Çözüldü✓ 5070 4k Medium/Yüksek Oyun İçin Yeterli mi?

Merhaba Arkadaşlar Alacağim sistem böyle
2x16gb Ram 6000mhz cl30
Ryzen 5 7500f
B850 anakart fln
Genellikle ağırlıklı olarak the last of us part 1 ve part 2 oynicam 4k yüksek dlss kalite/dengeli modlarda 1-2 yıl götürür mü o zaman bütçem daha iyi olur hem işlemciyi hem ekran kartını yükseltmiş olurum cevabınızı bekliyorum
2k da bile vramdan dolayı sıkıntı yaşarsın. (bazı oyunlarda tabii xd)

2x16gb Ram 6000mhz cl30
Ryzen 5 7500f
B850 anakart fln
Genellikle ağırlıklı olarak the last of us part 1 ve part 2 oynicam 4k yüksek dlss kalite/dengeli modlarda 1-2 yıl götürür mü o zaman bütçem daha iyi olur hem işlemciyi hem ekran kartını yükseltmiş olurum cevabınızı bekliyorum
4K hedefliyorsan 5070Ti al en az.

9070xt veya 5070ti alsan daha iyi olur

2x16gb Ram 6000mhz cl30
Ryzen 5 7500f
B850 anakart fln
götürür bence ama çok bir şey bekleme perfomans olarak

4k orta ayarda oynamak yerine 2k ultra ayarda oynamak daha mantıklı bence görüntü kalitesi açısından
4k orta ayar (onun yerine aşağı yukarı aynı FPS yi veren optimize ayar) 2k ultradan bariz iyi bu arada bizzat ikisinide denedim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

2x16gb Ram 6000mhz cl30
Ryzen 5 7500f
B850 anakart fln
4070 ti super alalı 2.5 yıl oldu 4k da en güncel oyunlarda bile akıyor 2k dan daha iyi görüntü alıyorum neredeyse aynı FPS değerleri ile. 50 serisinde dlss daha az fps düşürüyor 2k dan daha fazla bile fps alırsın. 4070 ti super de de zamanında 2k kartı deniliyordhu ama hala sorunsuz 4k oynatıyor. Eminim 2030 a kadar da oynatacak. RAM krizi varken Ssd krizi varken gpu krizi varken konsol fiyatları ucmusken millet sistem alamıyor. Oyunlar optimize cıkmak zorunda. Rtx 50 super de ertelendi

Son düzenleme:
DLSS'in nimetlerini kullanmak istemiyorum her oyunu 4k mid/high akıcı oynamak istiyorum demiyor, bu özellikleri kullanırım diyorsan evet yeterli.
Dlss ve fg tabii ki kullanicam ben istiyorum işte 60 serisi çıkip ve fiyatlari bi tik daha düzelene kadar 4k yüksek dlss fg ile idarelik olsun istiyorum

Dlss ve fg tabii ki kullanicam ben istiyorum işte 60 serisi çıkip ve fiyatlari bi tik daha düzelene kadar 4k yüksek dlss fg ile idarelik olsun istiyorum
Fiyatlar konusunda durum çok iyi görünmüyor. 6000 serisi çok iyi çıksa o zamlı çıkar, 5000 serisi fiyatları çok oynamaz. 6000 serisi çok kötü çıksa 5000 serisi fiyatları fırlar. 6000 serisi çok güçlü olmasına rağmen çok ucuz olmayacaksa ve son birkaç hafta içerisindeki yükseliş yakın zamanda sönmezse yeni normal bu olacağa benziyor.

4k orta ayar (onun yerine aşağı yukarı aynı FPS yi veren optimize ayar) 2k ultradan bariz iyi bu arada bizzat ikisinide denedim.

4070 ti super alalı 2.5 yıl oldu 4k da en güncel oyunlarda bile akıyor 2k dan daha iyi görüntü alıyorum neredeyse aynı FPS değerleri ile. 50 serisinde dlss daha az fps düşürüyor 2k dan daha fazla bile fps alırsın. 4070 ti super de de zamanında 2k kartı deniliyordhu ama hala sorunsuz 4k oynatıyor. Eminim 2030 a kadar da oynatacak. RAM krizi varken Ssd krizi varken gpu krizi varken konsol fiyatları ucmusken millet sistem alamıyor. Oyunlar optimize cıkmak zorunda. Rtx 50 super de ertelendi

Şuanda düşündüğüm kartlar Beyaz white modelleri hepsi
Rtx 5070 ti 55k
Rtx 5070 38k
Rtx 4080 süper 48k
Rtx 4080 43k
Rx 9070 xt 35k
Hedefim aaa oyunları 4k ultra ayarlarda dlss/fsr kalite modunda yüksek fps ler almak ve hiçbir sıkıntı çekmemek vram tıkanıklığı cart curt sizce yıl başından önce hangisini almalıyım yavaş yavaş parçaları toplicam

Fiyatlar konusunda durum çok iyi görünmüyor. 6000 serisi çok iyi çıksa o zamlı çıkar, 5000 serisi fiyatları çok oynamaz. 6000 serisi çok kötü çıksa 5000 serisi fiyatları fırlar. 6000 serisi çok güçlü olmasına rağmen çok ucuz olmayacaksa ve son birkaç hafta içerisindeki yükseliş yakın zamanda sönmezse yeni normal bu olacağa benziyor

Rtx 5070 ti 55k
Rtx 5070 38k
Rtx 4080 süper 48k
Rtx 4080 43k
Rx 9070 xt 35k
Hedefim aaa oyunları 4k ultra ayarlarda dlss/fsr kalite modunda yüksek fps ler almak ve hiçbir sıkıntı çekmemek vram tıkanıklığı cart curt sizce yıl başından önce hangisini almalıyım yavaş yavaş parçaları toplicam
Fp olarak 9070xt
En iyisi 5070 ti

DLSS daha biraz daha iyi ve her oyunda var sayılır. DLSS ray reconstruction da yakında cıkacak. Amd hem gec tanıtıyor hem de oyunlara gec ekliyor. Mesela MFG muadili amd de bildiğim kadarıyla gelmedi henüz hala. Fsr 4 de yaygınlaşması çok zaman aldı ve hala dlss gibi neredeyse her oyunda yok. Ama fiyat farkı ucurum

Ham performans böyle DLSS açarsan götürür.

2x16gb Ram 6000mhz cl30
Ryzen 5 7500f
B850 anakart fln

Rtx 5070 ti 55k
Rtx 5070 38k
Rtx 4080 süper 48k
Rtx 4080 43k
Rx 9070 xt 35k
Hem en ucuzu hemde en mantıklısı 9070XT

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,234,752
Üyeler
201,571
Son üye
sw4ny
Geri