Mezuna Kalmalı Mıyım Fikirlerinizi Merak Ediyorum

dlep

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
247
Hocalarım bu sene say 198k yaptım ilk girişim yks ye babam mezuna kalma diyor ama tutan bölümlerle nerelere gelebilirim emin değilim tutan bölümler şunlar
makine mekatronik çevre mühendiliği uçak mühendisliği yüzde 50 burslu veya tam ücretli tutuyorlar ek olarak nişantaşı üni de pilotaj var 5 yıllık ortalama 9milyon tl masrafı olan bir bölüm kafam çok karışık fikir verirseniz sevinirim

bu ailenle birlikte verebileceğin bir karar , baban zaten kalma demiş ama bu konuda baskıcıysa yapabileceklerin sınırlı . Sınav artık çığrından çıktı . Her yıl daha abuk subuk sorular daha fazla çalışan insan yazık olan onlarca emek . Eğer ki gelen bölümler ve okullardan şikayetçi değilsen oku . Özelde ben mühendislik falan okumazdım ama paran varsa pilotaj okulunur

ben inatla mezuna kalıcam dersem sorun etmez gelen üniler hakkında tek iyi kelime duymadığım için kararsızım işte

Ben senin yerinde olsam mezuna kalma ihtimalim de varsa kalırdım çünkü okumaya gittiğinde, hayatının ilerleyen dönemlerinde hep aklında kalacak keşke mezuna kalsam vs diye anladığım kadarıyla şuan ki sıralamanla da isteğin bir yer olmuyor

• Beğen
Reaksiyonlar: Ayet
Ben senin yerinde olsam mezuna kalma ihtimalim de varsa kalırdım çünkü okumaya gittiğinde, hayatının ilerleyen dönemlerinde hep aklında kalacak keşke mezuna kalsam vs diye anladığım kadarıyla şuan ki sıralamanla da isteğin bir yer olmuyor
bende en kötü seneye bunları yazarım kafasında mezuna kalırım muhtemelen pilotaja bi tamam dese babam direkt giderim ama maalesef aşşırı pahalı

Nişantaşı en okunmayacak üniversite tek derdi para kazanmak bence mezuna kal

Hocalarım bu sene say 198k yaptım ilk girişim yks ye babam mezuna kalma diyor ama tutan bölümlerle nerelere gelebilirim emin değilim tutan bölümler şunlar
makine mekatronik çevre mühendiliği uçak mühendisliği yüzde 50 burslu veya tam ücretli tutuyorlar ek olarak nişantaşı üni de pilotaj var 5 yıllık ortalama 9milyon tl masrafı olan bir bölüm kafam çok karışık fikir verirseniz sevinirim
Uçak müh.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ama hangi üni o önemli

Kalınır seneye de en kötü hemşirelik yazılır tabi sağlık alanında çalışacaksan.

Kalınır seneye de en kötü hemşirelik yazılır tabi sağlık alanında çalışacaksan.
seneye en kötü yine mühendislik yazarım muhtemelen yine aynı tip bi sıralama gelirse

198K da düzgün bir şey yok kendimizi kandırmayalım. 2 yıllık sağlık veya uçak bakım yaz, tyt puanını bilmiyorum eğer onlar tutarsa oralar güzel tutmazsa mezuna kalırsın

198K da düzgün bir şey yok kendimizi kandırmayalım. 2 yıllık sağlık veya uçak bakım yaz, tyt puanını bilmiyorum eğer onlar tutarsa oralar güzel tutmazsa mezuna kalırsın
biliyorum gelmediğini düzgün bir şey hocam tyt puanım 150k bu arada ama 2 yıllık gitmem mezuna bırakıcam yüzde 80 90

Şöyle toparlayım öncelikle puanını bir kenara bırak ve puandan bağımsız olarak gerçekten ne okumak istediğine net olarak karar ver. Ondan sonra puanın o bölümü nerelerde okumaya yetiyor ona bak.

Eğer istediğin yerlere puanın yetmiyorsa şunu düşün “bir sene daha çalışırsam hangi sıralamayı yapmam lazım ve bunu yapabilir miyim planım ne?” Bunun üzerine ciddi şekilde düşün ve sonuç olarak gerçekçi bir hedef belirleyebilirsen, başaracağına inanıyorsan bir sene daha şansını deneyebilirsin.

Geri