Nameless2603
80+
- Reaksiyon skoru
- 0
Yıllardan beri uyku problemim var yeri geliyor günlerce Uyuyamadığım oluyor bu sorunu yaşayıp atlatan varsa tavsiyeleriniz ne olur kafayı yemek üzereyim yardım edin
beslenmen ile ilgili bir sorun değilse kendin yenebilmen gerek. herhangi bir stres kaynağın varsa kafanı yormamaya çalış.Yıllardan beri uyku problemim var yeri geliyor günlerce Uyuyamadığım oluyor bu sorunu yaşayıp atlatan varsa tavsiyeleriniz ne olur kafayı yemek üzereyim yardım edin
Kimyasal olarak bile uyuyamıyor isen sence profesyonel tetkiklerin zamanı gelmemiş mi?Doktorların verdiği uyku hapları bile etki etmiyor artık
Ben de 2-3 yıldan beri günde maksimum 5 saat uyuyabiliyorum hatta kısa zaman öncesine kadar bazen 2-3 saat bazen ise o günü es geçiyordum , benim sıkıntımın başlangıcı , önceki evde üst kat komşularımın 2 tane ciddi engelli çocuğu olmasıydı , Allah kolaylık versin çocuklara bir lafım yok ama geceleri tam uykuda iken ellerine aldıkları ne varsa duvarlara vura vura uyandırıyorlardı beni ve çevre daireleri, anne baba da hayatlarından bezmişti , çocukları tamamiyle kendi hallerine bırakmıştı ve ne gündüz ne de geceleri çocukları sakinleştirecek veya en azından geceleri bir şekilde engelleyecek bir formül bulmadılar, kendilerine durumu izah edip rica ettiğimiz de de kaba davranıyorlardı, yönetime kaç kere söyledik çare olmadı , hatta o kadar ki polis te çağırdık bir kaç sefer , polis te bizim yapabileceğimiz hiç bir şey yok diyip gidiyordu, bundan güç alan Anne-baba daha da arsızlaşıyorlardı (kendileri de uzun zamandır çocuklarla ilgilenmekten zaten ne uykuları ne de metanetleri kalmamıştı). Yapacak bir şey kalmayınca başka bir eve çıktık, ara daireler de oluşabilecek riskleri bertaraf edebilmek için de en üstü kata taşındım , peki sonuç : maalesef elimizde olmadan yılların getirdiği alışkanlıkla hala günde maksimum 5 saat uyuyabiliyorum hala ama en azından arada günleri es geçmem vs kalmadı , artık takmıyorum , kendime dert etmiyorum , bir ara tekrar eski uyku düzenime dönebilirsem ne ala yoksa ; alışkanlığın verdiği dezavantajı avantaja çevirecek şekilde günümü yeniden dizayn ettim , ister istemez kendime daha çok vakit ayırabiliyorum . Önerim siz de takmayın , taktıkca daha çok strese giriyorsunuz, strese girdikçe daha az uyuyorsunuz , ilk 1-2 ay sizi uykudan uzak tutabilecek çay , kahve de dahil günün hiç bir saatinde içmeyin, ben öyle yaptım su hariç hiç bir sıvı içmedim veya akşam saat 5 ten sonra hiçbir şey yemedim , çok etki etti , şimdi günde 5-6 bardak çayımı da , 3-4 bardak kahvemi de içiyorum bir sıkıntı yaratmıyor. Uyku hapı da kullansanız , stresin kaynağı herneyse ondan uzaklaşmadığınız sürece bundan kurtulamazsınız , bir de uyku hapı yerine melatonin takviyesi deneyebilirsiniz, uyku hapı gibi bağımlılık yapmaz , zaten uyku hapı gibi reçeteli satılan bir ilaç değil gıda takviyesi olarak rahatlıkla bulabileceğiniz adı üzerinde bir takviyedir , bu anlattıklarımdan daha ciddi bir durumunuz varsa zaten bunu sosyal medyada değil , tekrar ve sadece doktorunuzla görüşün derim , çünkü herkesin uykusuz kalma nedeni farklı olacağından bulduğu çözümler size fayda etmeyebilir hatta istemesek te sizi yanlış yönlendirmiş olabiliriz. Nedenlerimiz farklı da olsa sizi çok iyi anlıyorum, uykusuzluk deli ediyor adamı , inşallah siz de kısa zamanda durumunuzu düzeltebilecek bir formül bulabilirsiniz kendinize .Yıllardan beri uyku problemim var yeri geliyor günlerce Uyuyamadığım oluyor bu sorunu yaşayıp atlatan varsa tavsiyeleriniz ne olur kafayı yemek üzereyim yardım edin
Müthiş yorum. Teşekkürler.İlk olarak beslenmeyi düzeltmeye bakın. Çok fazla şeker, yağlı yiyecekler (kızartma yerine fırında yemek yapmaya alışın), kafein (çay ve kahve azaltın), sigara veya alkol gibi vücudu yıpratan bağımlılıklarınız varsa çözmeye çalışın. Günde iki öğüne düşürün, ara öğünlerde daha az şey yiyin.
Fiziksel olarak yorgunlukların varsa vitamin eksikliği için değerlere baktır.
Doktorun önerisine göre bazı vitaminleri kullan. Bunlar kısa süreli olacaktır. Genelde eczane vitaminlerinin dozları yüksek ve atıyorum ilaç 2 hafta sürüyor, o süreçte dengeyi sağlar. Yine de değerler kötüyse ilaç bittikten sonra tekrar bir test yaptırın.
Kendin alabileceğin vitaminlerde D3 K2, C, Omega-3 veya collagen olabilir. Bunları düzenli almanın faydasını görürsün. Bunlar dışında sabah akşam veya sadece akşam (yatmadan 1 saat önce) magnezyum almanı öneririm. Magnezyum kemik sağlığı için ideal olduğu kadar, uykunu da rahatlatacaktır. Bir nevi kas gevşeticiye benzer, onun kadar etkili olmasa da rahatlatır.
Neyse vitaminler dışında genel sağlığında bir sorun olup olmadığından emin olun. Stres de dahil.
Diş sağlığı da mesela çok önemli. Dişlerinizde çürük veya başka sorunlar varsa doktora başvurun. Ayrıca günde iki kere diş bakımını ihmal etmeyin. Doğal falan ayağına florürsüz diş macunu falan kullanıyorsanız kullanmayın. Paradontax diş macunlarını öneririm. Yatmadan önce mutlaka diş fırçalayın ve fırçalamadan sonra şekerli yiyecekler tüketmeyin. Genel olarak şekeri azaltmanın çok faydasını görürsünüz.
Bunlar dışında eğer yatağınız konforlu değilse iyi bir yatak alınabilir. Yüksek ve konforlu bir yastık. Çarşaf değiştirmeyi de daha kısa sürelerle yapmak ve bu ürünlerde yumuşatıcı kullanmamak önemli. Yaz ve kışın odanın sıcaklığına göre burunda kuruma falan olabilir. Nane yağını bıyık kısmına damlatmak veya oda nemlendirici cihazlar kullanmak da işe yarayabilir. Yine de unutmayın bunları çok sık kullanmak da rahatsız edebilir. Yazın keza nem alıcılar da fayda sağlayabilir.
Özellikle yatak, yastık, yorgan gibi şeylerde paradan tasarruf etmeyin. İyisini almanın çok faydasını görürsünüz. Keza mesela bilgisayarda çok vakit geçiriyorsanız koltuğa ayrı bir minder, ayak altına destekleyici bir minder falan alın. Böyle basit şeylerin bile hayat kalitesine çok faydası var.
Yatmadan önce odayı 1 saat havalandırmak da önemli. Kışın genelde kapalı tutuyoruz, ama kışın da 10-20 dakika da olsa yapmaya çalışın.
Bol bol su tüketin, mevsime göre meyve tüketmeye çalışın. Yağı, şekeri, kafeini azaltın. Özellikle kahve bağımlılığınız varsa, kahvenin yarattığı uykusuzluk aslında vücutta oluşturduğu rahatsızlıklardır. Mide düşmanıdır tamamen, mide ve bağırsak sağlıklı değilse sizde pek sağlıklı değilsinizdir. Doktora bu tarz konularda ayrıca danışın, yani gidip benim uyku sorunum var demeyin. Maalesef çoğu başından savmak adına uyku ilacı yazıp geçiyor. Vücudunuzdaki sağlık sorunlarına ayrı ayrı baktırın ve çözmeye çalışın.
Yorgunluğuda hissetmiyorum o daha ayrı bir problemlem şaka veya yalan attığımı düşünüceksiniz ama durum buİlk olarak beslenmeyi düzeltmeye bakın. Çok fazla şeker, yağlı yiyecekler (kızartma yerine fırında yemek yapmaya alışın), kafein (çay ve kahve azaltın), sigara veya alkol gibi vücudu yıpratan bağımlılıklarınız varsa çözmeye çalışın. Günde iki öğüne düşürün, ara öğünlerde daha az şey yiyin.
Fiziksel olarak yorgunlukların varsa vitamin eksikliği için değerlere baktır.
Doktorun önerisine göre bazı vitaminleri kullan. Bunlar kısa süreli olacaktır. Genelde eczane vitaminlerinin dozları yüksek ve atıyorum ilaç 2 hafta sürüyor, o süreçte dengeyi sağlar. Yine de değerler kötüyse ilaç bittikten sonra tekrar bir test yaptırın.
Kendin alabileceğin vitaminlerde D3 K2, C, Omega-3 veya collagen olabilir. Bunları düzenli almanın faydasını görürsün. Bunlar dışında sabah akşam veya sadece akşam (yatmadan 1 saat önce) magnezyum almanı öneririm. Magnezyum kemik sağlığı için ideal olduğu kadar, uykunu da rahatlatacaktır. Bir nevi kas gevşeticiye benzer, onun kadar etkili olmasa da rahatlatır.
Neyse vitaminler dışında genel sağlığında bir sorun olup olmadığından emin olun. Stres de dahil.
Diş sağlığı da mesela çok önemli. Dişlerinizde çürük veya başka sorunlar varsa doktora başvurun. Ayrıca günde iki kere diş bakımını ihmal etmeyin. Doğal falan ayağına florürsüz diş macunu falan kullanıyorsanız kullanmayın. Paradontax diş macunlarını öneririm. Yatmadan önce mutlaka diş fırçalayın ve fırçalamadan sonra şekerli yiyecekler tüketmeyin. Genel olarak şekeri azaltmanın çok faydasını görürsünüz.
Bunlar dışında eğer yatağınız konforlu değilse iyi bir yatak alınabilir. Yüksek ve konforlu bir yastık. Çarşaf değiştirmeyi de daha kısa sürelerle yapmak ve bu ürünlerde yumuşatıcı kullanmamak önemli. Yaz ve kışın odanın sıcaklığına göre burunda kuruma falan olabilir. Nane yağını bıyık kısmına damlatmak veya oda nemlendirici cihazlar kullanmak da işe yarayabilir. Yine de unutmayın bunları çok sık kullanmak da rahatsız edebilir. Yazın keza nem alıcılar da fayda sağlayabilir.
Özellikle yatak, yastık, yorgan gibi şeylerde paradan tasarruf etmeyin. İyisini almanın çok faydasını görürsünüz. Keza mesela bilgisayarda çok vakit geçiriyorsanız koltuğa ayrı bir minder, ayak altına destekleyici bir minder falan alın. Böyle basit şeylerin bile hayat kalitesine çok faydası var.
Yatmadan önce odayı 1 saat havalandırmak da önemli. Kışın genelde kapalı tutuyoruz, ama kışın da 10-20 dakika da olsa yapmaya çalışın.
Bol bol su tüketin, mevsime göre meyve tüketmeye çalışın. Yağı, şekeri, kafeini azaltın. Özellikle kahve bağımlılığınız varsa, kahvenin yarattığı uykusuzluk aslında vücutta oluşturduğu rahatsızlıklardır. Mide düşmanıdır tamamen, mide ve bağırsak sağlıklı değilse sizde pek sağlıklı değilsinizdir. Doktora bu tarz konularda ayrıca danışın, yani gidip benim uyku sorunum var demeyin. Maalesef çoğu başından savmak adına uyku ilacı yazıp geçiyor. Vücudunuzdaki sağlık sorunlarına ayrı ayrı baktırın ve çözmeye çalışın.