Hangi RTX 3070 Daha Mantıklı?

Hiçbiri. Yok bakım yapıldı, yok macunu değişti. Doğru bile olsa bandı açılmış kart alma. Gerekirse 100 derece hotspot versin, al sen değiştir macunu.

Özellikle "padleri" değişti cümlesini görürsen; kaç. Ekran kartı padleri 0.1mm'lik hatalı boyutlandırmada bile aşırı VRAM ısınması ve arızaya yol açar. Çoğu bilgisayarcı da bunları göz kararı takar.

Bu fiyatta 6800 XT almanızı öneririm. 3080 Ti dengi bir kart.

Benim büyük ihtimalle 3. Kez açılmış olup benim her zerresine kadar (evet termal padlerinin birebir ölçüsünü geçtim fan setine kadar değiştirdiğim) bakım yaptığım 3080 i görseydin ne tepki verirdin acaba 🤣

Bu kartların açılmadan bu zamana kadar gelmesini beklemek hayalperestlik olur. Ne bekliyodun? Ben 5 sene fanının tozu dahil alınmamış padleri haşat olmuş macunu kurumuş kartın cehennem gibi çalışmasındansa 2 sene sonra 3 sene sonra açılıp iyi kötü bi bakım yapılarak temizlenerek kullanılmış kartı tercih ederim. Çünkü 5 sene hiç açılmamış karttan her türlü daha serin çalışmış olur.

0.1mm “fazla ütopik” yalnız. 0.50 desen belki diyeceğim ama 0.1den hiçbir şey olmaz. 2.5mmlik yerine 3.0mmlik pad takmak gibi bu risktir. Ama 2.5mmlik yerine 2.6mmlik takmaktan “hiçbir şey” olmaz

hocam belki bi bildiginiz vardır sorayım 3060 12gbim vardı ama bilgisayarı kullandıgım bi anda durduk yere görüntü kesiyor ama pc hala calısıyor mesela arkadaslarımın seslerini duyabiliyorum dcden konusabiliyorumda ama görüntü yok kasanın tusundan restart atınca geri geliyor ekran
bunları denedim

• Format Windows 10 / 11 ikisinide denedim
  • Farklı nvidia driver sürümleri ddu ile
  • Farklı DP ve HDMI kablolar
  • Farklı monitör girişleri
  • Farklı PSU ile test
  • BIOS güncel
  • FurMark testinde bazen başta crash, bazen stabil çalışıyor (71°C / hotspot ~77°C)
  • RX 550 ile sistem tamamen stabil çalışıyor

sene başında tanıdık bir bilgisayarcıya vermiştim işlemci termali, kasa temizligi ve bios güncellesin diye gittiğimde ekran kartının da termallerini değiştirmiş, bundan 2 ay sonra falan bu durum başıma geldi.

dün bir tane ekran kartı tamircisi buldum bursada ona götürdüm bi ihtimal belki karlı olur diye ondan cevap bekliyorum.

sorun neden olmuş olabilir acaba?
Her şey olabilir. Ufacık beyniyle her termal pad'i aynı sanmış olabilir.

2.25MM termal *yumuşak* pad ile gelen bir fabrikasyon durumda; sen oraya 2mm sert pad takabilirsin. Aradaki 0.25mm soft yapının kavraması içindir. Gider oraya 2.25 sert takarsa; kontakt sorunu yaşanır. Overheating, sonucu da bileşen arızalanması.

Gerçi dediğim yine iyi, 2.25 yere gider 2.5 sert de takarlar, 1.5 da takarlar. Takarlar da takarlar. Giderler oraya iyi olduğunu sanıp MX-4 sürerler; 1 ay sonra pump-out garantili bir bakım yaparlar.

Bu yüzden *AÇILMIŞ KART, NE SEBEPLE OLURSA OLSUN; ALINMAZ*. Bunu kural edinmek lazım.

Kaç kişi sence o karta özel modelin, yabancı sitesinden (ki bir çoğu eski kart olduğu için erişmesi çok zor, rus kaynaklarından bulunuyor) özel termal pad ve termal pad yapılarını bulacak ve ona göre milimetrik yapacak? Bunu yapacak %15-20.

Bunun dışında, arıza basit bir kapasitör değişimiyle vs. düzelebilir belki. Bilgisayarcıdan gelecek cevabı bekleyin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Benim büyük ihtimalle 3. Kez açılmış olup benim her zerresine kadar (evet termal padlerinin birebir ölçüsünü geçtim fan setine kadar değiştirdiğim) bakım yaptığım 3080 i görseydin ne tepki verirdin acaba 🤣

Bu kartların açılmadan bu zamana kadar gelmesini beklemek hayalperestlik olur. Ne bekliyodun? Ben 5 sene fanının tozu dahil alınmamış padleri haşat olmuş macunu kurumuş kartın cehennem gibi çalışmasındansa 2 sene sonra 3 sene sonra açılıp iyi kötü bi bakım yapılarak temizlenerek kullanılmış kartı tercih ederim. Çünkü 5 sene hiç açılmamış karttan her türlü daha serin çalışmış olur.

0.1mm “fazla ütopik” yalnız. 0.50 desen belki diyeceğim ama 0.1den hiçbir şey olmaz. 2.5mmlik yerine 3.0mmlik pad takmak gibi bu risktir. Ama 2.5mmlik yerine 2.6mmlik takmaktan “hiçbir şey” olmaz
Delirirdim büyük ihtimalle. ben aşınmış vida bile görünce kasada aklımı kaçırırım. Vidaları özel tornavida ile açarım o yüzden.

Bak, satabilirsin. Satarsın da. Ben almam. Alacak olur.

Bunlar benim şahsi fikirlerim. Bu katı kurallarım sayesinde de 32 yaşıma kadar ne bozuk ürün aldım, ne dolandırıldım. Keyfim yerinde. Olsun varsın 2. el ürünü bulmam daha uzun sürsün.

0.1mm belki evet, ütopik olabilir. Ama 0.25 fazlasıyla buna müsait.

2.25MM termal *yumuşak* pad ile gelen bir fabrikasyon durumda; sen oraya 2mm sert pad takabilirsin. Aradaki 0.25mm soft yapının kavraması içindir. Gider oraya 2.25 sert takarsa; kontakt sorunu yaşanır. Overheating, sonucu da bileşen arızalanması.

Gerçi dediğim yine iyi, 2.25 yere gider 2.5 sert de takarlar, 1.5 da takarlar. Takarlar da takarlar. Giderler oraya iyi olduğunu sanıp MX-4 sürerler; 1 ay sonra pump-out garantili bir bakım yaparlar.

Bu yüzden *AÇILMIŞ KART, NE SEBEPLE OLURSA OLSUN; ALINMAZ*. Bunu kural edinmek lazım.

Bunun dışında, arıza basit bir kapasitör değişimiyle vs. düzelebilir belki. Bilgisayarcıdan gelecek cevabı bekleyin.

Delirirdim büyük ihtimalle. ben aşınmış vida bile görünce kasada aklımı kaçırırım. Vidaları özel tornavida açarım o yüzden.

Bunlar benim şahsi fikirlerim. Bu katı kurallarım sayesinde de 32 yaşıma kadar ne bozuk ürün aldım, ne dolandırıldım. Keyfim yerinde. Olsun varsın 2. el ürünü bulmam daha uzun sürsün.

b580 baya mantıklı geldi hocam şuanda ve sıfır olarak 5060 almak mantıklı mıdır peki taksitle halledebilirim ama modeller arası fiyat çok 16 küsür civarına başlangıc modelleri var.

b580 baya mantıklı geldi hocam şuanda ve sıfır olarak 5060 almak mantıklı mıdır peki taksitle halledebilirim ama modeller arası fiyat çok 16 küsür civarına başlangıc modelleri var.
3060ın durumu belli olsun ona gore bisey yapacagım hocam

AMD veya Intel fanboyu değilim, ne dönem şartlarında iyiyse; onu tavsiye ederim.

Ben bu devirde 8GB ekran kartı almamaya çalışırdım. Bu yüzden 9060xt 8g, 5060 8g ve B580 12G arasında B580 alırdım.

Ama bu tamamen kişisel tercihtir ve bütçedir. 9060 XT 8G, 1080P oyunculukta B580'i tokatlar. Ama fiyat da ona göre %50-60 daha pahalıdır. 5060 8G ise şu an bence alınabilir bir yerde değil.

Eğer ki taksite girecekseniz; en mantıklısı sizin için 9060XT 16G olacaktır. Sıcak fırsatlara düşer belki yakında, bayağıdır düşmedi.

Not: 5060 8G ile B580 12G -- hemen hemen aynılar diyebiliriz, ufak farkla 5060 önde. Yer yer 5060 %10 geçebiliyor. Intel'i en çok tutan şey driver. Aslında kartın bana göre mimari potansiyeli 6750XT/6800XT seviyesinde.

Kaç kişi sence o karta özel modelin, yabancı sitesinden (ki bir çoğu eski kart olduğu için erişmesi çok zor, rus kaynaklarından bulunuyor) özel termal pad ve termal pad yapılarını bulacak ve ona göre milimetrik yapacak? Bunu yapacak %15-20.

Delirirdim büyük ihtimalle. ben aşınmış vida bile görünce kasada aklımı kaçırırım. Vidaları özel tornavida ile açarım o yüzden.

Ben bide Furmark testi isteyenlere enayi gözüyle bakarım. Furmark ne Allah aşkına bizim Türk milletinin Furmark fetişi nerden geliyor?

Isı basmaktan başka karta doğru düzgün yük bindirmiyor bile. Hele vram test etmek için en saçma program. Bu kartlarda (rtx 30, rx6000 ve üzeri kartlar için);

Ray tracing çekirdekleri var
Tensör çekirdekleri var
Daha adını koyamadığımız yapılar var
Var oğlu var

3DMark Port Royal stress 40 dakika kırbaçlanır gpu sıcaklığı asıl burda belli olur. Test hata verirse veya her loopta “worst” yaparsa at o kartı çöpe

Time spy Extremede 4k directx12 sabit bir stress testidir ve vram sıcaklıklarını anlarsın vramin anasını ağlatır orda belli olur termal padin vaziyetleri

Bide steel nomad var.

Şu 3 ü zaten gpuya zebellah yaşatır. Furmarkın 10 dakikası şu 3 testin tırnağı bile etmez yük bindirme konusunda

Ben bide Furmark testi isteyenlere enayi gözüyle bakarım. Furmark ne Allah aşkına bizim Türk milletinin Furmark fetişi nerden geliyor?

Isı basmaktan başka karta doğru düzgün yük bindirmiyor bile. Hele vram test etmek için en saçma program. Bu kartlarda (rtx 30, rx6000 ve üzeri kartlar için);

Ray tracing çekirdekleri var
Tensör çekirdekleri var
Daha adını koyamadığımız yapılar var
Var oğlu var

3DMark Port Royal stress 40 dakika kırbaçlanır gpu sıcaklığı asıl burda belli olur
Time spy Extremede 4k directx12 sabit bir stress testidir ve vram sıcaklıklarını anlarsın vramin anasını ağlatır orda belli olur termal padin vaziyetleri
Bide steel nomad var.

Şu 3 ü zaten gpuya zebellah yaşatır. Furmarkın 10 dakikası şu 3 testin tırnağı bile etmez yük bindirme konusunda
Kesinlikle katılıyorum buna. Furmark sadece ısı kovma ve power load testidir. O kadar. VRAM vs. test etmez. Saydığınız testler çok daha anlamlı ve yerinde.

Ben de GPU bakıyorum bu aralar. Aslında dönüp düşününce oynadığım oyunlar; Arc Raiders, Black Desert Online, Valorant, LoL, POE 2, Diablo IV ve birkaç hype AAA oyun.

Arc Raiders 1440P'de ortalama 150-200 arası almak mümkün ki 7 ay öncenin sürücüleri ve oyun optimizasyonu ile.

Benim bile B580 almaya elim gitti.

Ben de GPU bakıyorum bu aralar. Aslında dönüp düşününce oynadığım oyunlar; Arc Raiders, Black Desert Online, Valorant, LoL, POE 2, Diablo IV ve birkaç hype AAA oyun.

Arc Raiders 1440P'de ortalama 150-200 arası almak mümkün ki 7 ay öncenin sürücüleri ve oyun optimizasyonu ile.

Benim bile B580 almaya elim gitti.
Hocam driverleri olsun yazılım tarafı nasıl üzer mi?

Hocam driverleri olsun yazılım tarafı nasıl üzer mi?
A750'ydi ya da A770 idi sanırım, önceden kullanmıştım. Yazılımı iyiydi o zamanlar. Şu an nasıl bilemem. Özellikle oynadığın ve oynayacağın oyunlardaki performansına bak. En azından sıfır bir şey almış olursun

A750'ydi ya da A770 idi sanırım, önceden kullanmıştım. Yazılımı iyiydi o zamanlar. Şu an nasıl bilemem. Özellikle oynadığın ve oynayacağın oyunlardaki performansına bak. En azından sıfır bir şey almış olursun
valo fc26 gta5 ready or not remnant 2 tarzı her çeşitten oyun oynuyorum gerci 3060 bozuldugundan beri sadece valo maalesef rx550yle olmuyor ve bende arc raiders 2 tane arkadası alıp baslamak istiyorum hocam buarada 2. eldense sıfır almak daha mantıklı gelmeye başladı bana 5060 ya da b580e yonelirim gibi 16gb 9070 20k civarlarında bide hocam en f/p 5060 hangisi sizce sogutması iyi olan

valo fc26 gta5 ready or not remnant 2 tarzı her çeşitten oyun oynuyorum gerci 3060 bozuldugundan beri sadece valo maalesef rx550yle olmuyor ve bende arc raiders 2 tane arkadası alıp baslamak istiyorum hocam buarada 2. eldense sıfır almak daha mantıklı gelmeye başladı bana 5060 ya da b580e yonelirim gibi 16gb 9070 20k civarlarında bide hocam en f/p 5060 hangisi sizce sogutması iyi olan
5060'ları hiç bilmiyorum. Hiç araştırmadım. Ama 8GB versiyonunu alacaksınız sanırım, onların ücreti 16 binden başlıyor. B580 ise 11 bin ve aralarında genelde sadece %10 FPS farkı var. Ona göre bilen birine sorsanız daha iyi çünkü dediğim gibi hiç 5060 araştırmadım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,821
Üyeler
199,227
Son üye
Ramazan dalli

Geri