mmS Bilişim
80+
- Reaksiyon skoru
- 135
Boş kasaya 4 bin TL mi? Sağolun
Bence nzxt daha güzel görünüyorGüzel kasa ama gereksiz büyük. Arkadaşa almıştık pişman oldu. 2-3 tane ekran kartı takmayacaksanız en azından mid kasalara bakmanızı öneririm.
Günümüzde artık SFF yani küçük sistemler moda olmaya başlamışken neredeyse yarısı boş kalan kasalar bana mantıklı gelmiyor. Hem çok yer kaplıyorlar hem taşıması imkansıza yakın. Ben şehir değiştirirken 4080 li sistemimi sırt çantama atıp memlekete gidiyorum.
İkinci fotoğraf benım meshroom-S SFF sistemim. Bence artık bunlara geçiş hızlanmalı. Boyut farkı ortada. Artık SFF'ler hava akışı konusunda çok iyi durumda.
Muhtemelen yaşın etkisi. 5-10 yıl önce ben de bir dönem içi rengarenk devasa kasalara sistemler topladım. O dönem SFF kasalar çok yaygın degıldi. Hava akışları sorunlu, büyüyen GPU lar için destekleri sınırlıydı. SFX psu bulmak da çok zordu.Bence nzxt daha güzel görünüyorBüyük kasaya figür koy, aydınlatma koy, dashboard ekranlar koy mis gibi.
Evet hocam yaşın etkisiMuhtemelen yaşın etkisi. 5-10 yıl önce ben de bir dönem içi rengarenk devasa kasalara sistemler topladım. O dönem SFF kasalar çok yaygın degıldi. Hava akışları sorunlu, büyüyen GPU lar için destekleri sınırlıydı. SFX psu bulmak da çok zordu.
Şimdi gelişen mühendislikle birlikte çağ atladılar. Masanın ustunde masanın yarısı kadar bir kasayı görmek bir yerden sonra çok yorucu. Markalar da buraya olan ilginin farkında. Büyük markalar (lian li, asus, fractal design, phanteks, cooler master, deepcool) hem mini itx kasa modellerini arttırdı, hem de bunlara özel ekran kartı, psu, anakart, hava ve sıvı sogutucular geliştirmeye başladılar. Ek olarak çok farklı mühendislik çözümleri sunan kasa firmaları türedi.
Açıkcası görsel olarak da çok daha dolu ve keyifli geliyor bana. Kurulum yaparken alan kısıtından dolayı içindeki mühendisliğe hayran oluyorsunuz.
Küçücük alana Custom sıvı sogutmaya yapan bile var.
Büyük kasaları bende sevmiyorum, zaten bilinenin aksine gereğinden büyük kasalar daha iyi hava akışı değil tam tersi daha kötü hava akışı sunuyor fakat SFF hiç bir bileşeni ve mini itx sistemleri sevmiyorum sebebi de masaüstü sistem doğasına aykırı. Ben zaten bir yerden bir yere sürekli kasa taşıyacaksam ne işim var masaüstü ile? tek kasayı taşıyınca bitiyor mu? power kablosu ayrı, hdmi-dp ayrı, klavye mouse ayrı yani masaüstü topluyorsan ''taşınabilir'' kısmı tamamen şovdan ibaret.Güzel kasa ama gereksiz büyük. Arkadaşa almıştık pişman oldu. 2-3 tane ekran kartı takmayacaksanız en azından mid kasalara bakmanızı öneririm.
Günümüzde artık SFF yani küçük sistemler moda olmaya başlamışken neredeyse yarısı boş kalan kasalar bana mantıklı gelmiyor. Hem çok yer kaplıyorlar hem taşıması imkansıza yakın. Ben şehir değiştirirken 4080 li sistemimi sırt çantama atıp memlekete gidiyorum.
İkinci fotoğraf benım SSUPD meshroom-S modeli kasamın fotosu. 4080 gpu, ryzen 7 7800x3d işlemci, 32 ram, 280mm sıvı sogutma. Bence artık bunlara geçiş hızlanmalı. Boyut farkı ortada. Artık SFF'ler hava akışı konusunda çok iyi durumda.
Buradan globalde birbirinden farklı muhteşem sff sistemleri görebilirsiniz. Hatta kendi kasasını 3d printer ile yapanlar bile mevcut.
Reddit - Please wait for verification
www.reddit.com
Valla söylediğiniz her şey çok tersEvet hocam yaşın etkisi50 den sonra incik mincik kasalar kurmak fenalık geçirtiyor insana. 10 sene önce bir moda oldu bu custom sff ler kurduk ettik, sonra normale döndük çok şükür. Şimdi ne kadar kolay-basit o kadar iyi benim için.
Masaüstü doğasına mı aykırı ? Yani sevmiyor olabilirsin ama masaüstü doğasına aykırı demek ile hothatch araçların araba dünyasına aykırı , araç dediğin D segment gemi gibi olacak demek ile aynı nerdeyse. Ek olarak sürekli taşıdığımı kim söyledi. Tatillerde giderken taşıyorum sadece. Amacım küçük, masamın üzerinde gereksiz yer kaplamayacak, ek olarak büyük sistemler ile aynı performansı sunacak sistem toplamak. Sürekli taşımak değil.Büyük kasaları bende sevmiyorum, zaten bilinenin aksine gereğinden büyük kasalar daha iyi hava akışı değil tam tersi daha kötü hava akışı sunuyor fakat SFF hiç bir bileşeni ve mini itx sistemleri sevmiyorum sebebi de masaüstü sistem doğasına aykırı. Ben zaten bir yerden bir yere sürekli kasa taşıyacaksam ne işim var masaüstü ile? tek kasayı taşıyınca bitiyor mu? power kablosu ayrı, hdmi-dp ayrı, klavye mouse ayrı yani masaüstü topluyorsan ''taşınabilir'' kısmı tamamen şovdan ibaret.
Şuan piyasadaki en iyi kasalar mid ve mini itx in ortası dediğimiz matx boyutunda olup atx destekleyen kasa türleri. Buna en iyi örnek de O11 Dynamic Mini V2 Flow, bence muazzam bir kasa.
Matx boyutunda ama ATX anakart destekliyor, ATX PSU destekliyor, 40cm GPU destekliyor, üstte 360mm AIO destekliyor ve en can alıcı kısmı da soğutma performansı piyasadaki kendini airflow sanan kasalarının %99 undan daha iyi.
Aykırının tillahı tabi.Valla söylediğiniz her şey çok tersGenelde rgb ağırlıklı kasalar bu işlere yeni başlayan, yaşı küçük arkadaşların tercihi oluyor. SFF de aslında 10 sene önce değil tam tersi şu an popüler. Üreticiler 10 sene önce sff e dair nerdeyse bir şey üretmiyordu. Şimdi nerdeyse her markanın mini itx anakartı, kasa modelleri var. Neyse tercih meselesi diyelim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Masaüstü doğasına mı aykırı ? Yani sevmiyor olabilirsin ama masaüstü doğasına aykırı demek ile hothatch araçların araba dünyasına aykırı , araç dediğin D segment gemi gibi olacak demek ile aynı nerdeyse. Ek olarak sürekli taşıdığımı kim söyledi. Tatillerde giderken taşıyorum sadece. Amacım küçük, masamın üzerinde gereksiz yer kaplamayacak, ek olarak büyük sistemler ile aynı performansı sunacak sistem toplamak. Sürekli taşımak değil.
Valla söylediğiniz her şey çok tersGenelde rgb ağırlıklı kasalar bu işlere yeni başlayan, yaşı küçük arkadaşların tercihi oluyor. SFF de aslında 10 sene önce değil tam tersi şu an popüler. Üreticiler 10 sene önce sff e dair nerdeyse bir şey üretmiyordu. Şimdi nerdeyse her markanın mini itx anakartı, kasa modelleri var. Neyse tercih meselesi diyelim.
şu kasayı gerçekten akvaryum tarzı yandan soğutmalı kasaylamı kıyasladın kral. eyw eywEkstra fan maliyeti ile 5K ya geliyor. Bunu almak yerine Dynamic Flow Mini V2 almak çok daha mantıklı, soğutma performansı da daha iyi bir kasa.
bende her seferinde minik toplayım diyorum hem fiyatlar hemde sğoutma performanslarına vs bakınca ikna olmuyorum. sesten nefret ederim anca böyle kasalarda sessizliği sağlayabildim. sıvı veya hava farketmiyor genelde. güçlü sistemde yarım metre yanında kulaklıksız oynamak zor nöyle kasalarda. genelde bi küçük bi büyük giderim denerim baakalım ilerde nasıl olucak teknoloji şimdilik bundan devam. bencede gereksiz büyük ama performans içinde iyi oluyorMuhtemelen yaşın etkisi. 5-10 yıl önce ben de bir dönem içi rengarenk devasa kasalara sistemler topladım. O dönem SFF kasalar çok yaygın degıldi. Hava akışları sorunlu, büyüyen GPU lar için destekleri sınırlıydı. SFX psu bulmak da çok zordu.
Şimdi gelişen mühendislikle birlikte çağ atladılar. Masanın ustunde masanın yarısı kadar bir kasayı görmek bir yerden sonra çok yorucu. Markalar da buraya olan ilginin farkında. Büyük markalar (lian li, asus, fractal design, phanteks, cooler master, deepcool) hem mini itx kasa modellerini arttırdı, hem de bunlara özel ekran kartı, psu, anakart, hava ve sıvı sogutucular geliştirmeye başladılar. Ek olarak çok farklı mühendislik çözümleri sunan kasa firmaları türedi.
Açıkcası görsel olarak da çok daha dolu ve keyifli geliyor bana. Kurulum yaparken alan kısıtından dolayı içindeki mühendisliğe hayran oluyorsunuz.
Küçücük alana Custom sıvı sogutmaya yapan bile var.