❌İndirim Bitti! MSI MPG X870E CARBON WIFI 19.970tl

Bu modeller varken biraz saçma kaçıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

X870-x870e bir farkı yok ikinci olarak ise sattığın zaman çok değer kaybediyor bunlar tomahawk bir nebze değerli oluyorda iş yapıyorsun desek x870e aorus 4 kanaldan 6400mhz çalıştırabiliyor msi 4 kanaldan 3600 MHz vrm ler biraz daha iyi desen aradaki fark yine çok
Gigabyte alacağıma msi alırım asusu bir düşünürüm yazılımı yarardan çok zarar sapıtıyor sürekli ama şuan ki farka bakarsan alacak olsam rog alırım gibi

Gigabyte alacağıma msi alırım asusu bir düşünürüm yazılımı yarardan çok zarar sapıtıyor sürekli ama şuan ki farka bakarsan alacak olsam rog alırım gibi
gigabyte almama sebebiniz nedir hocam rog şuan en iyisi zaten

Aorus serisinde 6400mhz 4 lü kullanım var sorunsuz çalışıyor ki b850 rog gibi tercihler dururken ben kimsenin bu kartada 20k vereceğini düşünmüyorum
Valla hocam istediğiniz yeri yırtın x870e > 870e >> b850. Parası olan keyfe de alır oyuna da alır görünüşe de alır işe de alır. İşe alan insanlar a620 b840 ile iş istasyonu kurduğunu da biliyoruz 🤣 Tek haklı olduğun konu Aorus x870e fiyatı 15-18k iken niye 22k ya Carbon alayımdı ama 18k ya aorus alırsam 19k ya(o da şimdi bu fiyata indiği için diyorum) çıkıp da carbon alırım, bu herkesin önerdiği adam neydi 20k mı 40k abonelik youtuber nemi miydi necmi miydi, msi sponsorlu olan onun bir 40 dakikalık videosunu izleyin o size anlatır niye MSI. Açıkçası genellikle Aorus VRMlerinde double fln olduğu için ön yargım var. Aorus Elite veya Master da yoktur herhalde ama yine de MSI anakart daha iyidir. Bios olarak, servis olarak ve üstüne 7-8 yıllık kullanım tecrübesi olarak MSI tercih ederim.
Bir de bu youtuber de diyordu msi chipsetten gelen laneleri ya hızlı usb ye ya da normal şekilde kullanmak için açıp/kapama tuşu yapmış fln diye. Tam detayı hatırlayamadım şimdi ama anlaşılan diğer üreticiler böyle bir şey yapmamış. Sadece bir Asus ve ASRock kafamı karıştırabilir, Rog Strix de 23k fln dı. ASRock da 800 serisi kartları sanırım bizim piyasada yok / ya da çok yok. Ben görmedim açıkçası. Tek anlamadığım 4 stick rami nasıl aynı şekilde +6k hızda çalıştıramayacağını düşünmeniz, bunu bir kaynaktan öğrendiniz ise bilmek isterim, şöyle yalandan birkaç kez eng ve Türkçe olarak da nette aradım bulamadım redditte fln.

Valla hocam istediğiniz yeri yırtın x870e > 870e >> b850. Parası olan keyfe de alır oyuna da alır görünüşe de alır işe de alır. İşe alan insanlar a620 b840 ile iş istasyonu kurduğunu da biliyoruz 🤣 Tek haklı olduğun konu Aorus x870e fiyatı 15-18k iken niye 22k ya Carbob alayımdı ama 18k ya aorus alırsam 19k ya(o da şimdi bu fiyata indiği için diyorum) çıkıp da carbon alırım, bu herkesin önerdiği adam neydi 20k mı 40k abonelik youtuber nemi miydi necmi miydi, msi sponsorlu olan onun bir 40 dakikalık videosunu izleyin o size anlatır niye MSI. Açıkçası genellikle Aorus VRMlerinde double fln olduğu için ön yargım var. Aorus Elite veya Master da yoktur herhalde ama yine de MSI anakart daha iyidir. Bios olarak, servis olarak ve üstüne 7-8 yıllık kullanım tecrübesi olarak MSI tercih ederim.
Bir de bu youtuber de diyordu msi chipsetten gelen laneleri ya hızlı usb ye ya da normal şekilde kullanmak için açıp/kapama tuşu yapmış fln diye. Tam detayı hatırlayamadım şimdi ama anlaşılan diğer üreticiler böyle bir şey yapmamış. Sadece bir Asus ve ASRock kafamı karıştırabilir, Rog Strix de 23k fln dı. ASRock da 800 serisi kartları sanırım bizim piyasada yok / ya da çok yok. Ben görmedim açıkçası. Tek anlamadığım 4 stick rami nasıl aynı şekilde +6k hızda çalıştıramayacağını düşünmeniz, bunu bir kaynaktan öğrendiniz ise bilmek isterim, şöyle yalandan birkaç kez eng ve Türkçe olarak da nette aradım bulamadım redditte fln.
Onu detaylı araştırınca 5600de bile stabil çalışmadığını öğrendim hangi kaynaktan baktığımı hatırlamıyorum bir kaç kişinin 6400mhz 4x çalıştırdığını gördüm ama açıkçası şimdi bakınca ve araştırınca ortalama bu anakartla 5600-5200-4800 demiş

Ama yinede msi rog a göre dezavantajlı ki oyuncu olan adamın gidipte 20-25k ya anakart alacağını sanmıyorum rog x870e dışı

Tamam hocam var onu anladım, nerede var bir atarsan sevinirim.
Hangi kanaldan baktığımı bulmaya çalışıyorum orada 6400x4 olarak çalışıyordu ama bir çok kişi 5600-4800-5200 felan yazmış bakıyorum şuan bulursam atacağıö

Ayrıca yine aynı şekilde 15k ya MSI x870e Tomahawk veya 12k civarına yine başka B850ler varken fln ASUS'un tuzlu B850 kart almaları gerektiğini de açıklarsanız güzel olur.
B850-E 18k, F modeli 15k, A modeli 13,500. MSI B850 Tomahawk 13k, Edge Ti 15k. 11k ya Aorus Elite B850 var. MSI tomahawk x870e 16k.

Son düzenleme:
Ayrıca yine aynı şekilde 15k ya MSI x870e Tomahawk veya 12k civarına yine başka B850ler varken fln ASUS'un tuzlu B850 kart almaları gerektiğini de açıklarsanız güzel olur.
Gerçi B850-e olmuş 18k, F modeli 15k, A modeli 13,500. MSI B850 Tomahawk 13k, Edge Ti 15k. 11k ya Aorus Elite B850 var. MSI tomahawk x870e 16k.
Ben tomahawk önermiyorum b850 rog a 20gb veri portu intel sürücüleri ile yeteri kadar iyi bir kart ki zaten normal olarak 13k ya satılıyor bu kartlar rog varken tomahawk önermiyorum kendi şahsi fikrim

Gerçi B850-e olmuş 18k, F modeli 15k, A modeli 13,500. MSI B850 Tomahawk 13k, Edge Ti 15k. 11k ya Aorus Elite B850 var. MSI tomahawk x870e 16k.
tomahawk serisindeki tüm sürücüler realtek ve 20gb lik port yok ikinci olarak ortalama oyun oynuyacak birisi Gaming plus alabilir veya 12k ya ASRock pro rs düşüyor onu alabilir ama kendi şahsi düşüncem rog alınması b850 lerde x870 lerde aorus a bakıyorum

Onu detaylı araştırınca 5600de bile stabil çalışmadığını öğrendim hangi kaynaktan baktığımı hatırlamıyorum bir kaç kişinin 6400mhz 4x çalıştırdığını gördüm ama açıkçası şimdi bakınca ve araştırınca ortalama bu anakartla 5600-5200-4800 demiş

Ama yinede msi rog a göre dezavantajlı ki oyuncu olan adamın gidipte 20-25k ya anakart alacağını sanmıyorum rog x870e dışı

Hangi kanaldan baktığımı bulmaya çalışıyorum orada 6400x4 olarak çalışıyordu ama bir çok kişi 5600-4800-5200 felan yazmış bakıyorum şuan bulursam atacağıö
Carbon'un rakibi ASUS Rog Strix x870e-e. Açıkçası fiyat politakası saçmalığı var A F E diye kaç model çıkartıyor MSI'ın sadece MAG Tomahawksi vardı, birde MPG Carbon şimdi MPG Edge Ti eklendi. 600 serisinde açıkçası alırken kıyaslama yaptım. Her şey eşit tek internet ve ses kartı, ALC4080 da fln sorun yaşayanlar vardı ve Intel interneti kesilip duruyormuş, güncelleme ile çözüldü çözülmedi derken hepsini Realtek aldım 🤣 MSI MAG Tomahawk 10.400 ya x670e aldım. 850 ler 13k fln dı sanırım. Rog strix x670e e 18-19k idi. ASRock taichi 16k fln. x670-A 14 gibi F ve E 16 civarları mıydı? Öyle bir şey. Eski anakartta MSI anakart servisi ile 2 kere irribata geçmişliğim oldu, memnunum Bayram zamanı 1 haftada geldi gitti. ASUS sitesi ve servisi beni geriyor.

Son düzenleme:
Carbon'un rakibi ASUS Rog Strix x870e-e. Açıkçası fiyat politakası saçmalığı var A F E diye kaç model çıkartıyor MSI'ın sadece MPG Tomahawksi vardı, Edge Ti eklendi. 600 serisinde açıkçası alırken kıyaslama yaptım MSI MPG Tomahawk 10.400 ya x670e aldım. 850 ler 13k fln dı sanırım. Rog strix x670e e 18-19k idi. ASRock taichi 16k fln. x670-A 14 gibi F ve E 16 civarları mıydı? Öyle bir şey. Eski anakartta MSI anakart servisi ile 2 kere irribata geçmişliğim oldu, memnunum Bayram zamanı 1 haftada geldi gitti. ASUS sitesi ve servisi beni geriyor.

Dediğiniz doğru bizim milletteki rog tepe seviye mantığıdır yüzünden bu fiyatlar böyle zaten yoksa benim tomahawk serisiyle bir garezim yokki adını aldığı füzeyide çok severim b550 keşke benimde olsa diye düşünmüşlüğüm var ama b850 rog tomahawka göre daha fazla artısı olduğu için rog tercih ediyorum x870 lerde direkt aoruslar 14-15k ya bulunuyor onları çekiyorum veya öneriyorum

Son düzenleme:
Carbon'un rakibi ASUS Rog Strix x870e-e. Açıkçası fiyat politakası saçmalığı var A F E diye kaç model çıkartıyor MSI'ın sadece MPG Tomahawksi vardı, Edge Ti eklendi. 600 serisinde açıkçası alırken kıyaslama yaptım. Her şey eşit tek internet ve ses kartı, ALC4080 da fln sorun yaşayanlar vardı ve Intel interneti kesilip duruyormuş, güncelleme ile çözüldü çözülmedi derken hepsini Realtek aldım 🤣 MSI MPG Tomahawk 10.400 ya x670e aldım. 850 ler 13k fln dı sanırım. Rog strix x670e e 18-19k idi. ASRock taichi 16k fln. x670-A 14 gibi F ve E 16 civarları mıydı? Öyle bir şey. Eski anakartta MSI anakart servisi ile 2 kere irribata geçmişliğim oldu, memnunum Bayram zamanı 1 haftada geldi gitti. ASUS sitesi ve servisi beni geriyor.
ulan üşenmeden hepinizin dediklerini okudum ama en iyisi msı kardeşim ya kusura bakmayın 😎 bu arada Sürücülerin Realtek olması kötü olduğu anlamına gelmiyor b650 tomahawk da kullandım b650 gaming plus da hiçbiri sürücü hatası vermedi bi kere dahi olsa tabi ki istisnalar olur ama msı anakartlarda bios ve sürücülerde hiç sıkıntı çıkmıyor o yönden çok rahat ayrıca carbon wifi modeline aşığım sanırım o ejderha beni benden alıyor bi anakart bu kadar mı yakışıklı olur rog serisi dışında msı markasının rakibi yok zaten gigabyte hala o ikisinin bir tık altında kalıyor

Yazılımı leiş en son b550 aorus master kullandım anakartın üstündeki led ayrı fanları ayrı yakyordu renkler fakrlı yanıyordu hem çeşitli mod yok olanlarda berbattı o günden beri kullanmıyorum bu ekran kartlarında da gif ekran bozuluyordu o yüzden

X570 Aorus Elite serisinde onu ben de yaşadım. Büyük çileydi Bios güncellemek bile. Şimdi nasıldır bilemem.

Bu arada Asus da Realtek sürücüler kullanıyor. (y)
ulan üşenmeden hepinizin dediklerini okudum ama en iyisi msı kardeşim ya kusura bakmayın 😎 bu arada Sürücülerin Realtek olması kötü olduğu anlamına gelmiyor b650 tomahawk da kullandım b650 gaming plus da hiçbiri sürücü hatası vermedi bi kere dahi olsa tabi ki istisnalar olur ama msı anakartlarda bios ve sürücülerde hiç sıkıntı çıkmıyor o yönden çok rahat ayrıca carbon wifi modeline aşığım sanırım o ejderha beni benden alıyor bi anakart bu kadar mı yakışıklı olur rog serisi dışında msı markasının rakibi yok zaten gigabyte hala o ikisinin bir tık altında kalıyor

@Kheyball Bu değerler kötü mü hocam. Jedec dedikleri nedir acaba?

Ekler

• Screenshot_5.webp
    Screenshot_5.webp
    132 KB · Hit: 14
Son düzenleme:
Dediğiniz doğru bizim milletteki rog tepe seviye mantığıdır yüzünden bu fiyatlar böyle zaten yoksa benim tomahawk serisiyle bir garezim yokki adını aldığı füzeyide çok severim b550 keşke benimde olsa diye düşünmüşlüğüm var ama b850 rog tomahawka göre daha fazla artısı olduğu için rog tercih ediyorum x870 lerde direkt aoruslar 14-15k ya bulunuyor onları çekiyorum veya öneriyorum
Evet, yanlış mı anlaşılmış? sorun olan intelin interneti ve ALC 4080'i idi, hepside ROG kartlarında var, düşünsenize sıfır kart alıyorum bu saçma sorunları yaşıyorum. Onun dışında sizde görebilirsiniz kısa bir süre önce x670e tomahawk 11k idi sonra 12k sonra şu anki hali olan 15.500 oldu. 11k ya alsan bir de madem interneti bu kadar düşünüyorsun ki bizim ülkede 1000mb internet paketi satın alan fazla yokken alanda o değeri alamıyorken 10g 20g miş bu kadar önemliyse ve harici şeyler genellikle sadece o konuya odaklandığı için daha iyi olduğu için bir ayrıcadan pcie slotuna takılan internet kartı takabilirsin? tabii şimdi doğru konuşmak lazım güzel model belirleyip fiyatına göre konuşmak lazım ama 4-5k farka da bence en kötüsünden 10G-20G neyse alabilirsin aynı şey ses için de geçerli. İnterneti geçtim ama ses üzerine meslek yapmış insanların harici ekipman ve kartlar kullandığı konusunda hemfikirizdir herhalde? tabii yine fiyatı düşünmek lazım ama madem bu kadar gündelik hayatta kendi dediğiniz gibi ALC 800'den 1200 küsüre veya 4080 küsüre veya Realtek ve Intel arasındaki farkı hissetmeyeceğiniz sürücüyü niye bu kadar umursuyorsunuz? Carbon ve asus rog x870e-e kartta da en 5G var, bu kabaca 5000mbps değil mi? şimdi kötüleye kötüleye konuşmak istemiyorum da bizim ülkede bu var mı :ROFLMAO:cidden soruyorum ben bilmiyorum, varsa cidden alınıyor mu bu değer? Varsa seçin beğenin alın;
10Gbe network cards; https://www.amazon.com.tr/s?k=10gbe...70&tag=trtxtgostdde-21&ref=pd_sl_7h0o3ieb3q_b

lane veya pcie gen farkı yüzünden ssd de farkını hissetmeyenler ve hissetmeyeceğini söyleyenler bunlar arasındaki ses veya net farkı "günlük" kullanımda hissedeceğini söylerse, ağır .... severim.

Aynı şey USBler içinde geçerli; hem bozulma derdi yok :D 5 yıl sonra bozulunca napacam derdi yok.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,544
Üyeler
183,134
Son üye
Simeli
Geri