- Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam monitörü güncelledim gene aynı da anlamadım gittiya monitör güncellemesinden ya kablodan kaynaklı galiba
Son düzenleme:
hocam monitörü güncelledim gene aynı da anlamadım gittiya monitör güncellemesinden ya kablodan kaynaklı galiba
hocam kabloyu degıstırdım hdm yaptım ama bu sefer de 2 ayar vardı onlar kayboldu adrenalinde freysenc mı ne ıdı yanlıs hatırlamıyorsam hangısınden feraget etmelı bılemedım ?ya monitör güncellemesinden ya kablodan kaynaklı galiba
Bunları yaparsa alayı kasar hiç gerek yok sorunla da alakası yok sorun da yapmıyorKasaya takılı olan mouse klavye gibi yerlerin girişinde temassızlık yaratıyor olabilir ve Kesinlikle windows ayarlarından donanım hızlandırmalı gpuyu kapatın grafik ayarları sekmesinden bunu chromede de yap discordda da onun dışında düzelmezse usb ile temiz kurulum yapabilirsin diğer sorunlar zaten gpu kullanım yüzdesi gibi onlar sorun değil usb portlarını tek tek deneyin sadece mouse takılı kalsın öyle deneyin sonra diğer parçalarla aynı şekilde biosta herşes default kalsın igpuyu kapatmanın bi zararı yok cs optimizasyonu bozuk gow rdr tlou gibi oyunlarda test et
HDMI da bu gider adaptive sync olarak değişir ismi muhtemelenhocam kabloyu degıstırdım hdm yaptım ama bu sefer de 2 ayar vardı onlar kayboldu adrenalinde freysenc mı ne ıdı yanlıs hatırlamıyorsam hangısınden feraget etmelı bılemedım ?Alıntıyı görüntülehdm da bu 2 ayar gıdıyor malesef ama suan 280hz 10 bit hdr falanda acılıyor sızce bu ayarlardan vazgecıp hdm kullanmak mı yoksa dp mu 6 bit renk derınlıgınde ?
hocam sızce ne yapayım oled monıtor varken boyle cok ıse yaramayacak freesync den kesıp 10 bıt olması daha mantıklı degıl mı ? yanı hdm mı dp mı kullanayım sızce ama hdm mantıklı geldı vrr de actım ayarlardan suanlık bu sekılde kullanıyorumBunları yaparsa alayı kasar hiç gerek yok sorunla da alakası yok sorun da yapmıyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
HDMI da bu gider adaptive sync olarak değişir ismi muhtemelen
hocam tam olarak hangı dıscord ayar kısmında bu dedıgınız ayar ?discord sorununu ben discorddan overlay ayarını kapatarak çözdüm
ben hdmi 2.1 ile freesync premium pro kullanıyorum 2k 360 hz ,hdmidan kaynaklanıyor mudur ki, neden öyle oluyorhocam sızce ne yapayım oled monıtor varken boyle cok ıse yaramayacak freesync den kesıp 10 bıt olması daha mantıklı degıl mı ? yanı hdm mı dp mı kullanayım sızce ama hdm mantıklı geldı vrr de actım ayarlardan suanlık bu sekılde kullanıyorum
hocam tam olarak hangı dıscord ayar kısmında bu dedıgınız ayar ?
Ben oled monitörü aldıgımdan beri freesync ve vrr kullanmıyorum bu arada. Ha HDMI ile de Freesync oluyor zaten adının değiştiğine bakma kaybolmaz adı değişir.hocam sızce ne yapayım oled monıtor varken boyle cok ıse yaramayacak freesync den kesıp 10 bıt olması daha mantıklı degıl mı ? yanı hdm mı dp mı kullanayım sızce ama hdm mantıklı geldı vrr de actım ayarlardan suanlık bu sekılde kullanıyorum
hocam tam olarak hangı dıscord ayar kısmında bu dedıgınız ayar ?
ayarlardan en aşağı kaydır game overlay yazan yer türkçe kullanıyorsan oyun arayüzü yazıyorhocam tam olarak hangı dıscord ayar kısmında bu dedıgınız ayar ?
Değildir tarikat sitesi nası sağlam ya gezginlerGezginler sağlamdır.
anladım hocam o zaman hdm kullanmak benım ıcın daha mantıklı sonucta 6bit nere 10 bit nereBen oled monitörü aldıgımdan beri freesync ve vrr kullanmıyorum bu arada. Ha HDMI ile de Freesync oluyor zaten adının değiştiğine bakma kaybolmaz adı değişir.
Alıntıyı görüntüle
hocam valla dp ve hdm da monıtorun ıcınden cıkan kablolar kı alıenware gıbı monıtorde kalıtesaız degıl vrr dedıgı gıbı arkadasın ısmı vrr olma olasılıgı var aynı seyler herhaldeben hdmi 2.1 ile freesync premium pro kullanıyorum 2k 360 hz ,hdmidan kaynaklanıyor mudur ki, neden öyle oluyor
Amd de acilan basliklarin bir cogunda sorunun aslinda ekran kartindan olmadigini sizde biliyorsunuz bizde biliyoruz. AMD dizenler genelde daha ucuza kactigi icin anakart - ram uyumsuzlugu oluyor yada PSU yetersiz kaliyor. iyi bir amd sistemi dizip de sorun yasayan gormek cok nadir.Yarma %4lük pazar payı ile neredeysr nvidia kadar konu acılıyor her forumda. İki markanın satış sayısını aynı sanıyorsunuz herhalde.
Ki ayrıca bizim burda sorun olarak bahsettigimizin hepsi uyumsuzluk sorunu. Şımarık cocuk gibi o psunun su ozelliği kotu iyi çalışmıcam şu parçanın bu su kötü iyi çalışmıcam vs vs çok şey istiyor amd kartlar. Bilgisi yüksek olmayan son kullanıcıda optimize etmeye calisirken bayiliyor bu kartları. Dediklerim son seri icin gecerli eski serilerdeki sorunları konusmaya gerek yok zaten.
Ben oled monitörü aldıgımdan beri freesync ve vrr kullanmıyorum bu arada. Ha HDMI ile de Freesync oluyor zaten adının değiştiğine bakma kaybolmaz adı değişir.
Alıntıyı görüntüle
Nvidia bpzuk mal mı cıkarıyor hocam gereksiz fanboyluk yapıyorsunuz. Dediğiniz şeyi metinde yazmışım zaten kör olmuş gözleriniz fanboyluktan.Amd de acilan basliklarin bir cogunda sorunun aslinda ekran kartindan olmadigini sizde biliyorsunuz bizde biliyoruz. AMD dizenler genelde daha ucuza kactigi icin anakart - ram uyumsuzlugu oluyor yada PSU yetersiz kaliyor. iyi bir amd sistemi dizip de sorun yasayan gormek cok nadir.
Alıntıyı görüntüle
o sorunu cozduler son adrenalin guncellemesi ile