Faizden Gelir Sağlayıp İşten Ayrılmak Mantıklı Mıdır?

faiz bugünkü oranda dursa, dediğin mantıklı. enflasyonmuş oymuş buymuş boş muhabbet.

bugün ortalama bir evin kirası yıllık 400.000TL

2 milyon TL getirisi ile çalışmadan 2 yıl geçinebilmek, sonrasında 2 milyon TL'nin ilk günkü değerinin kalmaması ama yine de belli bir para edebilmesi, baya iyi takastır. Yatırım olarak mantıklı değil, ama geçim yöntemi olarak gayet de tercih edilebilir.

Yaşamak için harcadığınız parayı çok hafife alıyorsunuz. 2 yıl boyunca taksit taksit ödeyeceğiniz ve yok olacak bir parayı, faize koyup sadece enflasyon oranında kaybedeceksiniz. O para zaten yaşamınız için her türlü gidecek olan bir para. Yatırım olarak düşünmemek lazım.

Altına koysam şöyle böyle.... yok kardeşim yok. faiz kadar garanti değildir o altının getirisi. dediğim gibi parayı korumak değil amaç. adam sağlık sorunum var, rahatlamam lazım diyor.

ama dostum şöyle söyleyeyim şuanda yapsan, çok kötü bir dönemde yaparsın bunu.

şuanda globalde dolar değer kaybetmeye başlamak üzere. ya büyük bir savaş, ya da enflasyon patlamak zorunda. ikisinden biri, başka seçenek yok.

savaş olursa ikiside yaşanır, o zaman bir gecede tüm paranı kaybedersin, ama altın seni korur.

doların değer kaybının başlaması başlı başına enflasyon demek zaten. türkiye de enflasyonu salacak, emin olun yılbaşından sonra çok şaşıracaksınız :D

bu işin detayı çok, gerçekten çok ama elinde ufak birikmişi olan altına koysun derim.

faiz şu dönemde 1-2 ay daha mantıklı olabilir, belki daha fazla. ilk düşüşü gördüğünüzde, olay başlamış demektir. merkez bankası faiz oranını takip edin, her ay toplanırlar.

faiz düşüşleri başladığında, altından şaşmayın. özellikle fed faizi. amerika merkez bankasını (fed) takip edin. onlar da aynı şeyi yapmaya başlayacaklar. fed ne yaparsa dünya onu takip eder.

globalde büyük bir değer kaybı dalgası geliyor. herkesin, devletlerin bile aşırı borçları var. bu borcu eritmenin tek yolu parayı değersizleştirmek.

şu dönemde riskli ama en mantıklı yatırım da olabildiğince yüksek vadeli faizi önemsiz kredileri çekmek de, neyse :D

dikkatli bakın hiç bir banka size 12 vadeden daha uzun kredi vermez :D

Yazdıklarımın hiç biri için herhangi bir sorumluluk kabul etmiyorum, tavsiye değildir.

Kendi yaşantımdan yola çıkarak edindiğim deneyimlerdir, herhangi bir öneri, tavsiye niteliği taşımamaktadır.
Dediklerine hak veriyorum zaten ömür boyu yapmayacağım en kötü 1-2 yıl beni götürse yeter. Gelen paranın hepsini harcayan biri değilim tam tersi köşede birikir 19 yaşındayım sonuçta kira vermiyorum bir yere para odemiyorum neye verebilirim

Sadece amacım şarkıcı olup bu yetenegimde gelen parayı pr için kullanmak. Ha soylemisken pr için bildiğiniz tanıdık bir plak şirketi varsa söylerseniz sevinirim

Uzun lafın kısası değildir faizin getirisi sadece enflasyon karşısında sermayenin değer kaybını yavaşlatır elinde sonunda o değer bitince napakcasın?

kesinlikle değildir. zaten gereken cevaplar verilmiş ama ben de iki kelam edeyim; 2 milyon çok büyük bir para değil. en azından finansal özgürlük için. hatta devede kulak bile değil. paranı biraz daha değerlendir işini sakın bırakma. yatırımını da sadece faizde tutma. enflasyon vs orasını anlamışsındır. sepet yap. ama hep karamsar da konuşmayalım. bu yaşta bu birikim çok iyi. belki de yaşına göre bir çok kişiden daha yakınsın finansal özgürlüğü. acele etmeden mantıklı adımlarla eminim çok iyi bir geleceğin olur.

Arkadaşlar selam,

2 milyon liraya toplamda 70 bin liralık aylık faiz getirisi bulunuyor.

Şuanda ise 50 bandında bir maaş alıyorum ve yaşım 19

Çalıştığım süre boyunca gözlerimde ve fıtıklarımdan dolayı çok fazla sağlık sorunu yaşıyorum. Sizce işten ayrılıp faiz getirisi ile kendi işimi kurmaya veya çalışmadan bir hayat sürdürmek mantıklı mıdır? Çünkü bu süre içerisinde hem kendime vakit ayirabilecek, hemde ilerleyen zamanlarda faiz getirisi sayesinde daha fazla faiz getirisi içinde bankaya yatırım yapabileceğim.

(Normal şartlarda sanatçı olma hayalim var çok fazla şarkı yazan söyleyen biriyim fakat işimden dolayı da pek vakit bulamıyorum)

Fikirlerinizi dikkate alacağım büyüklerim yasitlarim fikirlerini söylerse çok sevinirim ❤️
Faiz bir getiri değildir sadece enflasyondan korur. Faizden kazandığını düşündüğün o parayı düzenli harcarsan yavaş yavaş paranı eritmiş olursun para sadece rakam olarak azalmaz.

Parayla iş kuracağım dersen ve mantıklı bir fikrin varsa ona bir şey diyemem elimde toplu para var şuraya şu yatırımı yaparım düzenli gelir sağlayacağım beni az yoracak bir iş kurarım diyorsan neden olmasın yani.

öncelikle faizi aklından sil günümüzde sabit getirili para piyasası fonları bile faizden çok getiriyor asıl soruna gelecek olursak şuan için örneğin 50bin tl aylık yetecek ise bu 1 yıl sonra 70 bin olacak eğer faizde tuutuğun parayı 2m tl sabit tutarsan bunun getirisi ile 2 yıl felan yaşayabilirsin eğer aylık harcaman şuan 50k civarı ise ama dersen ki faizde tutacağım parayı harcamamdan vs kısıp arttırabilim bu arttırımına bağlı ömürlük bile gidebilir eğer ben senin yerinde olsam paramı para piyasası fonlarına koyar aylık 70k ile bir yandan yaşamı devam ettirir bir yandan da daha riskli yatırımlar yapardım bu bir hisse fon kripto para da olabilir arsa ev altın da olabilir (altın dışı önermem) veya kendine yatırım yapabilirsin müzikle uğraştığını söyledin illaki o tarafa yapacağın yatırımlarında getirisi olacaktır

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,231,676
Üyeler
200,744
Son üye
said53

Geri