Çözüldü✓ Bilgisayardan Anlayan Biri Yardım Edebilir mi?

Çoğu kişi bilmeden işkembeden sallamış. Bilmiyorsanız milleti yanlış yönlendirmeyin. Isı değerlerin mükemmel değil ama drop yaşamana sebep olacak düzeyde değil. 12400f 6650xt yi rahat rahat besleyebilir, darboğaz özellikle AAA oyunlarda olma ihtimali yok. Tam emin olmamakla birlikte sorunun driver ile ilgili gibi gözüküyor. Yukarıda başka bir arkadaşın önerdiği gibi ddu ile driver ı silip kararlı olduğundan emin olabileceğin bir sürüme geçmeni tavsiye ederim (google veya forumlardan araştırabilirsin sorunsuz bir sürücü sürümü için).

EE ben ne yapıcam şimdi bu sistemi ne yaparak düzelticem?
Kısaca Gpu %99 100 kullanımda fpsde drop giriyorsa oyundan olabilir. İşlemci sıcaklığından olabilir
Gpsu kullanım %100 den %50 lere arasında oynuyor ise oyundan veya gpu ısınmadan olabilir
Bir ihtimal psudan olabilir.
Driver olabilir.
Tek tek kontrol etmeniz lazım
Bu şekilde fikir sahibi olabilirsiniz

Kısaca Gpu %99 100 kullanımda fpsde drop giriyorsa oyundan olabilir. İşlemci sıcaklığından olabilir
Gpsu kullanım %100 den %50 lere arasında oynuyor ise oyundan veya gpu ısınmadan olabilir
Driver olabilir.
Tamamdır sağolun

Hocam sorun büyük ihtimalle ekran kartı sürücüsünden kaynaklanıyor arka arkaya birkaç defa amd ekran kartlarında sürücü güncellemesi yapınca valorantta dahi kasma donma yapıyordu driveri ddu ile silip 25.3.1 gibi kararlı bir sürümü yükleyin ve gerekmedikçe güncelleme yapmayın bende rx6600 kullanıyorum ve benzer srounlar yaşadığımda bu şekilde çözüyorum.
gurudan mı yükliyeceğim? şu anda amd nin sitesinde öyyle bir yer bulamadım

Driver olabilir.
hocam driver işi olmadı denedim . Size göndereceğim fotoğrafta işlemci ısısı çokda yüksek değildi ama oyun haala felaket kasıyordu . Bu arada her şey de en düşükteydi

Ekler

• Ghostrunner2-Win64-Shipping_2025_05_26_18_43_27_023.webp
    Ghostrunner2-Win64-Shipping_2025_05_26_18_43_27_023.webp
    159.2 KB · Hit: 9
  • Ghostrunner2-Win64-Shipping_2025_05_26_18_43_30_811.webp
    Ghostrunner2-Win64-Shipping_2025_05_26_18_43_30_811.webp
    145.7 KB · Hit: 10
  • Ghostrunner2-Win64-Shipping_2025_05_26_18_43_28_508.webp
    Ghostrunner2-Win64-Shipping_2025_05_26_18_43_28_508.webp
    150.6 KB · Hit: 11
hocam driver işi olmadı denedim . Size göndereceğim fotoğrafta işlemci ısısı çokda yüksek değildi ama oyun haala felaket kasıyordu . Bu arada her şey de en düşükteydi
Şimdi görsellerini attığınız oyunda da mı drop yediniz hocam

Şimdi görsellerini attığınız oyunda da mı drop yediniz hocam
Driver olabilir.
Hocam tek bir şeye uprgade yapsan dengesizlik olur böyle bir sistemde eğer fazla bütçe yoksa biraz daha biriktirip yeni sistem almak en iyisi
En sonunda kendi kendime çözdüm sorunu . Bu bilgisayara 2023 den beri bios yapılmamış . Kasmalar baya azaldı

Geri