🔥İndirim Lian Li Rb Serisi 550w, 650w ve 750w 80+ Bronze Atx 3.1 Psu (C Tier)

C750 benim de sevdiğim bir Psu ama tek kablodan 2 tane 6+2 pin çıkıyor sadece bir de tek 4+4 cpu pin var
Atx 2 versiyonda oyle, revize edilmis Atx 3.1 de 1 adet 16 pin Pci-E, 2 adet daisy chainsiz 8 pin Pci-E var, kutusunu acinca daisy chain olup olmadigini teyit ederim ama kutu gorselinde oyle gormedim.

Ek: C750 Atx 3.1 versiyonundaki 8 pin pci-e kablo da daisy chainli glaiba ve bagimsiz 1 kablo cikiyor gibi (2 adet bagimsiz degil), kutuyu acmadan manuale baktim. Bu durumda bazi AMD gpular icin PSUdaki 1 adet 16 pin kabloyu 3 adet 8 pine donusturecek kablo aparti almak gerekir, extra mailyet olur.

Son düzenleme:
C750 Atx 3.1 de durum nasil?
Onda böyle bir şey yok. İkincil kısımda Elite ED ve Teapo SC serisi kullanılıyor ama revizyona göre değişir elbette. ATX 3.1 olmayan önceki modelde Jun FU kullanılıyordu. Daha kötüydü. ATX 3.1'de biraz daha iyileştirmişler iç kısmı.

1783091447711.webp

Bir kaç gündür pc parçaları için forumları okuyordum herkes Lian Li top seviye diyordu şimdi bu konuda ise bayağı kötü yorumlar var. Psu için başka markaya bakmam lazım sanırım :D

Bir kaç gündür pc parçaları için forumları okuyordum herkes Lian Li top seviye diyordu şimdi bu konuda ise bayağı kötü yorumlar var. Psu için başka markaya bakmam lazım sanırım :D
Her markanın çöp modelleri var. Markaya bakarak almanın bir manası yok.

Onda böyle bir şey yok. İkincil kısımda Elite ED ve Teapo SC serisi kullanılıyor ama revizyona göre değişir elbette. ATX 3.1 olmayan önceki modelde Jun FU kullanılıyordu. Daha kötüydü. ATX 3.1'de biraz daha iyileştirmişler iç kısmı.

Alıntıyı görüntüle
2. pcye montajladigimda fan, coil whine vs. ses cikaracak mi bakalim. 1 tane daisy chainli 8 pin yerine 2 bagimsiz koysalardi iyiydi. Benim gpuyu 1 adet 16 pin besler ama 3 tane 8 pine ihtiyac duyan bazi AMD gpular icin problem yaratir.

Merak edenler için aynı seri kapasitörlerin kullanıldığı ünitelerin 2 yılda geldikleri hali bırakayım;

Alıntıyı görüntüle

Deepcool PF650. İkincil kısmın tüm kapasitörleri patlamış. Bu sadece 1.5 yıllık.

Alıntıyı görüntüle

Yine Deepcool PF650. Bu da sadece 2 yıllık fakat yine tüm AsiaX kapasitörler patlak. PF serisinde daha böyle çok olay var.

Alıntıyı görüntüle

Bu da benim incelediğim TurboX 250W. 5 tane ünite eş zamanlı olarak 3 yıl içerisinde hayatını kaybetti. Lian Li'de aynı şekilde filtrelemede azımsanmayacak kadar AsiaX kullanmış. 2 yıl içerisinde böyle bir manzarayla karşılaşmanız olası. Almayın.

Zannımca AsiaX kullanan hiçbir ünitenin E üstünü almaması lazım. Kapasitör üretiminde en dip noktadalar. Hatta 2000'li yıllarda Tagan'da bundan nasibini almıştı.
Böyle bir şey ilk kez görüyorum. Küçükken arkadaşların internet cafesi vardı bozulan psu nadir gördük. Şuanda gigaybyte p650b model baya giriş seviye bir psu kullanıyorum 6 yıldır sorunsuz kullanıyorum. Sistem upgrade yapacağım için daha yüksek watt değerlerine sahip bi psu alıcam. Bunları görmek korkutuyor bile bile bozulan ürünler satıyorlar heralde.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,225,666
Üyeler
199,007
Son üye
Ferhat Dalmış

Geri