Yardım 5070 vs 9070 xt hangisi alınır

Bende 6-7 sene amd kullandım. Güncel olarak ta 7800xt kullanıyorum yaşadığım tek sorunu rx580 ile yaşadım wattmandı UV yaparak çözdüm.
7400mden 6800 e kadar kullandım hocam wattman hiç almadım ancak hiçbirindede stabil performans alamadım sürekli bir takılma stutter driver ayarlarlarının kafasına göre sıfırlanması durumu mevcuttu. 6800 özelinde herşeyinden memnundum 52 derece 4k tlou oynuyordum ancak drop yok mu drop beni delirtti. Peak gibi basit bir oyunda dahi 3060 3050 kullanan arkadaşlarım sıkıntısız oynuyor benim sisteme 10 saniyede bir drop giriyor. Sistemde stabil aynı sisteme 1650 ve 5070 takınca hiçbir sorun yok bu arada kartımda sorunlu değil çünkü furmark occt vs testlerinde bir sorun yok tamamen yazılımsal çöplüğü amdnin ve bir çözümüde yok 3 senede herşeyi yaptım. Video yükleniyor şuandada tüm duruma dair güncelleyeceğim mesajı yüklenince.
Edit:

Yıllardır Nvdia kullanan biri olarak 9070XT modeline geçtim. Sapphire serisi. Yazılım konusunda hala eksikleri ve bugları bulunuyor.

Sistem hatası sebebiyle kapanmalar. Ayarların kapanma sonrası default hale gelmesi.

Alt tab attığımda ara ara siyah ekran gelip gitmesi yeniden başlattığımda düzelmesi.

Daha bismillah kartı ilk alıp taktığımda DDU ile temizlenmiş bir sisteme. Adrenalin programı açılmadı starting up yazısında kaldı. Silip yeniden yüklediğimde düzeldi

Eski kartım msi gaming x 3060 12Gb modeliydi. Fps oyunlarında akıcı şekilde oynuyordum. 9070XT de akıcılığı kaybettim. Fps ler dengesiz. Düşük gecikme modlarını vs çok denedim ama şuan için tam anlamıyla bir stabilite olmadı.

Donanım olarak vram yüksek evet yazılım ile çözülebilecek şeyler bunlar. Ama insanın canı sıkılmıyor değil.

Nebi hocanın undervolt ayarlarını yaptım 2 kere sistem hatası alıp kapandı. Daha ince ayar yapmak lazım.

Kısacası marka değiştirmem şuan sancılı gidiyor umarım ileriki güncellemelerde düzelecektir.

Kart uv yapılmadığı sürece ortalama 300w çekiyor. 500w yazan arkadaş kaynaksız bir şekilde yazmış diye düşünüyorum. Ultra+rx de bile 300 ü geçmiyor
Tam diyordum ki yazılım sorunu mu var ilginç ben sorun yaşamadım diyordum. Sonra devamında Nebi cümlesini okuyunca anladım.

Nebi benim paylaştığım ayarlayın girmeyin her kartın silikon kalitesi farklı diye defalarca söyledi. Benzer durumu nvidia alsanızda yaşayabilirdiniz. Kendimden örnek vereyim ben de 4070 ti super için bakmıştım silikon mevzusu yüzünden kendi kartıma biraz daha kötü değerler girdim ki sorun olmasın dedim, oyunlarda cozuttu. Daha da düşük bir değer girerek çözdüm. Yazılımla ilgisi yok.
Tamamen şans hocam gaming gpu tarihinin en sorunlu jenarasyonundan bahsediyoruz
Rx570 sapphite nitro ve xfx RX 6600xt Swift kullandım 3 sene önemli bir sorun pek olmadı yani f/p olarak memnundum. 7000 serisinde fsr 4 olmayacağını bildiğimden 4070 ti super e geçtim. İki markadan da memnunum. Driver değilde teknoloji olarak sorun yaşıyor bence amd. Eskisi gibi sorun çıkardığını düşünmüyorum. En azından ben de öyle bir şey olmadı.

Tam diyordum ki yazılım sorunu mu var ilginç ben sorun yaşamadım diyordum. Sonra devamında Nebi cümlesini okuyunca anladım.

Nebi benim paylaştığım ayarlayın girmeyin her kartın silikon kalitesi farklı diye defalarca söyledi. Benzer durumu nvidia alsanızda yaşayabilirdiniz. Kendimden örnek vereyim ben de 4070 ti super için bakmıştım silikon mevzusu yüzünden kendi kartıma biraz daha kötü değerler girdim ki sorun olmasın dedim, oyunlarda cozuttu. Daha da düşük bir değer girerek çözdüm. Yazılımla ilgisi yok.
Rx570 sapphite nitro ve xfx RX 6600xt Swift kullandım 3 sene önemli bir sorun pek olmadı yani f/p olarak memnundum. 7000 serisinde fsr 4 olmayacağını bildiğimden 4070 ti super e geçtim. İki markadan da memnunum. Driver değilde teknoloji olarak sorun yaşıyor bence amd. Eskisi gibi sorun çıkardığını düşünmüyorum. En azından ben de öyle bir şey olmadı.
Attığım videoyu izleyin hocam ki bu kart zamanında değişti yine aynı yine aynı.

Attığım videoyu izleyin hocam ki bu kart zamanında değişti yine aynı yine aynı.
Sizin paylaştığınız gibi bir durum hiç yaşamadım bilmiyorum. 6600xt yi 1 yıl RX 570 2 yıl kullandım. Takılma/donma vs olmadı. Genel bir sorun olsa bende de olmalıydı diye düşünüyorum. Yazılım bu şansa 3 yıl düzgün çalışacak hali yok bence. Mesela ben de şu an honor 400 var, ınstagramde donup takılıyor. Reklam çıktığında takılıyor. Bir tek ınstagramda oluyor. Bunu yaşayan başka kullanıcılarda var. Spesifik olarak ımstagramda olması ve başkalarınında yaşaması yazılım sorunu oldugunu gösteriyor. Sizin attığınız videodan anladığım kadarıyla neredeyse her oyunda sorun çıkartıyor. Bu yüzden önermiyorsunuz. Donanımsal bir problem olabilir. Baltaşın çektiği videodan sonra kendi forumundan oyunlarda wattman aldın mı? Dondu mu veya takıldımı diye sordum. Oyunlarda sorun yaşamadığını söyledi. Videoda da oyunlarda sorun yaşadığını söylemiyor zaten, çünkü sorun yaşamadı. Onun yaşadığı Adrenalin uygulamasında yaşadığı problemler.

Sizin paylaştığınız gibi bir durum hiç yaşamadım bilmiyorum. 6600xt yi 1 yıl RX 570 2 yıl kullandım. Takılma/donma vs olmadı. Genel bir sorun olsa bende de olmalıydı diye düşünüyorum. Yazılım bu şansa 3 yıl düzgün çalışacak hali yok bence. Mesela ben de şu an honor 400 var, ınstagramde donup takılıyor. Reklam çıktığında takılıyor. Bir tek ınstagramda oluyor. Bunu yaşayan başka kullanıcılarda var. Spesifik olarak ımstagramda olması ve başkalarınında yaşaması yazılım sorunu oldugunu gösteriyor. Sizin attığınız videodan anladığım kadarıyla neredeyse her oyunda sorun çıkartıyor. Bu yüzden önermiyorsunuz. Donanımsal bir problem olabilir. Baltaşın çektiği videodan sonra kendi forumundan oyunlarda wattman aldın mı? Dondu mu veya takıldımı diye sordum. Oyunlarda sorun yaşamadığını söyledi. Videoda da oyunlarda sorun yaşadığını söylemiyor zaten, çünkü sorun yaşamadı. Onun yaşadığı Adrenalin uygulamasında yaşadığı problemler.
Hocam 6000 serisini alırken 10 arkadaş birlikte aldık 7 miz soeun yaşadığı aldığım sistemde donanım arşivinin gençerle hazırladığı sistemdi sapphire 6800 olan kasayı 5 kişi aldık 4 ümüzde bu tarz sıkıntı çıktı yine diyorum bu kart değişti kalanlar çok güzel kullandılar hiçbir sorun yaşamadılar ama 7 kişi benle aynı sorunları yaşadı. Bu seride sorunsuz kartlar var tamam amdninde sorunsuz ürettiği kartlar var nvidianın sorunlu ürettiği kartlarda var ama amdde sorunlu gelme ihtimali çok çok yüksek. Forumda değil donanım arşivinin discordunda senelerce yardım kısmında en çok yardım eden kişi bendim sorun yaşayanların &70i amd kart kullanıyordu. Kendi deneyimim ve gelen insanların deneyimleri bunlar sorun %100 çıkar demiyorum zaten çıkma ihtimali yüksek.

Spike atıp 530a stock halde bile çıkabiliyor hocam bir test videosu izlsyerek görebilirsiniz. Oc yapıldığındada 400 lerde kullanıyor ortalama. Ki bu kullanımlar ortalama bir 750w psuda crash/kapanmaya sebep olacaktır.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam zaten ben ne yazmışım ilk mesajımda dediklerimi doğrulamışsınız bir 9070xt sahibi olarak hala karşı çıkıyorsunuz.

Çözülmüyor hocam çözülmüyor aynı umutlarla 4 jenerasyon kullandım amdyi en son 6800 de bıraktım bi halt olmuyor gram ilerleme yok.
Hocam ben sana karşı gelmiyorum beni yanlış anlama. Çoğu 9070xt kartın testlerini almadan önce izledim ortalam çektiği güç hepsinin aynıydı. Default hali ile. Farklı bir şekilde çekiyorsa bilgim yok.

Biraz araştırdım saniyenin 10 da 1'i kadar peek 600'e çıkıyor ama milisaniyeler ile çekiyormuş. 9070XT kartlarda 750psu lar çok yaygın. Yani bunun muhabbeti yapılacak konu olduğunu düşünmüyorum.

Değerleri nebinin girdiği gibi girmedim tabii ki hocam. Yavaş yavaş düşerek yükselterek stabilite yakalamaya çalıştım. Uv yapmadığın zaman default halde bile kart stabil değil.

Son düzenleme:
Hocam ben sana karşı gelmiyorum beni yanlış anlama. Çoğu 9070xt kartın testlerini almadan önce izledim ortalam çektiği güç hepsinin aynıydı. Default hali ile. Farklı bir şekilde çekiyorsa bilgim yok.

Değerleri nebinin girdiği gibi girmedim tabii ki hocam. Yavaş yavaş düşerek yükselterek stabilite yakalamaya çalıştım. Uv yapmadığın zaman default halde bile kart stabil değil.
bahsettiğim bu hocam zaten ah şu amd 10 gün odaya kapansa çözüm bulacak ama yapmıyorlar senelerdir düzeltemiyorlar. Donanımsal sorunum olsa furmarkta bench testlerindede sorun yaşarım ama yok sadece oyunlarda/tarayıcıda bıktırdılar ilallah ettirdiler. Bu güncelleme diğer güncelleme sonraki güncelleme diye diye 10 sene oldu

bahsettiğim bu hocam zaten ah şu amd 10 gün odaya kapansa çözüm bulacak ama yapmıyorlar senelerdir düzeltemiyorlar. Donanımsal sorunum olsa furmarkta bench testlerindede sorun yaşarım ama yok sadece oyunlarda/tarayıcıda bıktırdılar ilallah ettirdiler. Bu güncelleme diğer güncelleme sonraki güncelleme diye diye 10 sene oldu
Evet 6000 7000 serisinde çözüldü gibi ibareler vardı o zamanlar artık çözüldü gibi düşünüyordum 9000 Serisinde herhalde artık stabiliteyi yakalamıştır diye düşünüyordum. Yakın arkadaşımda nitro+ kullanıyor. Sorunsuz kullandığını söylüyor ama bilemiyorum önceki kartıda AMD'ydi :)

5070Ti de bu kadar uçurum olmasa gözüm kapalı alıcaktım. Belki iade eder 5070'e düşerim.

Evet 6000 7000 serisinde çözüldü gibi ibareler vardı o zamanlar artık çözüldü gibi düşünüyordum 9000 Serisinde herhalde artık stabiliteyi yakalamıştır diye düşünüyordum. Yakın arkadaşımda nitro+ kullanıyor. Sorunsuz kullandığını söylüyor ama bilemiyorum önceki kartıda AMD'ydi :)
6800 kullandım hocam evet cidden wattman bir kere bile almadım 3 senede pc donup kalmadı hiç power buttondan kapatmak zorunda kalmadım sıcaklık sorunu yaşamadım. Ancak stutter fps drop beni bitirdi ruh hastası yaptı artık. 9000 serisindede bunlar oldugunu görünce güçsüz olsun kafam rahat olsun diyip 5070 aldım.

6800 kullandım hocam evet cidden wattman bir kere bile almadım 3 senede pc donup kalmadı hiç power buttondan kapatmak zorunda kalmadım sıcaklık sorunu yaşamadım. Ancak stutter fps drop beni bitirdi ruh hastası yaptı artık. 9000 serisindede bunlar oldugunu görünce güçsüz olsun kafam rahat olsun diyip 5070 aldım.
öyle konuşmuşsunuzki hem amd almaktan soğudum hem nvdia ne alacağımı bilemedim açıkçası .D

öyle konuşmuşsunuzki hem amd almaktan soğudum hem nvdia ne alacağımı bilemedim açıkçası .D
Bak amd objektif olarak bakarsak alınır hafızamı sıfırlasalar gider 9070xt alırım suan (özellikle gravastar aşık oldum bu kadar yaşadığım şeye rağmen 5070ti fiyatında olmasına ragmen sırf görünümü için almayı düsünüyorum) ama kişisel tecrübelerim beni durduruyor. Bunuda burda yazıyorum hocam bu da benden bir tecrübe marka kötülemek hiçbir zaman amacım değildir yazdıgım her şey tasdiklidir.

Bak amd objektif olarak bakarsak alınır hafızamı sıfırlasalar gider 9070xt alırım suan (özellikle gravastar aşık oldum bu kadar yaşadığım şeye rağmen 5070ti fiyatında olmasına ragmen sırf görünümü için almayı düsünüyorum) ama kişisel tecrübelerim beni durduruyor. Bunuda burda yazıyorum hocam bu da benden bir tecrübe marka kötülemek hiçbir zaman amacım değildir yazdıgım her şey tasdiklidir.
sapphireden uzak dur diyorsun gigabayte hakkındada çok düzgün yormular göremedim sanırırm en doğru seçim nitro oda 40 küsürlerde 80klık bi bütçe ayırdım max nitro ekleyince sisteme çok zorlanıyor umarım bu cuma dişe değer bi indirimler gelir

veyahut xfx quicksilver bakıcam

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,503
Üyeler
192,734
Son üye
justerranger
Geri