Çözüldü✓ 7800x3D İçin Anakart Tavsiyesi

Micron çipli ram yoksa sende msi olabilir veya genel olarak çok gigabyte kullanan görüyorum. Düşünürsen msi b650m wifi plus var elimde garantili uyguna verebilirim.
Ramdeki çip hynix
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Neyse konuyu dağıtmayayım. Bütçenin 10k olduğunu düşünerekten bu attığım anakartlardan herhangi birini alabilirsin hepsi çok kuvvetli fazlara sahip her ihtiyacını fazlasıyla karşılar. Kararsız kalırsan bunlar arasında ayrı bir konuda açabilirsin.

Yok ben 15k lık istiyorum dersen tipini beğendiğin 3 4 tane at arasında kıyas yapalım.
Öneriler için teşekkürler aklımda olan anakartlardan biri attığın asus tu o veya msı alabilirim

Ramdeki çip hynix

Öneriler için teşekkürler aklımda olan anakartlardan biri attığın asus tu o veya msı alabilirim
Türkçem öldüğünden net yazamamışım

Senin ramlerde ki micron çip olmadığından msi değerlendirebilirsin genel olarak güzel ürünler yapıyorlar ancak am5 tarafında kötü olduklarını söyleyen kişilerde var. Ben msi b650m wifi plus aldım ram uyumsuzluğu dışında iyi çalışıyordu ama neticesinde değiştirmek zorunda kaldım. Bu karttan almak istersen elimde boşa çıktığından satabilirim 23 ay garantili.

Bir de yeni sipariş ettiğim gigabyte anakartlar var ve kronik sorunları yok gibi duruyor. Alacağın en üst marka değil belki ama en azından sorun yapmaz gibi duruyor, gelince göreceğim onu

Asus kartlar çok pahalı olduğundan hiç bakmamıştım bile uygun asus bulursan değerlendirebilirsin

Asrock da en son işlemci yakma sorunu vardı hiç alınacak risk değil.

Dığer markalara hiç hakim değilim ama en güvenli liman gigabyte gibi duruyor benim gözümde şu an

ATX bir B850 veya B650 alırsanız güzel olur güzel fiyat bulursanız
X870 a alabilirsiniz fiyat düşünce yoksa X870 ve X870E oyun için gereksiz upgrade çoğunlukla USB tarafında bir fark var

başında x870e yazıyor diye daha iyi bir anakart olmuyor hocam. Aldığınız anakartın özellikleri dolu bir b850 de veya b650 dede var

Hocam bide 15k ya anakart istiyosun ve bütçeyi artırabilirim diyorsun bence anakarta çok abanmayıp 9800x3D alıp yine performanstan kaybetmeden 10k bandına güzel bir anakart alınabilir.
X870e olunca biraz daha port ekleniyor çift prom21 normal bir kullanıcı ihtiyaçlarını belirledikten sonra anakart seçmeli kaç tane port lazım kaç m2 vs sonrasında zorlanmadan buluyorsun zaten anakartı

X870e olunca biraz daha port ekleniyor çift prom21 normal bir kullanıcı ihtiyaçlarını belirledikten sonra anakart seçmeli kaç tane port lazım kaç m2 vs sonrasında zorlanmadan buluyorsun zaten anakartı
İşte anlatamıyoruz ki forumda çok fazla var X870E en iyisi B650 leş diyen insan.

İşte anlatamıyoruz ki forumda çok fazla var X870E en iyisi B650 leş diyen insan.
Anlatamazsın bunu b650 ucuzken alıp fiyat avantajını fırsata çevirin diyince sövüyorlardı bana 🤣🤣🤣

Uygunsuz davranış
Yahu bişey bilmemek ayıp değil ama şu biliyomuş gibi diretmeniz beni benden alıyor ya. A620 mi yazmışım yorumumda tekrar oku. Ama yinede anlatayım sana misal olarak yine MSI markasından devam edelim.
MSI X870E Gaming Plus anakartı varmış sende. MSI Pro B650A anakartıyla kıyaslayalım bunu.
X870E: 2x 7+2+1 60a SPS
B650-A: 2x7+2+1 80a SPS bu demek oluyorki zeki kardeşim bu anakartın fazları daha kuvvetli.
her şey fazmı tabii ki değil. Ses kodeklerine bakalım.
X870E: ALC897 (En giriş seviye anakartlarda olan)
B650-A: ALC4080 (En üst segment anakartlarda olan) Burdada B650 olan daha iyi.
USB girişlerini ele alalım.
X870E: 8 type A , 2 type C girişi var.
B650-A: 9 type A, 1 type C girişi var. Buraya denkler diyebiliriz. Fazladan type C ye ihtiyacın varsa x870E de daha iyi diyebilirsin çok önemli değil.
SSD desteklerine bakalım.
X870E: 1 Adet Gen 5 ssd, 2 adet gen 4 ssd destekliyor.
B650: 3 Adet gen 4 ssd destekliyor.
Şimdi gelelim fasülyenin faydalarına gördüğün gibi senin söylediğin kart şuan indirimsiz haliyle 14.700 TL. B650A olan kart indirimsiz haliyle 8500 TL. Şimdi söyle bana bir fark varmıymış arada 6200 TL lik ? Bu bahsettiğim anakart b850 tomahawkın eski versiyonu diyebiliriz.

Siz gerçekten ahmak mısınız yahu ? Hesabımın banlanacak falan olması zerre kadar umrumda değil de bu foruma üye olduğum güne üzülüyorum. Şuna bak çoluk,çocuk dolmuş...Anakartların sitesine gidip oradan kopyala-yapıştır yapıp kendilerinin bilgili olduğunu falan sanıyorlar...Siz ve sizin gibilerin cehenneme kadar yolu var. Hadi gidin şikayet edin beni...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,851
Üyeler
193,165
Son üye
lrkendee
Geri