jombo
80+ Platinum
- Reaksiyon skoru
- 8,761
Curve -30'un etkisi çok çok büyükthermaltake in sıvı soğutucularının başarılı olduğunu düşünmeye başladım. 240mm böyleyse 360mm nasıl olur acaba
Curve -30'un etkisi çok çok büyükthermaltake in sıvı soğutucularının başarılı olduğunu düşünmeye başladım. 240mm böyleyse 360mm nasıl olur acaba
Başlığı okuyunca anakart asrock mu diye sorguladımişlemciyi az önce taktım, OCCT de extreme-steady modda test başlattım ve 1.12V 156W %100 4625MHz de 95 derecede çalışıyor. Neden bu kadar yüksek, 5.2MHz ye neden ulaşmıyor, işlemci kitinden dolayı olabilir mi? Alıntıyı görüntüle
yanlış ss koymuşum
Throttle yiyor burada işlemci 95 derecede olduğu için kısmıyor soğutma yetmediği için kısıyorgördüğün üzere işlemci max güç çekmiyor max güç çekse ve throttle yemese güç kısmaz.
Yetersiz soğutma + En psikopat test yaptığın için görmüş. OCCT deki Extreme tüm çekirdekleri %100 çalıştırıyo. hangi işlemciyi koyarsan koy hayvan gibi ısınıyor. gerekirse 480mm sıvı soğutucu tak yine ısı görürsün OCCT de. Extremeden çok normal teste soksanız yeter. Render alırken bile OCCTdeki extreme seviyesinde zar zor çalışıyor işlemci. Normal'e alıp teste sokun. eğer hala 80 derece üstleri görmeye devam ediyosa kesinlikle soğutma ve termal macun değiştirmenizi öneririm. en azından 12wmk lık termal macun bu işlemcilere çok iyi gelecektir.
baya bir test yaptım. 3 gündür de akşamları oyun oynuyorum şu an için problem yok umarım dediğiniz gibi iyi çıkmıştır cpu-30 all coreda çok serin çalışır 3dv cachede altta olduğu için ekstra serin. Yalnız;
-30 all core stabil mi değil mi bunu test etmeniz iyi olur. -30 all core için “golden chip” lazım![]()
Güzel testtir ama en psikopatı değildir
işlemci çekirdekleri için en psikopat test y-cruncher sftv4 ve svt’dir. Hatta svt, stfv4 den bile daha beterdir. Hayatımda svt kadar işlemciyi ve l1 l2 l3 ön bellekleri bu kadar kırbaçlayan başka program görmedim. Prime95 bile bu kadar kırbaçlayamıyor. Yalnız y-cruncherda ramler stabil değilse işlemciyi stok ayarda bile test etseniz hata verir.
İşlemcinin bütün çekirdeklerinin %100 olmasını zaten isteriz ki testte? Ama mühim olan %100 çalışırken hangi algoritmayı yaptığıdır. Cpu-z’un içinde de stress programı var gidin yapın oda bütün çekirdekleri %100 yapıyor ama işlemciyi katiyen ısıtmıyor çünkü basit bi işlem yaptırıyor büyük ihtimalle
Curve optimizer yapıp stabilliğinden emin olmak isteyen herkese tavsiye ederim sftv4 ve svtyi. Çok güzel testlerdir
Svt esnasında hwinfo değerlerim şu şekildeydi.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
baya bir test yaptım. 3 gündür de akşamları oyun oynuyorum şu an için problem yok umarım dediğiniz gibi iyi çıkmıştır cpu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Alıntıyı görüntüle
mesela burda alınan 18.002 s iyi bir değer mi?
Abdullah abinin videosundan yaptım PBO ayarını.Throttle yiyor burada işlemci 95 derecede olduğu için kısmıyor soğutma yetmediği için kısıyorgördüğün üzere işlemci max güç çekmiyor max güç çekse ve throttle yemese güç kısmaz.
odaya klima alıp kasayı klimanın önüne durava montelesin daha kârlı 20 k nebütçe sorunu yoksa bence buna bile bakmasın. Asus Rog Ryuo IV modeli var. hem görüntü hemde kalite olarak üst seviye (20k fiyatı saymaz isek tabii ki)![]()
Otest ağırişlemciyi az önce taktım, OCCT de extreme-steady modda test başlattım ve 1.12V 156W %100 4625MHz de 95 derecede çalışıyor. Neden bu kadar yüksek, 5.2MHz ye neden ulaşmıyor, işlemci kitinden dolayı olabilir mi? Alıntıyı görüntüle