Yapay Zeka Gelişmeleri

aktif işin ne ve işinde nasıl kullaniyorsan , senin üst rutbende birisi ileride yapay zekayı kendi başına kullanıp seni isten cikarabilir mi , yapay zeka senin yerini alabilir mi
Yazılım danışmanlığı yapıyorum. Ekipte zaten az kişiyiz. ekipteki herkesin işi başından aşkın. ai araçlarını bize destek olması için kullanıyoruz. Bir iş (mesela 5 adam günlük iş olsun) yapay zeka sayesinde 3 güne kadar düşebiliyor. Ancak yine 3 adam gün olarak çalışmak gerektiği için beni işten çıkartmaları mantıklı değil. Adamlar zaten haftanın her günü kendi işlerini zor yetiştiriyor. Bana verilenleri de ben anca teslim ediyorum. 5 günlük işi 3 günde bitirebildiğimin onlar da farkında olduğu için 5 gün için 7 günlük iş veriyorlar. bu sayede ai olmadan 7 günde bitecek işler 5 güne düşüyor. Bu da verimliliği arttıryor. ai tek başına iş yapmadığı için, sadece destek amaçlı kullandığımız için de işten çıkartma mümkün değil (en azından şimdilik)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Will Smith'e spagetti yedirmekten bu noktaya gelmesi devrim niteliğinde.

Gelişim dudak uçuklatıcı. Artık neye inanacağız

yani çok büyük rahatlık sağlıyor ama bir zararı var yapay zekayı kullanmaya başladım başlayalı çok daha üşengeç ve zahmetl işlerden kaçınır oldum, en ufak bir şeyde hemen yapay zekaya atimde çözsün ne uğraşıcam mantığı giriyor
misal eskiden her şifremizi giriş bilgilerimizi hatırladık google tanıdı bizi hoop bu bu kişi diyip giriş bilgilerini giriyor ve bizi not almaktan kurtarmıştı
şimdide sorunları çözme ihtiyacımız kalmadı yapay zekaya atıyosun senin yerine düşünüp çözüyor.
Hocam bu adaptasyon örneği. Aslında burda yapmamız gereken ai ile kazandığımız saatleri nasıl harcadığımız önemli. Eğer faydalı bir şekilde o kazanılan saatleri değerlendirmiyorsak ai faydadan çok zarar sağlar. İnsanlar çok fena köreliyor, özellikle yazılım sektöründe. Elle kod yazan insan sayısı azaldı. copy paste yapanları zaten katmıyorum ama önceden internetten bir fonksiyon için bile saatlerce araştırma yaparken şimdi 5 dk da çözüyoruz. Bu bize kalan 1 saati verimli kullanmak önemli

Yapay zeka ile yanıltıcı içerikler gerçekten baydı. Suç niteliğine getirmeleri lazım.

Keşke kendi imkanlarımızla sırf kodlama odaklı çok iyi bir model çıkarabilsek local olarak çalıştırılabilecek,mesela Qwen 405B gibi...
Yapabilirsin kast ettiğin şeyi hemde çok basit bir şekilde var olan açık kaynaklı modelleri kodlama üzerine eğitmen lazım yakın zamanda qwen 3.7 ve 3.8 i lokal olarak görücez, bahsettiğin modelin kodlama seviyesi çok iyi değil artık 35b modeller onun gücünde kodlama yapıyor lokalde, zaten qwen senin istediğin şeyi çok güzel bir şekilde yapıyor hali hazırda, tam olarak istediğin yerli bi isim görmekmi.

yapay zeka mı konuşacak insanlarla senin yerine, gerçi gelecekte bu da olabilir belli olmaz
Dil bilmek ileride çok daha nadir olacak bence bundan dolayı daha değerli olacak

yapay zeka mı konuşacak insanlarla senin yerine, gerçi gelecekte bu da olabilir belli olmaz
son 5 yılda olmaz dediğimiz şeyler oldu. ufak bir cihaz algıladığı sesleri ayarlandığ dil modeline çevirip tercümanlık yapabilir

son 5 yılda olmaz dediğimiz şeyler oldu. ufak bir cihaz algıladığı sesleri ayarlandığ dil modeline çevirip tercümanlık yapabilir
Hocam şimdi bile son model kulaklıklar yapıyor bunu ama yavaş yapıyor. Bence 5 yıl sonra da çok çok verimli olmaz ama iş görür seviyeye gelir. O yüzden dil bilmek her geçen gün daha değerli olacak diye düşünüyorum. Yeni nesil daha az dil öğrenecek.

Hocam şimdi bile son model kulaklıklar yapıyor bunu ama yavaş yapıyor. Bence 5 yıl sonra da çok çok verimli olmaz ama iş görür seviyeye gelir. O yüzden dil bilmek her geçen gün daha değerli olacak diye düşünüyorum. Yeni nesil daha az dil öğrenecek.
değerlenmez çünkü insanlar artık kapasitesinin çok altında çalışacak ve gitgide daha üşengeç ve daha konforlu yaşamaya başlicak ekstradan bir dil öğrenme felan baya hikaye olucak

Lanet olsun yapay zekaya, ddr5 geçemiyoruz sırf Ram fiyatları yüzünden. Biraz sinirlendim kusura bakmayın

değerlenmez çünkü insanlar artık kapasitesinin çok altında çalışacak ve gitgide daha üşengeç ve daha konforlu yaşamaya başlicak ekstradan bir dil öğrenme felan baya hikaye olucak
:) kardeşim. Muz dilinde anlatayım. Ne kadar az muz, o kadar değerli muz. Herkes üşenip dili önemsemeyince, dil bilenler değerli hale gelecek

Lanet olsun yapay zekaya, ddr5 geçemiyoruz sırf Ram fiyatları yüzünden. Biraz sinirlendim kusura bakmayın
Hocam şahsi düşüncem bir süre daha bu şekilde gidecek. Başka firmalar sadece kullanıcılara ram üretmeye başlayınca yeni yeni markalar gelecek ve bunlar piyasayı ele geçirecek diye düşünüyorum. (son kullanıcı piyasasını)

Yapabilirsin kast ettiğin şeyi hemde çok basit bir şekilde var olan açık kaynaklı modelleri kodlama üzerine eğitmen lazım yakın zamanda qwen 3.7 ve 3.8 i lokal olarak görücez, bahsettiğin modelin kodlama seviyesi çok iyi değil artık 35b modeller onun gücünde kodlama yapıyor lokalde, zaten qwen senin istediğin şeyi çok güzel bir şekilde yapıyor hali hazırda, tam olarak istediğin yerli bi isim görmekmi.
Bak 35b olayını bilmiyordum evet ya fine tune edilmiş ya da sıfırdan kumru mantığında ama daha iyisi olan Türk yapay zeka modeli

Bak 35b olayını bilmiyordum evet ya fine tune edilmiş ya da sıfırdan kumru mantığında ama daha iyisi olan Türk yapay zeka modeli
Tamam işte maskeleyip kendi ismini koyuyorsun, ama senin ihtiyacın olan şey sunucu artık model değilde nerede çalıştıracağın önemli

Hocam şahsi düşüncem bir süre daha bu şekilde gidecek. Başka firmalar sadece kullanıcılara ram üretmeye başlayınca yeni yeni markalar gelecek ve bunlar piyasayı ele geçirecek diye düşünüyorum. (son kullanıcı piyasasını)
Burdaki mantık hatası firmalar neden kullanıcıya özel üretsin üretim bandını komple daha pahalıya AI firmalarına satmak varken. Bunu beklemek bilgisayar sektörünün Robin Hood unu beklemektir bence :)

Benim AI ile tek derdim hukuk ve medyaya olan etkisi, görüntüleri geçtim mesela suç içeren bir telefon görüşmesini bile yapay zeka diyerek geçiştirebilecekler. Şuan evet ses/görüntü dosyasını incelediğinde anlıyorsun ama ilerde bunun da önüne geçilecek.

Politikacılardan hesap sormak daha da zorlaşacak, halk da yapay zekadır diye geçiştiricek vs tuttukları insanı kafalarında kirletmek yerine.

Büyük ulusal kanalların haberlerinde bile AI yapımı haberler, görüntüler çıkıyor ve çoğu insan da bunları sorgulamıyor bile.

Filmerde bütçeli kaliteli CGI lar yerine ucuz AI yapımı sanal efektler görmeye başladık bile.

Bir de şuan instagram'da feed e bile bakamıyorum, çıkan reellerin %70 i falan AI (tabi kişiye ve algoritmaya göre değişiyor). Fake profiller vs.

İnsanlar hakiki içeriğe aç kalacak ve zaman geçtikçe sadece daha kötüye gidecek bu durum.

Geri kalan herşeyini yararlı buluyorum ama bi 5-10 yıl sonra hayat bi hayli değişecek ve bence hiç de iyi olmayacak.

Edit : Yani bu yapay zeka çıkmamışken bile internetin çok yaygın olmadığı 90 lar ve 2000 leri mumla arıyodu insanlar, ileride bu yapay zeka çıkış öncesini de aynı şekilde arayacağız bence.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,230,937
Üyeler
200,548
Son üye
Byzac

Geri