Amd Ryzen 7 9800x3d Yanıyor.

r5 5600 ile kullanıyordu arkadaşım 60-70 derecelerdi. Occt testi çok önemli değil oyunlarda sıkıntı var mı
oha Cooler master, master lıquıd ml240l v2 rgb bu fan baya kötü o zaman sıvı soğutma bide, aynı işlemci bende var 1500 liralık wraith prism var bende kule tipi 55 dereceyi geçtiğini görmedim

işlemciyi az önce taktım, OCCT de extreme-steady modda test başlattım ve 1.12V 156W %100 4625MHz de 95 derecede çalışıyor. Neden bu kadar yüksek, 5.2MHz ye neden ulaşmıyor, işlemci kitinden dolayı olabilir mi? Alıntıyı görüntüle

Şu konunun altına malum şahısları etiketleyelim

@Azexxes
@jombo
@RevDeisDou

Ben “amd işlemciler şu sıcaklıktan sonra boost hızını düşürür” dediğimde kimse inanmıyordu noldu? Şu konuya bakıpta yüzleri kızarır mı hiç zannetmiyorum.

90-95 e kadar kemik şu kadar ghz hız verir diyenler vardı. Alın size 95 derecede çalışan işlemci. Neden 5.2 ghz tutamamış 95 derecedeyken 4.6 ghzde çalışmış? Buyrun hadi 😃😃

Şimdiki savunmalarıda x3d ler ile normal amd işlemcilerin boost algoritması farklı olur x3d olmayanlar sıcaklıktan bağımsız en üst frekansa her türlü çıkar derler 👍

Konu sahibi arkadaşım işlemcin 95 dereceye çıktığı için 5.2 ghz görememişsin gayet normal. İşlemcide problem yok. 150w çekmiş ve işlemci güçlü bundan ötürü programdan da dolayı ısınmış. Soğutucuda önemli faktör. Her 150w çeken 95 dereceye çıkar diye bişey yok. Senin önce soğutma kasa havalandırma gibi unsurları elden geçirmen lazım ondan sonra işlemci nasıl daha serin çalışır ona komple yardım ederiz

Yetersiz soğutma + En psikopat test yaptığın için görmüş. OCCT deki Extreme tüm çekirdekleri %100 çalıştırıyo. hangi işlemciyi koyarsan koy hayvan gibi ısınıyor. gerekirse 480mm sıvı soğutucu tak yine ısı görürsün OCCT de. Extremeden çok normal teste soksanız yeter. Render alırken bile OCCTdeki extreme seviyesinde zar zor çalışıyor işlemci. Normal'e alıp teste sokun. eğer hala 80 derece üstleri görmeye devam ediyosa kesinlikle soğutma ve termal macun değiştirmenizi öneririm. en azından 12wmk lık termal macun bu işlemcilere çok iyi gelecektir.

Şu konunun altına malum şahısları etiketleyelim

@Azexxes
@jombo
@RevDeisDou

Ben “amd işlemciler şu sıcaklıktan sonra boost hızını düşürür” dediğimde kimse inanmıyordu noldu? Şu konuya bakıpta yüzleri kızarır mı hiç zannetmiyorum.

90-95 e kadar kemik şu kadar ghz hız verir diyenler vardı. Alın size 95 derecede çalışan işlemci. Neden 5.2 ghz tutamamış 95 derecedeyken 4.6 ghzde çalışmış? Buyrun hadi 😃😃

Şimdiki savunmalarıda x3d ler ile normal amd işlemcilerin boost algoritması farklı olur x3d olmayanlar sıcaklıktan bağımsız en üst frekansa her türlü çıkar derler 👍

Konu sahibi arkadaşım işlemcin 95 dereceye çıktığı için 5.2 ghz görememişsin gayet normal. İşlemcide problem yok. 150w çekmiş ve işlemci güçlü bundan ötürü programdan da dolayı ısınmış. Soğutucuda önemli faktör. Her 150w çeken 95 dereceye çıkar diye bişey yok. Senin önce soğutma kasa havalandırma gibi unsurları elden geçirmen lazım ondan sonra işlemci nasıl daha serin çalışır ona komple yardım ederiz
Throttle yiyor burada işlemci 95 derecede olduğu için kısmıyor soğutma yetmediği için kısıyor :D gördüğün üzere işlemci max güç çekmiyor max güç çekse ve throttle yemese güç kısmaz.

ne olursa fark etmez.
Bütçe sorun değilse buyur bunu alabilirsin.
1778774325839.webp

Throttle yiyor burada işlemci 95 derecede olduğu için kısmıyor soğutma yetmediği için kısıyor :D gördüğün üzere işlemci max güç çekmiyor max güç çekse ve throttle yemese güç kısmaz.
Kaç watt bu işlemci?

hocam 156w çekmiş zaten max 162w çekiyor işlemci bu kadar kısma normal değil

Geri