Neler Yeni

🔥İndirim Samsung 27" Odyssey OLED G6 G61SD QHD, 27” 240Hz 17.519TL

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Furkan Elmas
G-sync açıkken değişken kare hızlarında titreme oluyor değil mi ? bunu yok etmek için bir ayar varmış ama oda kekemeliğe neden oluyor deniyor
Görüntüde titremeyle karşılamadım. Sadece 1-2 saniyeliğine görüntü gidip geri geliyordu. Aynı sorunu MSI G274QPX monitörümde de yaşadım. Şuan ben kendi monitörümde G-sync kapalı kullanıyorum. Kardeşim G80SD monitörünü G-sync açık kullanıyor. Çok nadir bir sorun olduğu için onu rahatsız etmiyormuş. Ancak bende oldukça sık oluyordu. Düzeltmek için bir kaç ayar denedim ancak işe yaramadı.​

Dahası  
Reaksiyon skoru
159
İsim
abbas
Arkadaş 5 10 tane mi stok açıyorlar nedir site açıldığı gibi stok bitiyor gınalık geldi 1 tane alıp çıkıcaz ya.

evohan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ev lafcı
G-Sync açıkken sadece fps çok dalgalı olduğunda karanlık sahnelerde titreme oluyor. Diyelim ki fps'iniz 120 ama %1 fps'iniz çok dalgalı 40 ile 120 arası gidip geliyor, böyle bir durumda titreme yaşarsınız. VRR Control seçeneği ile titreme önlense de hem giriş gecikmesi artıyor hem de kekemelik oluşabiliyor. Bu sadece Oled'e özgü değil, piyasadaki oled modellerden sonra en başarılı HDR oyun monitörü olarak geçen ve VA panel kullanan Neo G8, Neo G7 modellerinde de var.

G-Sync günümüzde eskiden olduğu kadar önemli değil bence çünkü artık modeller yüksek yenileme hızlarına dayandı ve fps yenileme hızının tam sınırında dolaşmadıkça bariz bir yırtılma gözlemlemek mümkün değil. Şuanki sistemimle Cyberpunk 2077 oyununda RT kapalı, DLSS dengeli, kare oluşturma açık şekilde 250 260 fps'lere varabiliyorum ve evet yırtılma oluyor ama kare hızını 230'a sabitlersem hiçbir yırtılma, gecikme, titreme olmuyor. Oyun 240 yerine 230 çalışınca aradaki 10 fps de gözle görülecek bir fark değil.
Tşk ederim yorumunuz için, Aslında G-sync tam anlamıyla çalışsa farkı anlıyorsun, AW3423DW de mesela modül var ve titreme gibi şeyler olmayan tek oled sanırım, ben yıllardır modüllü G-sync TN panel monitör kullanıyorum, geçenlerde VA Mini Led bir monitör alıp denedim, benim monitörden çok daha yavaş ve titremeleri vardı bariz, geri iade ettim ... onun için şuan G-sync Pulsar ı bekliyorum bakalım oled lerde kullanacaklar sanırım

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Berkay Ocakcı
Tşk ederim yorumunuz için, Aslında G-sync tam anlamıyla çalışsa farkı anlıyorsun, AW3423DW de mesela modül var ve titreme gibi şeyler olmayan tek oled sanırım, ben yıllardır modüllü G-sync TN panel monitör kullanıyorum, geçenlerde VA Mini Led bir monitör alıp denedim, benim monitörden çok daha yavaş ve titremeleri vardı bariz, geri iade ettim ... onun için şuan G-sync Pulsar ı bekliyorum bakalım oled lerde kullanacaklar sanırım
Hocam uzun yıllardır modülü olan modellere denk gelmediğim için yorumumu Gsync Compatible için yapmıştım ben.

evohan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ev lafcı
Top Bottom