flyingatm
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 1,265
- Konu Sahibi Konu Sahibi
8X MSAA'lı test bir de.
Bunun hakkında da konu açmak lazım.
Her furmark aynı değil. 2. el kartlara bakarken fark ettim.
2 aynı kart, 2 farklı satıcı.
Birisinin 2K'daki furmark testi sonucu hotspot 90, delta 20 ve 330W, fan hızı %40.
Diğerinin 2K'daki furmark test sonucu hotspot 93, delta 21 ve 330W fan hızı %45.
İlki daha mantıklı geliyor bakınca ama ilkinde core frekansı 2.1 ghz. Diğerinde ise core frekansı 2.4 ghz.
İlkini ikinci ile aynı frekansa alınca kart 100 oluyor aslında.
Adamın CPU'su GPU'yu %100 kullanmaya darboğaz yapıyor Furmark'da bile; e sen de bakarken gözden atlıyorsun. Ya da daha kötü hilesi var, adam CPU'ya ciddi power limit atıp; dolandırıcı nitelikte furmark sonucu atıyor; core'u 1.8ghz. Soruyorsun ne bu diye, ne bileyim, işte furmark diyor.
O yüzden furmark'a bakarken en önemli şey volt ve core hızı aslında
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
CW yazılımsal işlemler sonrası başlamaz. Hep vardır, siz fark etmeye başlamışsınızdır. CW tamamen fiziksel bir olay. Belki kartınız yaptığınız işlemlerden sonra daha yüksek watt'lara çıkmaya başladıysa; bu da sebep olur.Hocam sizinle bi ara bi konuda sesler cızırtı yapıyor diye konuşmuştuk siz mpofixgpu kullanmamı önermiştin ben biraz kurcaladım onuda dc de sesler düzelsede lol sesli sohbette hala sesler takılıyor cızırdıyor bu konuda bi fikriniz varmı tdr fix (def mod) , mpo fix ve bsod fix audio ları msi yaptım . Ek olarakda bu işlemlerden sonra kartta coil whine başladı
Bundan sonraki problem işlemci kaynaklı da olabilir. İşlemci ya da anakartta biraz bile olsa UV, OC varsa geri alın derim. CPU sesle ilgili konularda genelde 1 numaralı şüpheli oluyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Kutulu, güvenlik etiketli, çiziksiz ve aşağıdaki furmark profiline sahip bir kart aldım hocam ve 35 lira ödedim.7900xtx ne kadara aldiniz hocam.
Burada core frekansı elbette maksimumda değil; bu yüzden kartın hotspot'u daha çıkacaktır. Ama %30 fan profilinde yine çok iyi diye düşünüyorum.
Ayrıca alttaki da dün satın alıp, iade ettiğim 9070XT'nin termal profili:
Şu kart ne şart altında olsun 100 hotspot görüyorsa, çöpe atardım çünkü.
Son düzenleme: