Ps5 Pro'ya Geçmeye Değer mi ?

szrbne

80+
Reaksiyon skoru
179
şu an slim kullanıyorum. aradaki farkı verip proya geçmeye değer mi sizce ? belirgin farklılıklar var mı ? ve tabi gta6'da nasıl bir avantaj olur ?

bende ikiside yok ama cafe den tecrübelerimi söyleyim. eski oyunlar için farketmiyor iki cihazda aynı performans da iş görür ama yeni oyunlar ve yüksek fps istiyorsan pro şart. tabi gta 6 için de kesinlikle pro modeli olmalı. 60fps altı oyun oynanmamalı.

bende ikiside yok ama cafe den tecrübelerimi söyleyim. eski oyunlar için farketmiyor iki cihazda aynı performans da iş görür ama yeni oyunlar ve yüksek fps istiyorsan pro şart. tabi gta 6 için de kesinlikle pro modeli olmalı. 60fps altı oyun oynanmamalı.
Pro 60 fps kesin degil gta da

şu an slim kullanıyorum. aradaki farkı verip proya geçmeye değer mi sizce ? belirgin farklılıklar var mı ? ve tabi gta6'da nasıl bir avantaj olur ?
Bence değmez çok pahalı, fiyat farkına değecek bir performans artışı olacağını da düşünmüyorum. PC yoksa ona yönelmek daha mantıklı o paraya PS5 Pro almaktansa. PS5 ve pro ilk çıktığı sıralar bile grafik ve performans açısından o dönemin oyunlarında PC ye kıyasla belirgin farklar vardı. Bana göre elinizde hazır PS5 varken onunla oyunu ilk günden deneyimlemek isterseniz deneyimleyin sonra PC olursa akarsınız zaten.

Bence pek farkları yok, zaten hiçbir zaman öyle devasa bir fark olmadı yani desteklenen oyunları biraz daha iyi grafik ayarlarıyla oynatıyor işte.

Birinde RX 6700 var diğerinde RX 6800 var işlemciler aynı bellek de aynı 16GB ikisi de, yani fark o kadar. Bir de Proda PSSR falan var zaten tek kayda değer fark da o sanırım.

Neslin sonuna geldik zaten. Bu, yeni konsol çıkar çıkmaz eskisi de ıskartaya çıkacak anlamına gelmiyor tabii. Pro'yu şimdi alsan en az 7 sene daha kullanırsın ama PS6'yı beklemek daha mantıklı.

Pro var bende sabit 60fps vermezse yakmayı düşünüyorum.

2 sene sonra gibi zaten PS6 gelecektir. Hem PS6 neslinde GTA 6 60 FPS 4K çözünürlüğünde gelişmiş ray tracing şekilde destekler. Büyük ihtimalle Rockstar GTA 6 3 nesle daha çıkartır. PS5 PRO'da GTA 6 60 FPS olarak 4K açamaz. Çünkü donanım olarak yetersiz. Zaten en geç 2 yıl sonra PS6 çıkacaktır. Onun için PS5 PRO geçmeye değmez. Ve ayrıca düz PS5 bence fazlası ile güçlüdür. GTA 6 düz PS5 üzerinden gösterilen oynanış videosu aslında konsolun yeterli güçlü olduğunu ve çok başarı optimizasyon ile düz PS5 hala yeterli konsoldur.

Geri