emirhankiziloglu
80+
- Reaksiyon skoru
- 37
Şuan aslında bu kartlar nimet ama millet farkında değil. 6 ay 9070 XT kullandım, şuan 4080 kullanıyorum inan DLSS dışında 4080 ile farkı ne desen söyleyemem, evet hakkını yemeyelim DLSS 4.5 çok iyi çalışıyor onun dışında 9070 XT nin geride kaldığı senaryo yok gibi bir şey. Ayrıca kullandığım süre zarfında hiç bir sorun da yaşamadım kartla yağ gibi akıyordu.Fiyat 29-30 k bandına düşmediği sürece 9070xtye konu açılması boş.
Maalesef burda alıcı da etkili 28-30 bine 5060ti 8 gb versiyonunu fırsat diye paylaşan Nvidianin resmi Türkiye sitesi vardı dedim insanların aklı ile nasıl güzel dalga geçiyorlar amd bu işte çok güzel iş çıkardı ve kullanıcı dostu olduğunu gösterdiŞuan aslında bu kartlar nimet ama millet farkında değil. 6 ay 9070 XT kullandım, şuan 4080 kullanıyorum inan DLSS dışında 4080 ile farkı ne desen söyleyemem, evet hakkını yemeyelim DLSS 4.5 çok iyi çalışıyor onun dışında 9070 XT nin geride kaldığı senaryo yok gibi bir şey. Ayrıca kullandığım süre zarfında hiç bir sorun da yaşamadım kartla yağ gibi akıyordu.
Sıfır fiyatı çıktığı günkü gibi hiç değişmedi hatta ara ara daha da altını gördü. Ne chip krizi ne başka bir şey bu kartın fiyatı hep aynı kaldı, 5070 Ti ile arasında 5-6K vardı şuan 18-20K fark var ki SFF modellerle fiyat farkı bu şekilde, eli yüzü düzgün SFF olmayan modeller 55-60 civarı satılıyor.
Son olarak bu kartın en avantajlı olduğu kısım 2.el piyasası. Daha yılını doldurmamış, 5-6 aylık tertemiz kartlar 27 den bulunabiliyor. Kıytırık 4070 superlere 25-27 çekiyorlar ama aynı paraya 5070 Ti dengi 9070 XT ler var. Ekran kartı piyasasının bug ı resmen.
Dünyalığını23 e 9070 alan vatandan dünyalığını yaptı.
Fiyatları elbette takip ediyorum fakat Nebi Akgünün son videoları + biraz piyasa araştırmasıyla ve GRE modelinin de çıkış fiyatı referans alınınca bu fiyatlarda uzun süre kalamayacağını düşünüyorum. Pulse modeli de nispeten ekonomik performanstır benim için 35k altı. Asus Prime modelinden daha iyi zaten. Asrock Challenger veya Steel Legend da tercih edilebilir.Şu konuları açmadan son 6 aylık fiyat değişimlerine veya günceldeki fiyatlarına hiç bakmıyor musunuz hocam ya ben yorum yazarken elli kere düşünüyorum..