RX 9070 - Psu ile Böyle Bağladım Sorun Teşkil Ediyor Mu ?

O kartlarda kablo değil bağlantı noktası eriyor genelde. Tek kablodan tüm gücü veriyor şu Nvidianın yeni standardı ve temas pinleri çok ince, o pimlerin tamamı değil %30u falan temas edince o nokta çok ısınıyor ve eritiyor, 8 pinlik kabloda pinler büyük ve iletilen güç daha az olduğundan o durum çok fazla yok zaten tek 8 pin kablo 150W iletiyor en fazla, 2 kablo takıyorsun karta.

Benim bahsettiğim sınırlar kablonun taşıma kapasitesi, o kapasite ile kullanılması zaten genelde önerilmez biraz güvenlik payı bırakılır. Belki 500W yerine 450W desek daha doğru olabilir 16 için.
2. kablo zaten 1. kablodan çıkıyor. Yani onun bir önemi yok kablonun kapasitesini hesaplarken. İlk kablonun ne kadar AWG olduğu önemli. O da standart olarak 18AWG zaten neredeyse tüm güç kaynaklarında. Hatta bazı güç kaynaklarında ilk kablo 16AWG seçilir, daisy chain olan 18AWG seçilir gerek yok diye. 18AWG ve 20AWG şeklinde de yapanlar var.

Dediğim olay dönüştürücüyle yaşandı ve PCI-e 8 pin kısmı eridi. 12VHPWR kısmı değil. Daha geçenlerde hatta CX650F kullanan birisinin modüler kısımdaki girişi erimişti.

2. kablo zaten 1. kablodan çıkıyor. Yani onun bir önemi yok kablonun kapasitesini hesaplarken. İlk kablonun ne kadar AWG olduğu önemli. O da standart olarak 18AWG zaten neredeyse tüm güç kaynaklarında. Hatta bazı güç kaynaklarında ilk kablo 16AWG seçilir, daisy chain olan 18AWG seçilir gerek yok diye. 18AWG ve 20AWG şeklinde de yapanlar var.

Dediğim olay dönüştürücüyle yaşandı ve PCI-e 8 pin kısmı eridi. 12VHPWR kısmı değil. Daha geçenlerde hatta CX650F kullanan birisinin modüler kısımdaki girişi erimişti.
Saçmaymış ben arkadaşın sisteme RX 6800XT bağladım stres testinde 330W çekiyor kart bir sorunu yok yıllardır. Ben de 5700XT kullanıyorum 8+6 pinle onda da hiçbir sorun yok hem de bendeki PSU da dandik şuan ona rağmen en ufak erime vs yok.

Benim demek istediğim şu aslında, eriyen şey 8 pin bağlantısı ise onun tek kablodan gelme ile ilgisi yoktur kablonun erimesi lazım öyle olması için, ikiye bölündükten sonra temas noktasından eriyen kablo iki ayrı kablo çeksen yine eriyebilir. Modüler kısımdaki giriş de pin teması meselesi yüzünden çok güç talebi olunca eriyebilir ama o doğrudur, o yüzden modüler tercih etmiyorum ben 😀

Ben 9070xt yi 8 ay boyu pigtail kablo ile kullanmıştım hiçbir sorun olmadı fakat arada nadiren 300w üstü kullansam da %95 Undervolt ile 230 240watt kullandım. 1.5 ay önce ayrı kablo çektim. Güç kaynağınız kaliteli düz direk doğru bağlarsanız bir sorun olacağını sanmıyorum

Büyük cesaret. Kötü şeyler ilk kez olana kadar asla olmaz

Gerekmese bile ekstra kablo alırsanız 300-500tl harcarsınız ama sorun olmaz diyip bir sorun yaşarsanız minimum 30bin tl'niz gider. Tercih sizin.

kablo olarak ne öneririsiniz ? ne almalıyım ? fiyatı önemli değil kaliteli olsun yeter ki
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

şöyle bir set var ? https://wraithesports.com/products/...IAuurriC8-RWb8XOYFFG6-au8aWHfWRBoCPOIQAvD_BwE

kablo olarak ne öneririsiniz ? ne almalıyım ? fiyatı önemli değil kaliteli olsun yeter ki
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

şöyle bir set var ? https://wraithesports.com/products/...IAuurriC8-RWb8XOYFFG6-au8aWHfWRBoCPOIQAvD_BwE
O öyle bir şey değil hocam. Onlar uzatma sleeve kablolar. Sistemi güzelleştirmek için varlar, kablo sayısını çoğaltmak için değil.

Çoğaltmak için ya içeriden PCI-e eklemesi yaptıracaksınız(o da yer varsa), ya da yeni güç kaynağı alacaksınız.

O öyle bir şey değil hocam. Onlar uzatma sleeve kablolar. Sistemi güzelleştirmek için varlar, kablo sayısını çoğaltmak için değil.

Çoğaltmak için ya içeriden PCI-e eklemesi yaptıracaksınız(o da yer varsa), ya da yeni güç kaynağı alacaksınız.
önerebiliceğiz bir ürün var mı

https://www.trendyol.com/alfais/498...7999/yorumlar?boutiqueId=61&merchantId=111727 bu gibi anladığım kadarıyla ?
fiyatı önemli değil

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,821
Üyeler
199,227
Son üye
Ramazan dalli

Geri