Yardım İNTEL VS AMD HANGİSİ DAHA MAKUL?

schumi5

80+
Reaksiyon skoru
5
7500f
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

yanlış bakmışın:

5090 kullanmayacağından zaten senin için bu fark daha da düşük olacak

İkisi de biribirine performans olarak yakınlar, oyundan oyuna ufak farklar oluşur sadece birbiri arasında. Uzun süre aynı işlemciyi kullanacam deniyorsa intel az daha uygun intel soket seçilebilir. İlerde 250/270 K plus işlemcilere de geçilebilir bütçe olursa.

Yok sık işlemci güncellerim deniyorsa am5 soket 7500f alın. O soketin önü intel e göre daha açık . Tabi o da sürekli işlemci almaya iter insanı.
Karar biraz da size kalmış kullanıma ihtiyaca göre.

7500f veya intelin plus modelleri

İkisi de biribirine performans olarak yakınlar, oyundan oyuna ufak farklar oluşur sadece birbiri arasında. Uzun süre aynı işlemciyi kullanacam deniyorsa intel az daha uygun intel soket seçilebilir. İlerde 250/270 K plus işlemcilere de geçilebilir bütçe olursa.

Yok sık işlemci güncellerim deniyorsa am5 soket 7500f alın. O soketin önü intel e göre daha açık . Tabi o da sürekli işlemci almaya iter insanı.
Karar biraz da size kalmış kullanıma ihtiyaca göre.
amd neden güncellemek zorunda olsun ki anlamadım? intel soketleri ölüyor hemen amd 10 yıl geçmesine rağmen hala işlemci çıkarıyor piyasaya. bkz. 5700x3d

amd neden güncellemek zorunda olsun ki anlamadım? intel soketleri ölüyor hemen amd 10 yıl geçmesine rağmen hala işlemci çıkarıyor piyasaya. bkz. 5700x3d
Ters anlamışsın galiba dostum zaten aynısını söyledim, intel ölü soket amd daha soket olarak güncelliğini koruyor demek istedim. Şimdiki intel 1851 sokete işlemci çıkmayacağı yeni sokete geçecek demek istedim inteli.

İntelde bu sokette pek bir işlemci değiştiremeyeceğini, amd de o işin daha kolay ve anakart değiştirme sıkntısı olmayacağını kasteddim yani.
(Bu arada amd 9600x li sistemimde var)

İntel'in ULTRA 5 225F islemcisiyle R5 7500F arasinda kalsaydiniz hangisini secerdiniz? Gordugum kadariyla cs disinda diger cogu oyunda intel %15-20 civarinda daha fazla fps veriyor. Fiyatlari linkleriyle beraber asagiya birakiyorum.
İntel: https://www.akakce.com/islemci/en-ucuz-intel-ultra-5-225f-on-cekirdek-3-3-ghz-fiyati,948209071.html
Amd: https://www.akakce.com/islemci/en-u...-3-7-ghz-kutusuz-fansiz-fiyati,632236878.html
İntel alsam 225F yerine 2K falan fazla verip 245KF almaya çalışırdım şahsen. Rekabetçi oyunları çok oynuyorsan 7500F de iyidir.

Intel 250 plus kovala 10 bin bandına yakın düştü. Anakartları sık sık düşüyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,178
Üyeler
192,923
Son üye
Bysebar
Geri