Gta Vı'nın Grafikleri Beklenti Altı mı Sizce?

kAnka cunku fragmanlar konsolda çekildi? Hemde düz ps5 de pro bile değil. Bu oyun pc oyunu mu ki daha pcye çıkmadan yorumluyorsun o zaman. Konsol oyunu ve konsolun gücüne takılıyor. Pc ye çıktıgında suankinin belki 2 katı daha iyi grafikte olacak ve yine soyluyorum gerek bile yok.
Fikir vermesi için izleyebilirsin. Aynı olayın 13 sene önceki hali.

Olmayacak kanka, evet GTA5 ile PC sürümü arasında ciddi fark var, ama GTA6 aşağı yukarı böyle kalıcak, buraya not al
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

IMG_6580.webp

Sorun çok basit aslında, burda da söyledim, neyse başka mesaj yazmıyorum diğer arkadaşlar kendi aralarında görüşlerini bildirirler, benim için GTAVI= Overrated oldu.

Olmayacak kanka, evet GTA5 ile PC sürümü arasında ciddi fark var, ama GTA6 aşağı yukarı böyle kalıcak, buraya not al

Alıntıyı görüntüle

Sorun çok basit aslında, burda da söyledim, neyse başka mesaj yazmıyorum diğer arkadaşlar kendi aralarında görüşlerini bildirirler, benim için GTAVI= Overrated oldu.
Attıgın fotonun orjinal olarak bir oyunda olmasının imkanı yok. Anxa modlarla çalışır. Senin gelir seviyeni bilmiyorum ama su videoyu çekenlerin küçük dünyası değil dünyamız. Bu videodaki grafiği çalıştırmak için top tier gpu lazım. Dünyada bu gpuları kullananların sayısı %5 10 falan. Şirketler de cebini düşünmek zorunda. Tatmin olmayanlar bunun gibi mod yapabilirler. Sen overrated diyerek gtayı sadece grafige indirgemişsin. Umarım bir gün grafik takıntını bırakıp gerçek bir oyun zevki yaşarsın. Bu benimde son mesajımdı.

Abi ben hayatımda konsol kullanmadım, ben PC’de aşağı yukarı bu grafiklere sahip bir sürü oyun oynadım, lineer olsun ya da olmasın, GTAVI benim için farklı olmalıydı, ama olmadı hepsi bu neden bana zorla konsol sınırı diyorsun ki?

GTA6 PC’ye çıkınca gerçekten merak ediyorum ne değişecek, bir şey diyeyim mi, çok da bir şey değişmeyecek, daha yüksek FPS ve daha başarılı RTX bitti bu kadar

Neyse konuyu kapatıyorum hayırlı geceler dostlar
Konsol kullanmadıysanız niye sallıyorsunuz. PS4'e çıkan RDR2 ile PC versiyonu arasındaki farkı gördünüz mü ? 10 yıldan fazla oynanacak bir oyunda potansiyel olmadığını mı sanıyorsunuz, kendi sığ fikirlerinizle kusura bakmayacaksınız çok sığ fikirler bunlar. Last of us demişsiniz, sizce o övdüğünüz grafikleri neden böyle büyük bir dünyaya taşıyamadılar hiç düşündünüz mü? Ya da God of War mesela Kratos koskoca tanrı her türlü gücü var çitten atlayamıyordu etrafında dolanıyordu:). Şaşırmıyorum genelde insanlar böyleler.
Anlatılmaz tersten anlatınca da anlamazlar belli şeylere sarılınmış. Arcade gibi bir zırva gördüm. Arcade bir görünüm değildir. Arcade görünme diye bir şey olamaz. Arcade'in anlamı hikayesiz karmaşık olmayan hızla skor almaya yönelik bütün oyunlardır. Tek tip bir görünüm yoktur. GTA nasıl arcade görünebilir. Rockstar oyunlarını hikaye modu sanan insanlar tabii ki açık dünyası olmayan last of us ile de kıyaslar, neden onun gibi görünmüyor da der. Der yani demek bedava. Hiçbir şey bilmeden tabir uydurmakta üstüne yok bizim milletin. 20 yıldır oyun oynuyorum diyen insandan önce adam akıllı bir terminoloji bekleyin derim. Amiyane, arcade, foto realistik üç beş terim ezberliyorlar. Canı sıkılmış insanların sallıyorlar. Sallasınlar tabi de güzel uğraş bence karşılıklı hoş olabilir belli bir süre sadece :)
Photo realistic'in ne olduğunu da bilmiyorsunuz. GTA 6 gibi büyük bir oyunda 5090'ı bırakın 7090'la bile veremezsiniz. Ortaya bir foto atıp devasa bir açık dünya ile kıyaslamanız aslında ne GTA ne grafiklerle ilgili değil sanırım. İlgi ve muhatap arayışı olsa gerek. Bence başarılı bir üslup tebrik ediyorum. :)

Konsol kullanmadıysanız niye sallıyorsunuz. PS4'e çıkan RDR2 ile PC versiyonu arasındaki farkı gördünüz mü ? 10 yıldan fazla oynanacak bir oyunda potansiyel olmadığını mı sanıyorsunuz, kendi sığ fikirlerinizle kusura bakmayacaksınız çok sığ fikirler bunlar. Last of us demişsiniz, sizce o övdüğünüz grafikleri neden böyle büyük bir dünyaya taşıyamadılar hiç düşündünüz mü? Ya da God of War mesela Kratos koskoca tanrı her türlü gücü var çitten atlayamıyordu etrafında dolanıyordu:). Şaşırmıyorum genelde insanlar böyleler.
Anlatılmaz tersten anlatınca da anlamazlar belli şeylere sarılınmış. Arcade gibi bir zırva gördüm. Arcade bir görünüm değildir. Arcade görünme diye bir şey olamaz. Arcade'in anlamı hikayesiz karmaşık olmayan hızla skor almaya yönelik bütün oyunlardır. Tek tip bir görünüm yoktur. GTA nasıl arcade görünebilir. Rockstar oyunlarını hikaye modu sanan insanlar tabii ki açık dünyası olmayan last of us ile de kıyaslar, neden onun gibi görünmüyor da der. Der yani demek bedava. Hiçbir şey bilmeden tabir uydurmakta üstüne yok bizim milletin. 20 yıldır oyun oynuyorum diyen insandan önce adam akıllı bir terminoloji bekleyin derim. Amiyane, arcade, foto realistik üç beş terim ezberliyorlar. Canı sıkılmış insanların sallıyorlar. Sallasınlar tabi de güzel uğraş bence karşılıklı hoş olabilir belli bir süre sadece :)
Photo realistic'in ne olduğunu da bilmiyorsunuz. GTA 6 gibi büyük bir oyunda 5090'ı bırakın 7090'la bile veremezsiniz. Ortaya bir foto atıp devasa bir açık dünya ile kıyaslamanız aslında ne GTA ne grafiklerle ilgili değil sanırım. İlgi ve muhatap arayışı olsa gerek. Bence başarılı bir üslup tebrik ediyorum. :)
Arcade grafik terimini kendim üretip ortaya attım. Anlam olarak daha yapay oyunsal gerçek dünyanın aksine renkli bir dünya gibi.

Kral 0 saka rahatsızlıgın falan olabilir mi? Biz sabahtan beri ne anlatıyoruz? Hala daha grafik için konusuyorsun oyunun yapabileceği max seviye bu çünkü konsol sınır vaaaaaaaaar. Bana ps5 bu şekil detaylı açık dünya olan npc yoğunluğu çok olan ki yok oyle bir oyun. Bir oyun göstersene daha iyi grafikli. Aman sakın koridor oyunu falan atma. Aynısını 30 dk içinde hazır assetle yaparım tlou grafigini ue 5 ile.
Doğru örnek valla mesela Matrix teknoloji demosu :). Neden onun gibi değil denmemiş, allahtan foto realistikle geçiştirilmiş. :) 20 yıldır oyunlarla haşır neşirlik:)

Arcade grafik terimini kendim üretip ortaya attım. Anlam olarak daha yapay oyunsal gerçek dünyanın aksine renkli bir dünya gibi.
Senin için söylemedim hiç birini. Orda kastettiğin açık devamında gelenler için dedim. Ne demek istediğini anladım. :love:

Grafik konuşan insan oyunbaz olamaz, grafik konuşan kişi bu yaklaşımını beklentim böyle değildi diye de sıvamamalı bence, net olarak oyundan haz alıp oyuna bakmanın ve değerlendirmenin ne olduğunu bilmemektir. Bence her şey açık. Sabrına sağlık. :pikacu::)

Ben fragmanı 480p’de izliyormuşum arkadaşlar, 2K’ya aldım her şey düzeldi pardon (!)

Ayrıca ikimiz de aynı anlamda “Arcade” kelimesini kullanmışken, ona öyle yok canım seni anladım tabikide, ama bana gelince yaptığınız ikiyüzlülüğünüz beni bağırttı patlattı. (!)

Son düzenleme:
son zamanda böyle büyük açık dünya ne cıktı diye düşündüm Crimson Desert geldi bi aklıma kolay iş değil

son zamanda böyle büyük açık dünya ne cıktı diye düşündüm Crimson Desert geldi bi aklıma kolay iş değil
Kolay iş değil çok haklısın. Ben gerilerde daha komik bir şey okudum. "Bir zahmet yapıversinler" :) :)
Bu arada o da fena ya bakalım nasıl bitecek.

Kolay iş değil çok haklısın. Ben gerilerde daha komik bir şey okudum. "Bir zahmet yapıversinler" :) :)

Evet, 6 yıl önce lineer bir oyunda aşağı yukarı sunulan grafik seviyesini, 6 yıl sonra Açık Dünya bir oyunda yapıversinler bir zahmet, gayet doğru.

Crimson , 160 saat civarı oynadım açık dünya içerik olarak ta keyif aldım hikaye zayıf kalsa da lor u kötü değildi halada güncelleme alıyor yeni şeyler eklenip duruyor ilk oynadım crimson desertla şuanki aynı değil diye bilirim ama anlamadığım şey 7 yıldır oyunu geliştirmişler hala nasıl Tlou 2 grafik yapamamışlar akıllarına gelmemiş sanırım :ROFLMAO:

Çok gereksiz tartışma dönüyor bence.

1- Oyun kötü gözükmüyor. Beklendiği gibi çıkar performans sorunu olmazsa da herkes keyifle oynar.
2- Oyun diğer Rockstar oyunları gibi devrim niteliğinde olacak gibi de durmuyor.

Olay bu kadar basit bence. Oyun bir çıksın oynayan oynasın sonra tartışırsınız kalan detayları. Daha oyunda ne var gösterilen şeylerin oyundaki ağırlığı nedir mekanikler iyi çalışıyor mu o bile belli değil. Bunları oturup oyunu oynamadan kimse anlayamaz.

Crimson , 160 saat civarı oynadım açık dünya içerik olarak ta keyif aldım hikaye zayıf kalsa da lor u kötü değildi halada güncelleme alıyor yeni şeyler eklenip duruyor ilk oynadım crimson desertla şuanki aynı değil diye bilirim ama anlamadığım şey 7 yıldır oyunu geliştirmişler hala nasıl Tlou 2 grafik yapamamışlar akıllarına gelmemiş sanırım :ROFLMAO:
Ben de şaşırdım. Olmayınca olmuyor. At dediğin foto gerçekçi olur. Şunun kuyruğuna bak. :)

ben daha çok izlerken bunu ps5 e nasıl yaptınız dedim :D

hocam PP ye itafen şuraya bir ziyaret gerçekleştirilir :ROFLMAO:
PS5 galiba Amd Ryzen 3000 seviyesi bir işlemci hemen hemen ki en son 9000 serisi çıktı sanırım. Grafik tarafı da muhtemelen 3060 ya da 2070 Super civarına denk geliyor. 10 TFLOPS mu ne. O kadar doğru bir yaklaşım ki PS5'e nasıl yapmışlar demen. Ama PC'ye gelince de farklı olmayacakmış duy da inanma. :) Ulan benim ekran kartım en üst model değil 43 TFLOPS. He deyip geçeceksin ne yaparsın.

Ekler

• screenshot_251219_040104.webp
    screenshot_251219_040104.webp
    916.5 KB · Hit: 5
Son düzenleme:
Geri