He, reset attıktan sonra düzeliyor mu? Düzeliyorsa yine stabil çalışmayan parça olabilir, ram ssd olabilir. Cpu olsa direk kapatırdı sanırım. Expo fln varsa kapayıp dene, expo yoksa dram voltage'yi 1.35 fln yap.hocam reseti ben atıyorum hiçbir şey yapılmıyor çünkü o sırada sadece oyun değil bilgisayar 2-3 fps oluyor
hocam laptop kullanıyorum Acer Nitro 5 AN515-57 modeli, sıcaklıktan olacağını sanmıyorum geçen gün temizledim bilgisayarı expo nedir bu aradaHe, reset attıktan sonra düzeliyor mu? Düzeliyorsa yine stabil çalışmayan parça olabilir, ram ssd olabilir. Cpu olsa direk kapatırdı sanırım. Expo fln varsa kapayıp dene, expo yoksa dram voltage'yi 1.35 fln yap.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Gerçi sistem bilgisi de vermemişsiniz. Biliyorsanız yazın öyle tavsiyede bulunsunlar. Sıcaklık için hwinfo64 var. Onu indirin, 90'ı geçiyorsa o olabilir. OCCT adlı uygulama var, o da parça parça kontrol yapabiliyor, bir de onu indirin deneyin.
Ram overclock profili... Ama laptop da işler değişiyor. İgpu var mı? Cpu içinde intergrated graphics unit ( i gpu) o varsa ayarlar düzgün değilse anlık olarak ona geçiyorsa ondan da olabilir. Geçişler+ igpu, gpu kadar güçlü değil, o yüzden ciddi performans düşer. Şöyle diyeyim, yakın zamanda RTX 5080 gpu + 275hx cpulu laptop aldım. 275hx'in igpu 'u kullanınca browser de bile donmalar oluyor. Masaüstünde klasörler açıkken de oluyor. Baktığıma göre sizin modelde de var. Pil durumunu performansa alın, nvdia control panelinden de gtx1650'i kullan diyin. Acer'in uygulaması varsa, gpu ile ilgili kısmı bulup yine en üst düzey performans veya GTX 1650'yi seçin. Şu an pek ipucu olmadığı için aklıma bir şey gelmiyor. Laptoplarında pek prosu değilim. Bu durum benim başıma geldiği için ilk aklıma bu geldi. Sıcaklık olarak da iyi dediniz. Daha önceden olmuyorsa, ramlerde okeydir. Yakın zamanda format fln atıldıysa ancak bu dediğim şeyler gibi yazılımsal birkaç ayar sıfırlanmış olabilir. Bu yüzden daha çok pil tasarruf odaklı çalışıyor olabilir.hocam laptop kullanıyorum Acer Nitro 5 AN515-57 modeli, sıcaklıktan olacağını sanmıyorum geçen gün temizledim bilgisayarı expo nedir bu arada
ne yapacağımı şaşırdım valla hocam bir sürü şey denedim, format atacağım galiba en sonRam overclock profili... Ama laptop da işler değişiyor. İgpu var mı? Cpu içinde intergrated graphics unit ( i gpu) o varsa ayarlar düzgün değilse anlık olarak ona geçiyorsa ondan da olabilir. Geçişler+ igpu, gpu kadar güçlü değil, o yüzden ciddi performans düşer. Şöyle diyeyim, yakın zamanda RTX 5080 gpu + 275hx cpulu laptop aldım. 275hx'in igpu 'u kullanınca browser de bile donmalar oluyor. Masaüstünde klasörler açıkken de oluyor. Baktığıma göre sizin modelde de var. Pil durumunu performansa alın, nvdia control panelinden de gtx1650'i kullan diyin. Acer'in uygulaması varsa, gpu ile ilgili kısmı bulup yine en üst düzey performans veya GTX 1650'yi seçin. Şu an pek ipucu olmadığı için aklıma bir şey gelmiyor. Laptoplarında pek prosu değilim. Bu durum benim başıma geldiği için ilk aklıma bu geldi. Sıcaklık olarak da iyi dediniz. Daha önceden olmuyorsa, ramlerde okeydir. Yakın zamanda format fln atıldıysa ancak bu dediğim şeyler gibi yazılımsal birkaç ayar sıfırlanmış olabilir. Bu yüzden daha çok pil tasarruf odaklı çalışıyor olabilir.
siz nasıl çözdünüz hocam sorunuRam overclock profili... Ama laptop da işler değişiyor. İgpu var mı? Cpu içinde intergrated graphics unit ( i gpu) o varsa ayarlar düzgün değilse anlık olarak ona geçiyorsa ondan da olabilir. Geçişler+ igpu, gpu kadar güçlü değil, o yüzden ciddi performans düşer. Şöyle diyeyim, yakın zamanda RTX 5080 gpu + 275hx cpulu laptop aldım. 275hx'in igpu 'u kullanınca browser de bile donmalar oluyor. Masaüstünde klasörler açıkken de oluyor. Baktığıma göre sizin modelde de var. Pil durumunu performansa alın, nvdia control panelinden de gtx1650'i kullan diyin. Acer'in uygulaması varsa, gpu ile ilgili kısmı bulup yine en üst düzey performans veya GTX 1650'yi seçin. Şu an pek ipucu olmadığı için aklıma bir şey gelmiyor. Laptoplarında pek prosu değilim. Bu durum benim başıma geldiği için ilk aklıma bu geldi. Sıcaklık olarak da iyi dediniz. Daha önceden olmuyorsa, ramlerde okeydir. Yakın zamanda format fln atıldıysa ancak bu dediğim şeyler gibi yazılımsal birkaç ayar sıfırlanmış olabilir. Bu yüzden daha çok pil tasarruf odaklı çalışıyor olabilir.
İgpuyu devrr dışı bıraktım, sorun oysa Pil durumu diye başladığım cümleden sonrasını takip edin, yapın.ne yapacağımı şaşırdım valla hocam bir sürü şey denedim, format atacağım galiba en son
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
siz nasıl çözdünüz hocam sorunu
Hocam benim bilgisayarda IGPU devre dışı bırakma yokmuş bayağı bi araştırdım, format attım ama hala devam ediyor sorunİgpuyu devrr dışı bıraktım, sorun oysa Pil durumu diye başladığım cümleden sonrasını takip edin, yapın.
çok teşekkürler hocam deneyeceğimBu sorun genelde sıcaklıktan olur. Kasa olsaydı yan camı açıp test edin diyecektim.
Kabaca bakım dışında bağlantıda önerdiklerimi yapın. Kaliteli bir macun kullanmadıysan tekrar macun yenileyebilirsin. Belki macun taşmış veya kaymış da olabilir. Konuda önerdiklerimde özellikle hikayeli oyunlar, hatta rekabetçide de FPS sabitleyip oynamanı öneririm. Hikayelilerde 60 FPS, rekabetçilerde Hz yakın bir FPS iş görür. Valorant falan oynuyorsan mesela atıyorum 144 Hz ise 150-165 veya 200 FPS limit ideal.
Dizüstü için masaüstüne göre sıcaklıkların yüksek olması olagan bir şey. Yine de azaltabilirsiniz.
Öncelikle daha kaliteli bir termal macun veya ped geçiş yapın. İşlemciler için de pedler var.
PTM7950 termal pad incelemesi
Selam, 9 ay önce satın aldığım 40*40 boyutundaki PTM7950'yi incelemek istedim. Sıcaklıklar konusunda oldukça fark yarattığını söyleyebilirim. Ürünü aldığım link...techolay.net
Ayrıca dizüstü yükseltici bir aparat alın. Bu fanın alt kısımdan daha rahat soğuk atmasını sağlar. İsterseniz fana da alınabilir, ama fanlar ters üflediğinden bence mantıklı değil. Ayrıca gereksiz bir güç tüketimi de oluyor. Hem fan hem dizüstü yükselticilerin etki ettiği derece aynı oluyor. Kabaca -10 derece fark...
Ayrıca spesifik oyunda oluyorsa DLSS, FG veya Reflex gibi yazılımsal ayarlar da neden olabilir. Bu ayarları kapatın.
Bilgisayara gereksiz uygulama veya ince ayar yapıyorsanız, yazılımsal bozma ihtimaliniz de var. Format atıp önerdiğim ayarlar dışında bir şey yüklemeden kullanmayı da deneyebilirsin.
Arkadaşınızın sistem özelliklerini de yazar mısınız?
FPS atıyorum 120-130'lardan ani 70-80'e düşüyorsa bellek kaynaklı olabilir. PUBG eski bir oyun olsa UE4 en sorunlu ve bu sorunlarını halen tam anlamıyla çözememiş oyunudur. Takip etmedim ama UE5 geçtiyse ekstra ağırlaşmıştır. Gerçi UE5'in de UE4 ile gelen bazı sorunları çözmüşlüğü var.
Bellek kaynaklıysa arka planda çalışan uygulamaları azaltalım. Aşağıda detaylandırarak en basit kullanıcının anlayacağı ve kullandığı uygulamalar üzerinden gösterdim. Aslında uzun süre bilgisayar kullanıyor ve biraz da meraklıysanız, ne kapatılır ne açık...
Son olarak cihazın pili bitik durumdaysa da işlemci frekans kısar ve bu da masaüstünde bile aşırı takılmaya yol açar. Çözümü ise pil değiştirmek. Dizüstüler ne olursa olsun pil olmadan kendini kısıtlıyorlar. Belki taktığın çoklu priz veya evin elektrik sisteminde de, akımı bozan bir bileşen bağlıysa yetersiz güç çekiyor da olabilir. Farklı prizlere takmayı, prizlerde takılı cihazları çıkarıp sadece dizüstü takılıyken denemeyi veya çevre birimleri (fare, klavye, kulaklık) çıkarıp test edebilirsin. Bunlardan biri çözüm sağlıyorsa, o ürün yerine alternatif ürün alabilirsin.