bütçe nedir efendim daha anakart,ram,kasa,psu,m2,işlemci gibi parçalar vardaha ne gerekli hiç bir fikrim yok
Bütçe belirtirsen yardımcı olalım hocamdaha ne gerekli hiç bir fikrim yok
Sadece ekran kartı mı aldınız şu anda? Geri kalan parçalar için bütçe verir misiniz? Anakart,ram,işemci,psu,kasa,monitor, klave, mouse, kulaklıkdaha ne gerekli hiç bir fikrim yok
anladım acele etmiyorum fırsat buldukça toplayacağımŞimdi alıntılamadığınız sürece sorduğunuz soruları sadece konuya tıklayanlar görür hocam.
5080 4k kartı 5070ti ile arasında %10 15 fark var. Fiyat bakımından %20 ye yakın fark olabilir. İndirimli dediğiniz için zotac aldığınızı varsayıyorum.
İşlemci 9700x 7800x3d 9800x3d bunlar güzel olur.
Ram mümkünse kapalı kutu sarısiteden 16-18 arasına 6000mhz min CL 36 (ama güzel fiyatsa), 6000mhz CL 30 tercih edebilirsiniz.
Ssd çok fazla AAA oyun oynanıyorsa 2tb ssd konfordur.
Bir rehber ekleyeceğim zamanınız varsa okuyun. Acele satın alım yapmayın foruma çokça fırsat düşüyor. O şekilde ilerlerseniz tek tek satın alımlarda fiyat fayda oranjnız artar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
İnsanların sırf marka olmasından dolayı belirli parçalara haddinden fazla para verdiğini düşünüyorum o yüzden böyle bir konu açma gereği duydum ve canım sıkıldı xd. İlk önce anakartlardan başlıyoruz. Parçaların linklerini elimden geldikçe epeyi kullanarak atacağım çünkü detaylı bilgi var almak isteyenler sadece benim sözüme güvenip değil bir de inceleyerek alsın. Konuyu elimden geldikçe güncel tutmaya çalışacağım eleştiri ve parça önerisi yapmaktan kaçınmayın önerilerinizi bekliyorum.
Konuya destek olanlar/yapanlar :
@jombo
@K1dot
![]()
...
- jombo
- Cevaplar: 155
- Forum: Kullanıcı İncelemeleri ve Rehberleri
evet benimde olmadı bir leptop için günlerce yalvardım almadı kendi paramla çalışıp aldım onuda kendisi kırdı geneden canı sağolsunŞöyle babamız olmadı![]()
Kontrol altında sınırları çizilmiş şekilde kullanmasına izin verdiğiniz zaman hiç bir sorun olmaz, aksine çok daha faydasını görür. Yabancı dilini geliştirir, pratik zekası, üretkenliği gelişir. İlgisi varsa yazılım, oyun geliştirme vb. üretkenlik alanlarına yönlendirin arkasında durun, ufakta olsa geliştirdiği projelerde destek olun, vaktini verimli kullansın. Her şey küçük adımlarla başlarevet benimde olmadı bir leptop için günlerce yalvardım almadı kendi paramla çalışıp aldım onuda kendisi kırdı geneden canı sağolsun
o zamanki ortam düşünce yapısı ekonomik durumlar olabilir.
aslınde bende çocukların pc başında saatlerce vakit geçirme taraftarı değilim ama hak ediyor kafası çalışıyor dersleri çok iyi
bazen ödüllendirmek iyidir.
Hocam öncelikle bu yaklaşım için tebrik ederim, benim ailem de elinden geleni yaptı ama çocuklukta kendimiz elde edemediğimiz şeyleri çocuklarımıza sağlamaya çalışıyoruz. Başarılarını ödüllendirmek için yapınca tüm bunların tadı da başka oluyor tabii ki.evet benimde olmadı bir leptop için günlerce yalvardım almadı kendi paramla çalışıp aldım onuda kendisi kırdı geneden canı sağolsun
o zamanki ortam düşünce yapısı ekonomik durumlar olabilir.
aslınde bende çocukların pc başında saatlerce vakit geçirme taraftarı değilim ama hak ediyor kafası çalışıyor dersleri çok iyi
bazen ödüllendirmek iyidir.