Amd Ryzen 7 9800x3d Yanıyor.

hocam 156w çekmiş zaten max 162w çekiyor işlemci bu kadar kısma normal değil
o 4-5w o kadar fark ediyor ki bir bilsen :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kaç watt bu işlemci?
120 tdp , 162 PPT

hocam 12k fiyat naptınız ya :D ben olsam vermem bu kadar fiyat sırf 2-3 derece soğuk çalışcak diye. onun yerine en baba termal macun alıp arctic ile kombolardım.
Bende vermem :D ama bütçe sorun değilse en iyisi bu.

6 wattan sorun olmaz ya tüm sınırına gelmiş aslında.
Aslında fark ettiriyor 5-6 w diyip geçmemek lazım :D tam sınırda olduğu için yine throttle yemiş olabilir ki zaten oyunlarda bu derecelere gelme ihtimali yok.

Bende vermem :D ama bütçe sorun değilse en iyisi bu.
bütçe sorunu yoksa bence buna bile bakmasın. Asus Rog Ryuo IV modeli var. hem görüntü hemde kalite olarak üst seviye (20k fiyatı saymaz isek tabii ki) :kekw:

aynı testi yaptım 3 dk. soğutucu thermaltake la 240 cpu watt değeri normal mi? curve optimizer -30

Ekler

• unknown_2026.05.14-19.03.webp
    unknown_2026.05.14-19.03.webp
    472.2 KB · Hit: 23
bütçe sorunu yoksa bence buna bile bakmasın. Asus Rog Ryuo IV modeli var. hem görüntü hemde kalite olarak üst seviye (20k fiyatı saymaz isek tabii ki) :kekw:
Ben tabloya bakar veriye bakar öyle alırım arkadaş :D bu sıvı soğutucudan daha iyisini görmedim şu ana kadar 360mm olarak.

Ben tabloya bakar veriye bakar öyle alırım arkadaş :D bu sıvı soğutucudan daha iyisini görmedim şu ana kadar 360mm olarak.
asus rog ryuo IV modelini göremedim. ama incelediğim testlerde piyasadaki çoğu soğutucudan öndeydi. Tryx modeldende iyidi diye hatırlıyom. bide tryx modelini 15k gibi absürd fiyata sattıklarını düşünürsek. az daha koyar asus rog ryuo alırdım. hem marka hem performans

Aslında fark ettiriyor 5-6 w diyip geçmemek lazım :D tam sınırda olduğu için yine throttle yemiş olabilir ki zaten oyunlarda bu derecelere gelme ihtimali yok.
6w 600mhz fark yaratıyorsa şaşırtıcı hocam da inandırıcı değil :D

6w 600mhz fark yaratıyorsa şaşırtıcı hocam da inandırıcı değil :D
600mhz fark yaratmıyor :D işlemci o hızlara çıkmaya çalışıyor ancak çıkamıyor bu yüzden güç ve hız kısıyor olay bu tamamen. Zaten OCCT dediğimiz test işkence tesi gibi bir şey oyunlarda ortalama bir soğutucu ile 70 dereceleri zor geçer 9800x3d.

asus rog ryuo IV modelini göremedim. ama incelediğim testlerde piyasadaki çoğu soğutucudan öndeydi. Tryx modeldende iyidi diye hatırlıyom. bide tryx modelini 15k gibi absürd fiyata sattıklarını düşünürsek. az daha koyar asus rog ryuo alırdım. hem marka hem performans
Asus rog ryuo ııı modelinden iyi ıv modelinden de iyidir muhtemelen.

Ekler

• unknown_2026.05.14-19.13.webp
    unknown_2026.05.14-19.13.webp
    466.4 KB · Hit: 21
Normalden 10 civarı daha az güç çekiyor eğer bunu yapmayı başardıysanız ve hala aynı performansı veriyorsa müthiş değerler.
thermaltake in sıvı soğutucularının başarılı olduğunu düşünmeye başladım. 240mm böyleyse 360mm nasıl olur acaba

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,211,467
Üyeler
195,635
Son üye
Emirhanyllmz
Geri