AMD GPU+CPU Kombosunda Açılması Gereken Ayarlar

Yozgatlııı

80+ Gold
Reaksiyon skoru
1,768
7500f +, 9060xt 16GB Kullanıyorum biosta AMD ile başlayan çeşitli ayarlar gördüm oyun için hangileri açılmalı bir ara öyle şeyler duyuyordum ama bakmadım sadece ramleri 6000mhz çektim

İşlemci için PBO ayarlarını Curve Optimizer all core -20 -25 verirsin boot etme durumuna göre, Boost Clock +200Mhz yaparsın.

GPU'da undervolt yaparsın, ortalama -60 -80mV falan yer çoğu kart.

Ram için ince ayar yapmak lazım bilmeyen adam kendi başına yapamaz, uğraşamam dersen EXPO aç geç.

İşlemci için PBO ayarlarını Curve Optimizer all core -20 -25 verirsin boot etme durumuna göre, Boost Clock +200Mhz yaparsın.

GPU'da undervolt yaparsın, ortalama -60 -80mV falan yer çoğu kart.

Ram için ince ayar yapmak lazım bilmeyen adam kendi başına yapamaz, uğraşamam dersen EXPO aç geç.
hocam expo açtım zatende dediklerinizden hiçbirşey anlamadım gpu ya undervolt yapmayı düşünüyorum zatende curve optimizer all core ne bilşmiyorum

hocam expo açtım zatende dediklerinizden hiçbirşey anlamadım gpu ya undervolt yapmayı düşünüyorum zatende curve optimizer all core ne bilşmiyorum
hepsi nebi akgün'ün kanalında var
ddr5 ram rehberi serisi
undervolt rehberi
bios ayarları, curve optimizer
izleye izleye yaparsın

Hocam BIOS'ta Precision Boost Overdrive diye bi ayar var onu Advanced'e çektiğinizde ayarlar gelir. CPU Boost Clock ayarını Positive +200 olarak ayarlayın. Bir de Curve Optimizer olacak o sekmeye girdiğinizde de All Core seçip Negative 20 ya da 25 yazın, 25 ve 30'u her işlemci boot etmeyebilir silikon kalitesine vs. bağlı. Scalar kısmına ben ellemiyorum Auto bırakıyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Nebi Akgün'ün ram verdiği ram ayarları yerine EXPO açın daha iyi hocam uğraştığınıza değmez.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,219,299
Üyeler
197,659
Son üye
tolgagizem1603
Geri