- Konu Sahibi Konu Sahibi
Dediklerine hak veriyorum zaten ömür boyu yapmayacağım en kötü 1-2 yıl beni götürse yeter. Gelen paranın hepsini harcayan biri değilim tam tersi köşede birikir 19 yaşındayım sonuçta kira vermiyorum bir yere para odemiyorum neye verebilirimfaiz bugünkü oranda dursa, dediğin mantıklı. enflasyonmuş oymuş buymuş boş muhabbet.
bugün ortalama bir evin kirası yıllık 400.000TL
2 milyon TL getirisi ile çalışmadan 2 yıl geçinebilmek, sonrasında 2 milyon TL'nin ilk günkü değerinin kalmaması ama yine de belli bir para edebilmesi, baya iyi takastır. Yatırım olarak mantıklı değil, ama geçim yöntemi olarak gayet de tercih edilebilir.
Yaşamak için harcadığınız parayı çok hafife alıyorsunuz. 2 yıl boyunca taksit taksit ödeyeceğiniz ve yok olacak bir parayı, faize koyup sadece enflasyon oranında kaybedeceksiniz. O para zaten yaşamınız için her türlü gidecek olan bir para. Yatırım olarak düşünmemek lazım.
Altına koysam şöyle böyle.... yok kardeşim yok. faiz kadar garanti değildir o altının getirisi. dediğim gibi parayı korumak değil amaç. adam sağlık sorunum var, rahatlamam lazım diyor.
ama dostum şöyle söyleyeyim şuanda yapsan, çok kötü bir dönemde yaparsın bunu.
şuanda globalde dolar değer kaybetmeye başlamak üzere. ya büyük bir savaş, ya da enflasyon patlamak zorunda. ikisinden biri, başka seçenek yok.
savaş olursa ikiside yaşanır, o zaman bir gecede tüm paranı kaybedersin, ama altın seni korur.
doların değer kaybının başlaması başlı başına enflasyon demek zaten. türkiye de enflasyonu salacak, emin olun yılbaşından sonra çok şaşıracaksınız
bu işin detayı çok, gerçekten çok ama elinde ufak birikmişi olan altına koysun derim.
faiz şu dönemde 1-2 ay daha mantıklı olabilir, belki daha fazla. ilk düşüşü gördüğünüzde, olay başlamış demektir. merkez bankası faiz oranını takip edin, her ay toplanırlar.
faiz düşüşleri başladığında, altından şaşmayın. özellikle fed faizi. amerika merkez bankasını (fed) takip edin. onlar da aynı şeyi yapmaya başlayacaklar. fed ne yaparsa dünya onu takip eder.
globalde büyük bir değer kaybı dalgası geliyor. herkesin, devletlerin bile aşırı borçları var. bu borcu eritmenin tek yolu parayı değersizleştirmek.
şu dönemde riskli ama en mantıklı yatırım da olabildiğince yüksek vadeli faizi önemsiz kredileri çekmek de, neyse
dikkatli bakın hiç bir banka size 12 vadeden daha uzun kredi vermez
Yazdıklarımın hiç biri için herhangi bir sorumluluk kabul etmiyorum, tavsiye değildir.
Kendi yaşantımdan yola çıkarak edindiğim deneyimlerdir, herhangi bir öneri, tavsiye niteliği taşımamaktadır.
Sadece amacım şarkıcı olup bu yetenegimde gelen parayı pr için kullanmak. Ha soylemisken pr için bildiğiniz tanıdık bir plak şirketi varsa söylerseniz sevinirim