MeGaDave06
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 290
Hiçbiri. Yok bakım yapıldı, yok macunu değişti. Doğru bile olsa bandı açılmış kart alma. Gerekirse 100 derece hotspot versin, al sen değiştir macunu.
Özellikle "padleri" değişti cümlesini görürsen; kaç. Ekran kartı padleri 0.1mm'lik hatalı boyutlandırmada bile aşırı VRAM ısınması ve arızaya yol açar. Çoğu bilgisayarcı da bunları göz kararı takar.
Bu fiyatta 6800 XT almanızı öneririm. 3080 Ti dengi bir kart.
Benim büyük ihtimalle 3. Kez açılmış olup benim her zerresine kadar (evet termal padlerinin birebir ölçüsünü geçtim fan setine kadar değiştirdiğim) bakım yaptığım 3080 i görseydin ne tepki verirdin acaba
Bu kartların açılmadan bu zamana kadar gelmesini beklemek hayalperestlik olur. Ne bekliyodun? Ben 5 sene fanının tozu dahil alınmamış padleri haşat olmuş macunu kurumuş kartın cehennem gibi çalışmasındansa 2 sene sonra 3 sene sonra açılıp iyi kötü bi bakım yapılarak temizlenerek kullanılmış kartı tercih ederim. Çünkü 5 sene hiç açılmamış karttan her türlü daha serin çalışmış olur.
0.1mm “fazla ütopik” yalnız. 0.50 desen belki diyeceğim ama 0.1den hiçbir şey olmaz. 2.5mmlik yerine 3.0mmlik pad takmak gibi bu risktir. Ama 2.5mmlik yerine 2.6mmlik takmaktan “hiçbir şey” olmaz