b450m s2h ryzen 3. nesil uyumu.

Reaksiyon skoru
39
Bugün gigabyte b40m s2h anakart siparişi verdim incehesap üzerinden. Destekten sipariş verdikten sonra yazarsam bios güncelleyeceklerini söylemişlerdi fakat güncellemeyeceklermiş. İşleme alındığı için yapamazlarmış. Tekrardan rica ettim fakat güncellenmeyecek sanırım. Gigabyte sitesinde yeni üretim kartlar fabrikadan 3. nesle hazır çıkıyor diye geçilmiş sanırım yakın zamanda incehesaptan bu kartı alan var mı? 3. nesil için uyumlu mu geliyor ?

3. nesil ile uyumlu diye biliyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bazı forumlarda bios update gerekiyor demişler.İşleme alındığı için yapamıyolarsa iptal et siparişi başka yerden al.Uğraşma kendileri kaybetsin.

3. nesil ile uyumlu diye biliyorum.
ryzencpu.png

kutuda ibaresi bulunan kartlar direk uyumlu geliyormuş. Bunlarda fabrikadan uyumlu çıkıyormuş. Sitesindeki fotoğraflarda ryzen 2 uyumlu simgesi bulunuyor. Umarım yeni üretim gelir. Aksi durumda iade etmek durumunda kalıcam bilgisayarcılar kapalı ve eski bir işlemci yok elimde :D

B450 a pro max filan alacaksın herhalde. :D

Peki 3. nesil ryzen ile mi kullanıyorsun yada bios sürümü kaç geldi hatırlıyor musun? Teşekkür ediyorum bu arada

Elinize geldiğinde Ryzen 3000 desteklemiyor halde gelebilir maalesef, bunun bilincinde olun. Ama umarım ki elinize uyumlu olarak gelir. ?

BIOS'u güncellerken eğer son sürüme güncelleyeceksen mevcut BIOS sürümünü kontrol et eğer F40 üzeri F50 altında bir sürüm ise ilk önce BIOS'U F40 sürümüne çekip sonradan F50 sürümüne güncelle eğer yapmazsan sistem hata verir.

F41'le geldi.Elektrik falan gider diye hiç uğraşmadım güncellemeyle, f41'le kullanıyorum.Ryzen 5 1600 af takılı bu arada.

Eğer ryzen 3 destekli değilse bios güncelleyemeyeceğim maalesef 2. nesil bir işlemcim bulunmuyor. Uyarılarınız için teşekkür ediyorum :)

Bu arada ben kasım ayında aldım sistemi aynı anakart kutusunda 3000 serisi ibaresi var için rahat olsun
Eğer ryzen 3 destekli değilse bios güncelleyemeyeceğim maalesef 2. nesil bir işlemcim bulunmuyor. Uyarılarınız için teşekkür ediyorum :)

İncehesaptan aldım bu arada

Bu arada ben kasım ayında aldım sistemi aynı anakart kutusunda 3000 serisi ibaresi var için rahat olsun

İncehesaptan aldım bu arada
Teşekkür ederim bilgilendirdiğin için. Bios konusunda sıkıntı yaşamayacağımı umuyorum.

Teşekkür ederim bilgilendirdiğin için. Bios konusunda sıkıntı yaşamayacağımı umuyorum.
Dediğimi yapın genellikle F41 sürümü ile geliyor eğer F50 ye geçmek isterseniz F40 sürümüne geri çekip güncelleyin ben bilmeden F41 den F50 ye geçtim bilgisayar işletim sistemini görmedi usb den tekrar F40 a çekip güncelleyince oldu hatta F50 sürümünü indirirken sitede yazıyormuş ama fark etmemiştim.

Geri