TCL OLED ve Miniled Monitörleri Türkiye'de Satışa Çıktı!

@Kartallar

Bjkyener alırsın artık MiniLED ama 32" 4k istiyordun iyi fiyata gelir mi bilmiyorum zor gibi takipte kal veya OLED için en son VESA DisplayHDR True Black 1000 sertifikalı monitörleri bekliyorum diyordun :D

Dört beş seneye bu zamana kadar QDEL gelir belki de o zamana kısmet, o değilde bırak tartışmayı artık en son ceza yemiştin buradan sal gitsin.

Bana diyordun DH konusuna artık daha yazmayacağım konu anonimleşti fikrin hâlâ değişmedi mi?

Özelden bana konu sahibi olmam için kullanıcılardan mesajlar geldi istemedim, konu sahibi zaten sendin konun silinince tekrar ben açtırdım yönetimden.

Dönmeyi tekrar düşünmez misin?
OLEDdeki ABLyi bir salsalar piyasa da sallanacak ama.. Evde 2 OLED, 2 LCD (VA, IPS), 1 Plasma var :) belki miniled de alirim diyecegim ama (gerci aklim Micro-ledde) is sadece karartma /aydinlatma noktalari koyup backlight bleedingi kontrol etmekle bitmiyor, bu cihazlarin tepkiselligi nasil acaba? VAlar (HVA da olsa) black smearing ve yavas tepkiselligi ile de bilinir. TCLin XL11 TVsinde dahi az miktar black smearingden bahsediliyordu.

Bu arada yasasin TCL LCD, kahrolsun OLED diye bazi modelleri firma personeli gibi savunanlar (ya da gercekten oyle olanlar) adamlarin OLED uretimine nasil bakacak acaba? :) baya baya pazara girdiler, LG /Samsung gibi OLED uretimlerini genisletip hizlandirabilirler, burdaki monitorler LG panel olsa da pazarda hizli ilerliyorlar. OLEDi yillar once icat eden Sony de oyle baksin dursun.

DH TV bolumu moderatorlugu seneler once bana da teklif edilmisti, sicak bakmamistim, Adem Bey moderatorlugu birakiyordu artik, bildigim kadariyla DH forumu da birakti gerci.

OLEDdeki ABLyi bir salsalar piyasa da sallanacak ama.. Evde 2 OLED, 2 LCD (VA, IPS), 1 Plasma var :) belki miniled de alirim diyecegim ama (gerci aklim Micro-ledde) is sadece karartma /aydinlatma noktalari koyup backlight bleedingi kontrol etmekle bitmiyor, bu cihazlarin tepkiselligi nasil acaba? VAlar (HVA da olsa) black smearing ve yavas tepkiselligi ile de bilinir. TCLin XL11 TVsinde dahi az miktar black smearingden bahsediliyordu.

Bu arada yasasin TCL LCD, kahrolsun OLED diye bazi modelleri firma personeli gibi savunanlar (ya da gercekten oyle olanlar) adamlarin OLED uretimine nasil bakacak acaba? :) baya baya pazara girdiler, LG /Samsung gibi OLED uretimlerini genisletip hizlandirabilirler, burdaki monitorler LG panel olsa da pazarda hizli ilerliyorlar. OLEDi yillar once icat eden Sony de oyle baksin dursun.

DH TV bolumu moderatorlugu seneler once bana da teklif edilmisti, sicak bakmamistim, Adem Bey moderatorlugu birakiyordu artik, bildigim kadariyla DH forumu da birakti gerci.

Yok TV Ana Konusunu değil Monitör Konusunu söyledim. Orada yazdığım aktif olduğum için bana istek kullanıcılar tarafından geldi yönetimden değil.

Bjkyener hatırlar, daha önceden başka açtığı monitör konusu vardı orada yönetime kızmıştı.

Şimdi bu bahsettiğim diğer yere de konuya yorum yazan kullanıcılara kızdığından mesaj atmayı bıraktı.

@Frekans76

İğneyi dokundurdu ne diyorsun DH forum ve buradanda 😶

Son düzenleme:
Sipariş veren yok mu hiç yorum göremedim.

Fiyatlar miniled için sanki bi tık yüksek gibi miniled üretim maliyeti oled kadar yüksek değil. Sanki olede yakın kalite isteyipte parasına kıyamayan yada yanar korkusuyla almayanları öpmek için çıkartılmış gibi.

Oledi düşer mi? Çok pahalı geldi bana. Ama bir sebebi de bang and olufsen dahili hoparlöre sahip olması

Yok TV Ana Konusunu değil Monitör Konusunu söyledim. Orada yazdığım aktif olduğum için bana istek kullanıcılar tarafından geldi yönetimden değil.

Bjkyener hatırlar, daha önceden başka açtığı monitör konusu vardı orada yönetime kızmıştı.

Şimdi bu bahsettiğim diğer yere de konuya yorum yazan kullanıcılara kızdığından mesaj atmayı bıraktı.

@Frekans76

İğneyi dokundurdu ne diyorsun DH forum ve buradanda 😶

DH de Tv Tavsiyesileri sayfasının artik leş bi yere döndüğünü okuyan bilem herkes gorebiliyor.
Bağlantılı veya ayni yerden yönetilen 3-5 hesap ve bir sürü sahte hesaplarla sayfada her gün Oled muhabbeti çevriliyor, Oled tavsiye ediyorlar, oysa her marka Oledin ayri sayfasi olduğu halde bunu yapıyorlar.
Genel Tv sayfasından Samsung Lg satıcının sabah akşam sattigi Edge Led Tv lerin, Oledlerin pazarlamanı yapıyor, bütçesi kısıtlı olana Edge Led tavsiye ediyor ( oysa Nextstar 55 veya 65 " 60 hz mini ledi ayni paraya alinabiliyorken bunu yaptı) Oled tavsiye ediyor, 9 taksitle alabileceğini söylüyor ( yasal olarak bu yanlış olsa da ) sayfada acik acik bunları yaptı.
Bu Samsung Lg satıcının DH de ayrıca kendi sayfası olmasina ragmen Genel Tv Tavsiyesileri sayfasında yillarca bunu yaptı.
Yönetime onlarca şikayet edildi, yonetim sponsorluktan para aldigi icin ses çıkarmadı, şikayetleri es geçti.
Bu Tv satıcısi sattigi Tv lerden her Tv basina prim alan kişi, patronu bana bizzat dedi, Tv başına aldigi primi duysan ağzın açık kalır dedi. Yani demek istediğim bi yerde prim gibi maddi menfaat varsa orada her türlü pislik döner, dönüyorda zaten. Bir yerden yönetilen 3-5 hesap ve bir sürü sahte hesaplarla tüketicilere bütçesine göre piyasadaki en özellikli ve uygun fiyatli Tv yi tavsiye edenlerin üzerine iftiralar, karalamalar, yaftalamalar, hakaretler ile saldırdılar. Nedeni cok basitti, orada işleyen çarka çomak sokturmamak.
Herkesin bütçesi Oled almaya müsait degil, 30-40-50-60 k bütçesi ile Tv tavsiyesi isteyen çoğunluk var, bunlara 90-100 dan başlayan Oled mi tavsiye edecekseniz?
Olede kişi kullanim durumuna göre karar vermeli diye düşünüyorum, Uydu yayınları ağırlıklı Tv izleyecekse, Tv gündüzleride acik kalıyorsa, Tv uzun süre acik kalıyorsa o kişiye Oled tavsiye edilmemeli, yoksa 3-4 yila kalmaz ekran yanığı olma olasılığı yüksektir. Ama bu menfaatci tayfa icin hic önemli değildi, uydu yayını ağırlıklı Tv izleyecek olana da Oled tavsiye etti ( SS leri var hocam)
Bütçesine göre vatandaşa piyasadaki en özellikli ve uygun fiyata satılan Tv yi tavsiye etmemiz bunların işine gelmedi,
Mesela orta sekment QD-Mini led Tv si olan Tcl 65q7c 2 ay boyunca hepsiburada 61.5 k dan satıldı, 1008 local dimming, 2600 nit parlaklik degeri, 6.2 2 Bang olufsen ses sistemi 60 wat ses çıkışı, Dolby Atmos DTS Virtual vb artı özellikleri vardi, bu Tv bu fiyatalara satılırken bu menfaatçi kesim millete kenardan aydinlatmali eski teknoloji Edge Led kullanan Edge lit Mini diye satilan gercek Mini led olmayan Samsung 65qn70f yi öneriyordu, 63-73 k lara satılıyordu üstelik.
Böyle cok örnek var hocam, bunlar sayfada bunların okuyuculara aktarılmasını istemediler, sayfanın tek ses olmasini istediler. Tarafsiz olmasi gereken Adminlerde tarafsizligini kaybedip elinde hic bir somut delil olmadan bunlarin iftiraları ile bizler hakkında yaftalama ve iftiralara başladılar, hic alakamin olmadığı bir konudan da süresiz uzaklaştırildim sayfadan, amaçları oydu ve başardılar. Hakkımı da helal etmiyorum.
Ayni Adminin Ankarada Ps cafesi varmış, Samsung Lg satici ile cok yakın yerleri, bununla alalı çeşitli iddialar söylendi( çünkü ayni itham yoluna girmişti Admin) , o bana iftiralar atan admin hemen somut delil var mi ya saklandı, eee bana iftiralar atarken elinde somut delil var mıydı diye zamanın sorduğumda neden cevap vermemiştin diye insan sormadan edemiyor.
Orada o kadar yanlış bilgi ile milleti yaniltmaya devam ediyorlar ki okuyanlar görebilir. Aralarında görev dağılımı bile var, hatta bi tane üyenin orada bulunma amacı iftira atmak, yaftalama yapmak, itibar suikasti yapmak, yıllardır tek yaptığı o, bir uye Samsung Lg haricinde özellikle Tcl veya İffalcon marka Tv lerden bütçesi kısıtlı olan ve tavsiye isteyene bir tavsiye verdiğinde hemen başlıyor iftiralara, yaftalamalara, itibar suikastiligine, yonetim de öylece bakıyor, elde ne somut delil( Admin öyle demişti ya) var ne bisey.
Hatta insanlara şöyle de yanlış bilgi de veriyorlar, en kötü oled en iyi Mini ledten iyidir🙂 diyebiliyorlar.
Oledin eksilerinden , risklerinden hic bahsetmezler, oled candır derler.
Kisinin kullanim durumu, parlaklığının Mini lede göre az olmasından, ekran yanığı olma olasılığından, ömrünün organik yapısı nedeniyle Mini lede göre daha kısa olmasında, günlük kullanıma uygunluk, Güneş alan yerlere uygunluk, fiyatlarinin Mini led Tv ler göre yüksek olması vb durumlardan hic bahsetmezler, Tv tavsiyesi isteyene de bu durumlari yazan,bilgi veren bizleri de zorbalarlar, iftira atarlar, itibar suikasti yaparlar .
Sonuç olarak bi yerde maddi menfaat varsa orada her türlü dalavere döner, dönüyor da...
Kaybeden DH oldu, keza yolu oraya dusen Tv tavsiyesi isteyenlere oldu, oradaki bir yerden yönetilen ve 24 saat sayfada hazır bulunan 3-5 Samsungcu Lg ci hesabın eline kaldilar.

Daha da yazardım da neyse bu kadar yeterli olsun hocam🙂

abi bizde 4k tcl tv var kalitesi falan iyi hoşta yazılımı biraz sinir ediyor bi tık yavaş tv . monitörde bunlar bu kadar önemli değil tabi
Hocam Tv niz hangi model ? Son çıkan yazilimlari flaş bellek ile Tv ye yüklediniz mi ?
Kanal geçişi yavaşliği google dan kaynaklı diye düşünüyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Fiyat çok iyi bu arada. Yani tam olması gereken fiyatlar.
15k+ olsa oled alınır derdim.
Böyle sepette indirim veya visa karta özel 1000/2000 indirim gelse direkt alınır.
180 bölge de kötü değil 27 inch sonuçta.
Bizim 65 miniled tv'de 120 vardı galiba skjksksks.
120 bile yetiyor çoğu zaman.
Tcl 65ck ise hocam 242 local dimming vardır.

Son düzenleme:
@achardir @Tayfunns @XPCX fiyatı nasıl bilemedim de bang olufsen için bile alınırdı ya mat olmasa :uzgunpeepo:

Alıntıyı görüntüle
MAT OLMASI :kekw:

Sipariş veren yok mu hiç yorum göremedim.

Fiyatlar miniled için sanki bi tık yüksek gibi miniled üretim maliyeti oled kadar yüksek değil. Sanki olede yakın kalite isteyipte parasına kıyamayan yada yanar korkusuyla almayanları öpmek için çıkartılmış gibi.
baba bu oled yanma muhabbeti çok önce bitti ya. şimdiki monitorlerde o kadar fazla safety özellik var ki hani monitoru yakman teknik olarak imkansız. piksel refresh mesela en fazla 24 saat ertelenebiliyor ondan sonra otomatik yapıyor. hani oturup ben bu monitoru yakayım desen en az 2000 saatini alır o denli gelişti teknoloji artık. miniled şu an oled ile kapışıyor fiyat olarak ki bence aşırı manasız. o fiyatlara çıkan biri zaten direk gidip oled almalı. oled minilede göre daha daha iyi bir görüntü kalitesi sunar her zaman.

2K 4K fiyatları eskiye göre çok daha ucuz ve alınabilir hale geldi oled'ler de ilk geldiğinde inanılmaz pahalı cihazlardı artık 15-20K'ya oledler alınabiliyor rekabet olması her zaman tüketicinin işine gelir inşallah güzel fiyattan çıkarlar piyasada insanlar yararlanır rahatlıkla
Hocam fotodaki oled değil bunlar mini led oledler hâlâ aşırı pahalı

Yanlış bilmiyorsam LG LCD bölümünü TCL'e verdi. TCL fabrikalarla ve teknolojisi ile satın aldı diye biliyorum. Şu an fabrikadan çıkan LG LCD monitör, televizyonlar TCL üretimi. QD Paneli eline geçirip üretimini yapmaya başladıklarında bu markanın Samsung'un bir numaralı rakibi olacağını az çok düşünüyordum şimdi direkt düşmanı diyorum. Rekabet iyidir fiyatları düşürür. OLED konusunda şimdilik biraz korkutsa da ileride güzel ürünleri gelir diye tahmin ediyorum ben. TCL C745 65" TV almıştım çok memnunum, monitörleri düşünemiyorum. Ama VA panel ne olursa olsun VA paneldir TV'de maç izlerken oyuncuların arkasından iz çıkması biraz göze batıyor. Umarım güzel modeller görürüz. Yakın zamanda LG teşhir monitör almıştım bugün 14. gün iade edip 2K 180Hz olanı alasım gelmedi değil.

Yanlış bilmiyorsam LG LCD bölümünü TCL'e verdi. TCL fabrikalarla ve teknolojisi ile satın aldı diye biliyorum. Şu an fabrikadan çıkan LG LCD monitör, televizyonlar TCL üretimi. QD Paneli eline geçirip üretimini yapmaya başladıklarında bu markanın Samsung'un bir numaralı rakibi olacağını az çok düşünüyordum şimdi direkt düşmanı diyorum. Rekabet iyidir fiyatları düşürür. OLED konusunda şimdilik biraz korkutsa da ileride güzel ürünleri gelir diye tahmin ediyorum ben. TCL C745 65" TV almıştım çok memnunum, monitörleri düşünemiyorum. Ama VA panel ne olursa olsun VA paneldir TV'de maç izlerken oyuncuların arkasından iz çıkması biraz göze batıyor. Umarım güzel modeller görürüz. Yakın zamanda LG teşhir monitör almıştım bugün 14. gün iade edip 2K 180Hz olanı alasım gelmedi değil.
Hocam monitör icin bisey diyemem ama Mini led monitörler de öyle değildir diye düşünüyorum. Tcl Mini led Tv lerde oyuncuların arkasında iz çıkması gibi bi durum yok.
Hareket netligini kapatırsanız, veya doğa sinema yaparsanız sorun gitmiş oluyor.
Hareket netligini acik kalırsa o dedikleriniz olabiliyor.
Tv niz c745x2 ise son yazilim v655 i bilgisayara indirip fat32 yapılmış flaş belleğe atin Tv nin mavi usb den yükleyin derim, görüntü ve seste iyileşmeler var hocam.

Samsung Lcd fabrikasini Tcl e 2019 da satti hocam. Lg degil.

Hocam ABL'yi salarlarsa o paneller termal stresten ve aşırı akımdan 6 ayda çöp olur 😅 ABL bir kısıtlama değil, organik materyali ve güç tüketimini koruyan zorunlu donanım algoritmasıdır. Tandem Oled bile olsa tam ekranda sınırsız nit basamazsınız.

Küçük bir düzeltme; Sony 2007'de ilk ticari Oled Tv'yi (XEL-1) üretti ama Oledi icat etmedi. Patentler Kodak/UDC çıkışlıdır, panel üretimini serileştiren de LG Display'dir. Sony panelleri hep dışarıdan (LGD/Samsung) alır.

VA tarafındaki tespitinize gelirsek, yeni jenerasyon HVA / Fast-VA Mini-LED paneller ortalama G2G tepki sürelerinde 3-4 ms seviyesine inip insan gözünün algı eşiğinde Oled ile olan farkı kâğıt üstündekine kıyasla bayağı bir kapatsa da mesele siyahtan koyu gri geçişlerine geldiğinde VA sıvı kristalleri fiziksel olarak 15-20 ms seviyelerine çıktığı için insan gözü o black smearing izini retina seviyesinde biraz da olsa algılayabiliyor. Yani standart geçişlerde fark insan algısı için kapansa da koyu ton geçişlerindeki fizyolojik sınır yüzünden yakalayamıyor. Bu yüzden oled bu konuda her zaman önde kalmaya devam edecektir.

MAT OLMASI :kekw:

baba bu oled yanma muhabbeti çok önce bitti ya. şimdiki monitorlerde o kadar fazla safety özellik var ki hani monitoru yakman teknik olarak imkansız. piksel refresh mesela en fazla 24 saat ertelenebiliyor ondan sonra otomatik yapıyor. hani oturup ben bu monitoru yakayım desen en az 2000 saatini alır o denli gelişti teknoloji artık. miniled şu an oled ile kapışıyor fiyat olarak ki bence aşırı manasız. o fiyatlara çıkan biri zaten direk gidip oled almalı. oled minilede göre daha daha iyi bir görüntü kalitesi sunar her zaman.
Oled yanması bitti teknik olarak imkansız diyorsanız organik materyalin çalışma prensibini hiç anlamamışsınız demektir. Pixel refresh pikselleri yenilemez, sağlam olan piksellerin voltajını yıprananların seviyesine düşürüp homojenlik sağlar. Yani paneli eşit şekilde eskitir.

RTINGS'in aylardır süren burn-in testlerinde en son nesil QD-OLED ve WOLED monitörlerin bile statik arayüzlerde yandığı gayet net görülebiliyor bunlardan bağımsız birçok son nesil oled televizyon ve monitör kullanan kişinin 500 saat aralığında dahi yanıklar meydana geldiği her gün paylaşılıyor forumlarda bunlara bir göz gezdirin derim. Günde 8-10 saat aynı statik arayüzle çalışan, Excel/Photoshop açan veya statik HUD'lı oyun oynayan birine git Oled al burn-in bitti demek adamın parasını çöpe attırmak demektir. Mini-LED'in kullanım amacına göre (statik yüksek parlaklık, sıfır yanma riski) gibi çok büyük avantajları mevcut.

Son düzenleme:
Hocam monitör icin bisey diyemem ama Mini led monitörler de öyle değildir diye düşünüyorum. Tcl Mini led Tv lerde oyuncuların arkasında iz çıkması gibi bi durum yok.
Hareket netligini kapatırsanız, veya doğa sinema yaparsanız sorun gitmiş oluyor.
Hareket netligini acik kalırsa o dedikleriniz olabiliyor.
Tv niz c745x2 ise son yazilim v655 i bilgisayara indirip fat32 yapılmış flaş belleğe atin Tv nin mavi usb den yükleyin derim, görüntü ve seste iyileşmeler var hocam.

Samsung Lcd fabrikasini Tcl e 2019 da satti hocam. Lg degil.
MiniLED için demedim. Bizde ki model direkt VA panel MiniLED değil zaten. Ayarları kapatmıştım ama yayın kalitesi düştüğü zaman yine az çok gözükebiliyor. Ek olarak LG'de Çin'de bulunan LG Display bölümüne ait LCD fabrikasını sattı TCL'e. 2024 civarı olması lazım bayağı büyük bir meblağalar döndü. Samsung kısmını bilmiyorum ama tabii. Güncelleştirmeye bakacağım hemen. Teşekkür ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,230,326
Üyeler
200,345
Son üye
guney0101

Geri