❌İndirim Bitti! Samsung 27" inç OLED 2K 0.03ms, 360Hz - 26.999 TL

DP 1.4 sıkıştırma ile veriyor. Native çözünürlükte değilse Alt Tab işkence çektiriyor. HDMI 2.1 sürümü bir tık daha iyi hız açısından HDMI'da sorun yaşamadım.
Black EQ 0
Resim Eko
Parlaklık 50
Kontrast 50/ Güçlendirici Kapalı
Netlik 15
Renk 35
Ton 0
Renk Tonu Sıcak 1
Beyaz Demgesi K -10 Y +5 M +5 Gamma 0 Gölge Ayrıntısı 0 Renk Alanı Doğal
burnin korumasını en yüksekte mi kullanıyorsunuz

Parlak ekran biraz daha canlı ve renkli duruyor başka bir fark yok. Güneş alan bir yerdeyseniz Mat ekran daha iyi. Yok akışkanlık yok kasma donma geçin onları. Arkadaş kendi ağzıyla "dandik ekran kaplamaları" diyip monitöre biraz sallıyor. Geçen mağazada geçerken denk geldim parlak ekranlı Rog ile mat ekran G6 yan yana duruyordu. Ayarlamalarını yaptım fotoğraflarını çektim. Aşağıya fotoğrafları ekledim. G6 gerçekten çok güzel bir monitör ayarlarını yaptıktan sonra çok daha güzel bir monitör isteyen olursa ayarlarımı atarım. 1 yıldır kullanıyorum bir sorun yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

240Hz 4. Nesil değil. 360Hz ile aynı paneli kullanıyor. Bir eksi olarak da HDMI ile en fazla 10 bit renk verebilirken 360Hz 12 bit veriyor.
Bir araştırın daha önceki indirim konusunda 240 Hz için 4.nesil panel kullanıldığı söyleniyordu.

Son 1 adet kalmıştı ödemeye tıkladım bitti şansımı seveyim

burnin korumasını en yüksekte mi kullanıyorsunuz
Koruma ayarı yok monitörde. Her şeyi kendi ayarlıyor. Sadece ben piksel yenileme yapıyorum o kadar. Isınınca otomatik parlaklık düşüyor o da nadir beyaz ekran uzun süre açık kalırsa oluyor.

Bir araştırın daha önceki indirim konusunda 240 Hz için 4.nesil panel kullanıldığı söyleniyordu.
4. Nesil paneller 2025'te kullanılmaya başlandı. G61SD kodlu 240Hz model 2024'de çıktı. Daha öncesinde ilk çıktığında 2. Nesil panel deniliyordu şimdi 4. Nesil panel denilmiş. Sökülüp incelendiğinde panel kodları uyuşuyor aynı panel. O.C ile 400 460 Hz görebilenler var.

Koruma ayarı yok monitörde. Her şeyi kendi ayarlıyor. Sadece ben piksel yenileme yapıyorum o kadar. Isınınca otomatik parlaklık düşüyor o da nadir beyaz ekran uzun süre açık kalırsa oluyor.

4. Nesil paneller 2025'te kullanılmaya başlandı. G61SD kodlu 240Hz model 2024'de çıktı. Daha öncesinde ilk çıktığında 2. Nesil panel deniliyordu şimdi 4. Nesil panel denilmiş. Sökülüp incelendiğinde panel kodları uyuşuyor aynı panel. O.C ile 400 460 Hz görebilenler var.
ips panelin 250 niti oled panelin kaç nitine eşittir tahmini

kutusundan hdmi dp ve type c kablolar çıkıyor galiba tek kablo değil

bu modelde yokmuş
Kutudan DP 1.4, HDMI 2.1 ve bir adet yüksek hızlı USB Kablosu çıkıyor. USB Kablo bir nevi yazıcı kablosu gibi monitörden bilgisayarınıza takıyorsunuz. Monitörde bulunan USB Portlarını bilgisayarınızda kullanabiliyorsunuz.

Maclerdeki gibi parlak olanı yok mu?
Samsung Mat ekran üretiyor.

Beyler burada konuşulan tek konunun ekran yanma ihtimalinin olması. Samsung ise yazılım tarafında özellikle çok ciddi önlemler almışlar.

Geri kalan ve konuşulan tüm konuların tamamı boş muhabbet. Oled rakibi miniled olur ekran yanmasını kafaya takmazsınız sadece.

Yok ekranı yok parlaklığı yok bilmem nesi, kullanınca bir daha va ips paneli eve sokmazsınız.

Maclerdeki gibi parlak olanı yok mu?
Samsung'un panelleri hep mat, Maclerdeki parlak panellerin karşılığı "QD-Glossy OLED". Ama Glossy ekranın en sıkıntılı yönü, temizlik konusunda daha titiz olunması ve çabuk iz bırakması.

Samsung'un panelleri hep mat, Maclerdeki parlak panellerin karşılığı "QD-Glossy OLED". Ama Glossy ekranın en sıkıntılı yönü, temizlik konusunda daha titiz olunması ve çabuk iz bırakması.
glossy ekran harici tat vermiyor, zaten onu sordum. glossy model var mı bilinen? mat kullanan kumda oynasın :kekw:

Geri