" diyorsun ya, bak azıcık saksıyı çalıştır. Melekler "Evet, bize tapıyorlardı ama biz istemiyorduk" deseydi, o müşrikler içten içe "yanlış yapsak da en azından gerçekten meleklere yönelmişiz" diyeceklerdi. Adamların dünyadaki inancı bir nebze doğrulanmış olacaktı. Ama melekler ne diyor? "HAYIR, bunlar cinlere tapıyordu" diyor. Yani melekler o adamlara resmen şunu diyor: "Siz o kadar ahmaksınız ki, yıllarca melek diye şeytanların, cinlerin oyuncağı olmuşsunuz da ruhunuz duymamış!" Allah o adamların sadece inancını reddetmiyor, bir ömürlük akıllarını ve iradelerini bütün mahşerin ortasında yerin dibine sokuyor. Asıl rezil etme, asıl tokat budur!

Sana senin anlayacağın dilden bir örnek vereyim. Sen yıllarca kendini "devlet memuru" diye tanıtan mafyaya, dolandırıcılara hizmet ediyorsun. Mahkemede hakim senin yalanını ve enayiliğini herkese göstermek için gerçek memurları çağırıp soruyor: "Bu adamlar size mi çalıştı?" Gerçek memurlar da diyor ki: "Hayır, bunlar bizim adımızı kullanan dolandırıcılara çalıştı." Şimdi hakim yanlış adamları mı çağırmış oluyor, yoksa senin ne kadar büyük bir sazan olduğunu bütün mahkemeye kanıtlamış mı oluyor?

İşiniz gücünüz ayetleri sağından solundan çekiştirmek, azıcık mantığını kullan.
Yav senin inandığın allah senin belanı versin ben bu kadar retorik yapan bu kadar ayetleri bağlamından koparıp mantıksız ve saçma cevaplar veren bir insan görmedim ! AZICIK SAKSIYI ÇALIŞTIR DİYORUM SANA 2 SAATTİR !

Bir teyze düşün ak partili.Ne güzel yollar hastaneler köprüler yapılmış ben oyumu her zaman akp'ye vericem diyor.Fakat teyze okumamış ve cahil kalmış okuma yazmasıda yok.Fakat birisi çıkıp teyzeyi kandırmış bak teyzem bu 6 ok aslında akp nin logosu sen buna oy ver diyerek kandırmış.Teyzede yanlışlıkla yıllarca chp ye oy vermiş.ŞİMDİ SENİN MANTIĞINA GÖRE GÜZEL KARDEŞİM BU KADIN CHP Lİ YANİ ÖYLEMİ ???

Allah katında önemli olan niyettir.O topluluğu biz meleğiz diye kandıran cinlerden banane.Adamlar meleklere tapmak istemiş ve tapmışlar fakat kandırılmışlar.Meleklerin evet demesi lazımdı.Evet allahım bunlar onlar bize taptıklarını sanıyorlardı fakat cinlere tapıyorlardı demeliydi.Fakat melekler hayır allahım bunlar cinlere tapıyordu diyerek allahı yalanlıyorlar.O topluluk meleklere tapıyordu,cinlerin onları kandırması niyeti değiştirmez !

Yav senin inandığın allah senin belanı versin ben bu kadar retorik yapan bu kadar ayetleri bağlamından koparıp mantıksız ve saçma cevaplar veren bir insan görmedim ! AZICIK SAKSIYI ÇALIŞTIR DİYORUM SANA 2 SAATTİR !

Bir teyze düşün ak partili.Ne güzel yollar hastaneler köprüler yapılmış ben oyumu her zaman akp'ye vericem diyor.Fakat teyze okumamış ve cahil kalmış okuma yazmasıda yok.Fakat birisi çıkıp teyzeyi kandırmış bak teyzem bu 6 ok aslında akp nin logosu sen buna oy ver diyerek kandırmış.Teyzede yanlışlıkla yıllarca chp ye oy vermiş.ŞİMDİ SENİN MANTIĞINA GÖRE GÜZEL KARDEŞİM BU KADIN CHP Lİ YANİ ÖYLEMİ ???

Allah katında önemli olan niyettir.O topluluğu biz meleğiz diye kandıran cinlerden banane.Adamlar meleklere tapmak istemiş ve tapmışlar fakat kandırılmışlar.Meleklerin evet demesi lazımdı.Evet allahım bunlar onlar bize taptıklarını sanıyorlardı fakat cinlere tapıyorlardı demeliydi.Fakat melekler hayır allahım bunlar cinlere tapıyordu diyerek allahı yalanlıyorlar.O topluluk meleklere tapıyordu,cinlerin onları kandırması niyeti değiştirmez !
Noldu oğlum? Rage quit mi atacaksın? Forum hesabını mı kapatacaksın yoksa :D

Verdiğin "teyze" örneği o kadar sığ ve komik ki, kendi kazdığın kuyuya kendin düşüyorsun. Seçim pusulasına yanlışlıkla mühür basmak anlık, fiziksel ve körü körüne yapılan bir hatadır. Din, tapınma (ibadet) ve itaat ise bir yaşam tarzı, kurallar bütünü ve hayatın her anını kapsayan eylemler silsilesidir. Şimdi senin o teyze örneğini alıp "ibadet ve itaat" kavramına, yani gerçek hayata uyarlayalım: Teyze devleti (AKP'yi) desteklemek istiyor ama birileri gelip onu kandırıyor. Diyorlar ki: "Teyze, devleti desteklemek istiyorsan gidip şu hastaneyi yakacaksın, polise taş atacaksın, kuralları çiğneyeceksin. Gerçek destek budur." Teyze de tamamen "iyi niyetle" ve devleti desteklediğini sanarak gidip hastane yakıyor, polise saldırıyor. Şimdi mahkemede bu teyze "Devlet destekçisi" mi sayılır, yoksa onu kandıran "Teröristlerin/Anarşistlerin piyonu" mu? Senin mantığına göre teyzenin niyeti iyi olduğu için beraat edip madalya takılması lazım! İşte o müşrikler de "meleklere tapıyoruz" diyerek cinlerin/şeytanların kurduğu batıl sistemi, putperest ritüellerini ve ahlaksızlıkları uyguladılar. Kimin kanunlarına itaat ettiler? Cinlerin. İbadet eşittir itaattir. Vitrinde melek yazması, arka planda cinlere hizmet ettikleri gerçeğini değiştirmez. Gelelim o çok güvendiğin "Önemli olan niyettir" safsatasına. Sen İslam fıkhındaki niyet kavramını gitmiş kahvehane muhabbetinden öğrenmişsin. İslam'da niyet, zaten meşru ve doğru olan amelleri değerli kılmak için vardır; şirki, küfrü veya sapkınlığı meşrulaştırmak için değil! Adamın biri bardağın içindeki zehri "su" zannedip tamamen iyi niyetle içerse o adam ölmez mi? "Ama benim niyetim su içmekti, niye öldüm" demesi zehri suya çevirir mi? Çevirmez. Cinlerin uydurduğu sisteme tapmak şirktir, zehirdir. Müşriklerin niyetinin "melekleri yüceltmek" olması, zehir içtikleri gerçeğini zerre kadar değiştirmez. Son olarak "Melekler Allah'ı yalanlıyor" diyerek mantığın dibine vurmuşsun. Allah orada meleklere "Bunlar size taptıklarını mı SANIYORLARDI?" diye sormuyor. Direkt olarak olgusal gerçeği soruyor: "Şunlar SİZE Mİ tapıyordu?" diyor. Melekler de olgusal gerçeği, yani hakikati söylüyor: "Hayır, onlar cinlere tapıyordu." Çünkü meleklere tapmanın hiçbir şartı, kuralı veya ritüeli o adamların hayatında yoktu; hepsi cinlerin uydurmasıydı. Allah'ın sorduğu soruya doğru cevap vermenin neresi yalanlamak? Hakaret ederek, beddua okuyarak ve büyük harflerle bağırarak haklı çıkamazsın. "Azıcık saksıyı çalıştır" diyorsun ama kendi verdiğin oy atma örneğinin, ömür boyu süren ibadet/itaat kavramıyla uzaktan yakından alakası yok. Zehir içen adam "niyetim suydu" diyerek hayatta kalamaz kardeşim, mantığını kullan biraz.

Ne hatası ya bu kadar zaman harcamaya bile değmez, ayşe, ayın ikiye bölünmesi, tarzı şeyler varken yunan mitlerinden farkı yok hiçbir dinin, boşa zaman harcıyorsun

Niyet tek başına yeterli bir şey değil. Örneğin saçma olsa da onun üzerinden gidersek evet o kadın CHP li oluyor çünkü Niyeti AKP yi desteklemek olsa da başka birinin söylemine koşulsuz olarak inanıyor başka birinden teyit almak veya doğrusunu herhangi bir yöntemle araştırmak için bir çaba sarf etmiyor körü körüne ona söyleneni yapıyor. Sonuç olarak niyeti olan şeyi yapamıyor resmi olarak oyu CHP ye sayılıyor ve bu tamamen kendi suçu. Seçim sonuçları açıklanırken de o kadının kime oy atmaya niyetlendiği hiç önemli değil kime oyu attığı önemlidir o açıklanır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,209
Üyeler
192,958
Son üye
talhataklaking
Geri