Ses kartı dip ses, gürültü vb. genelde çözer. Fiyatına göre de sesi daha net verenleri var. Ama genelde ₺3500 civarından başlıyor öyle DAC'ler. Bendeki DAC bile muazzam bir ses farkı oluşturmuyor. Tabii kulaklığa da bağlı. Ben çok anlamıyorum.
Bir de ben IEM konusunda çok bilgili değilim. Wraith EvoX ve şu ses kartını kullanıyorum.
Wraith ürünlerinde iade politikası: Wraith markalı ürünlerde 30 gün içerisinde iade hakkı bulunur. Bu ürün grubunda iade koşulları ile ilgili daha fazla bilgi almak için iade politikamıza göz atabilirsiniz. Ürün garantisi: Ürün 2 sene boyunca garanti kapsamındadır. Kullanıcı hatasından...
wraithesports.com
Kulaklık ve ses ürünlerinde iade politikası: Sadece ambalajı açılmamış ürünler 14 gün içerisinde iade edilebilir. Bu ürün grubunda iade koşulları ile ilgili daha fazla bilgi almak için iade politikamıza göz atabilirsiniz. Ürün garantisi: Ürün 2 sene boyunca garanti kapsamındadır. Kullanıcı...
wraithesports.com
Bu ses kartı o gürültüyü düzeltiyor, ama netlik tarafında muazzam bir artısı yok mesela. Uygulamasındaki EQ değiştirince fark ediyor, ama ben düz EQ ayarıyla kullanıyorum. Bahsettiğin DAC'ın da telefon hariç uygulaması yok gibi duruyor.
Alıntıyı görüntüle
Ben DAC uygulamasında ses şiddeti ve netliğini artıran Rock Roll hazır EQ ayarını da şöyle bırakayım. Yapabileceğin harici EQ uygulamaları yükleyip kurcalamak gibi duruyor. SS Sonar'ı, EQ APO veya Peace APO kontrol edin.
SteelSeries is a leading manufacturer of gaming peripherals and accessories, including headsets, keyboards, mice, and mousepads.
steelseries.com
Download Peace Equalizer, interface Equalizer APO for free. System-wide PC Audio Equalizer and Effects app for Windows 7 to 11. Before reading on, note there's scam website under the peace equalizer name. Only this site here on SourceForge is the actual website by me, Peter Verbeek.
sourceforge.net
Peace APO zaten EQ APO üzerinden çalışıyor, arayüzü daha basit ve hazır profilleri var. Peace APO yükleyip hazır profillerini kurcalayın.
IEM tarafında farklı forumlara da sorun, kulaklık tarafından anlayanlar varsa yardımcı olacaktır.
Mesela benim DAC'i biri şurada incelemeiş. Takibe aldım ama çok da aktif değil. Ülkede IEM veya ses kartı, stüdyo kulaklığından anlayanlar basit kullanıcıya pek ulaşmaya çalışmıyor. Biraz maliyetli olduğundan ilgi de az doğal olarak.
www.reddit.com