arda.wqqp
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 445
Sizdeki şu an ortalama 60kya satılıyor bana da bu tür bir şey lazım windowsları kaba görüntüsünden ve ağırlığından istemiyorum olucaksa bu tür bir şey olması lazım mac alırsam da çok pişman olurum gibi onun da fiyatları çok pahalı zaten napıcam çok kararsız kalıyorum ama 512gb mac 55k falan sanırm o paraya daha iyi windows alırım hafızası da muhtemelen daha yüksek olurmac kesinlikle saçma. ben asus vivobook s14 oled kullanıyorum. mac gibi güçlü, uzun pil ömrü sunuyo, oled ekranı bi harika, malzeme kalitesi de çok iyi. oyun oynanacak bi cihaz değil. oyun açar ama amacı o değil. mac muadili windows desek yerdir. zaten ben aldığımda da fiyatları m4 mac ile aynıdı. benim bir masaüstü sistemim de bulunduğu için sadece okula götürmelik mac gibi premium bi deneyim sunan windows cihaz baktım. snapdragone işlemcili cihazlara baktım ancak onların gücü yetersiz. amd nin ryzen ai 7 350 işlemcisi var bendeki cihazda. ryzen ai 9 370 istiyodum aslında ama fiyat farkı çok ve o kadar bütçem yoktu gerekte yok. hocalarıma ve aynı bölümden mezun birine danışarak aldım. mac alan arkadaşlarım hem okulun sunduğu lisanslardan yararlanamıyo. hem hocaların kullandığı programları kullanamıyo. mesela crimson da java öğreniyoruz ancak crimson mac de yok. muadili var ancak derste verileni tam alamıyolar. okulumuzun bilgisayarları da yeterli 1660 süper ve 4060 lı sistemler var. ama her türlü kendi cihazının olması çok daha iyi oluyo. ilk sene çok güçlü bi cihaza ihtiyaç duymuyosun ama ikinci sene ihtiyaç duyuluyo. mac in tek artısı var ios a uygulama yazmak için o şart. ama ben daha çok veri tabanlı ilerlemeyi planlıyorum. ki veri tabanlı ilerlemek istersen windows ve amd işlemci şart. cash bellek lazım çünkü ve orta tek seçeneğin amd işlemci