Sizce faizden para kazanmak etik mi

The Batman

80+ Gold
Reaksiyon skoru
3,894
ben dogru olmadıgına ve kazanılan paranın hayırsız olduguna inanıyorum ama insanların faizden çok para kazanıyorum etik degerler ve fırsatlar arasında sizin bu konu hakkında yorumunuz denir

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
ben dogru olmadıgına ve kazanılan paranın hayırsız olduguna inanıyorum ama insanların faizden çok para kazanıyorum etik degerler ve fırsatlar arasında sizin bu konu hakkında yorumunuz denir
haram para ama güzel para

Ya bütün zenginler faizden para kazanıyor, hiç de hayırsız bir para değil. Boş boş şeyler bunlar, varsa milyonların yatın faize hayatını yaşa. Akıllı harcarsan paran bitmez zaten.

Etik olarak uygun bulmadığın durum nedir?

Dini hassasiyeti olanları bir kenarda tutarak faizden para kazanılmasında bir problem görmüyorum.

Haramın girmediği maaş, faizin çarpmadığı siyasetçi yok ki... Helal kalmadı, esas olan hangisi daha az haram içeriyor, ehvenişer derler ya, işte o hesap

Bana helal olan bir gelir söyle mesela...?

Hem faiz etik olarak uygun görülür ama dinler bakımından incelendiğinde ahlaki kabul edilmez. Etik kurallar ile Ahlaki Kurallar tamamen farklı şeylerdir, karıştırmamak gerek.

Son düzenleme:
Haramın girmediği maaş, faizin çarpmadığı siyasetçi yok ki... Helal kalmadı, esas olan hangisi daha az haram içeriyor, ehvenişer derler ya, işte o hesap

Bana helal olan bir gelir söyle mesela...?
Su an oyle bir sacma durum varki 1500 gelen faturaya 1500 geçti diye 3000 bin yazmışlar harbiden onlar konuşur AKP yapar

Geç kaldınız 😅 Artık Türkiye İmparatorluk olacak, Hakan Fidan da padişah... Siyasi partiler danışma meclisinde yer almaktan öteye gidemeyecek... 2053 te böyle olacak, yazın bir kenara :D

Ben ise hiçbirine güvenmediğimden, sadece çıkarıma bakarım. Şu zamana kadar gelen gideni hep aratmıştır Türkiye de.

Etik olarak uygun bulmadığın durum nedir?

Dini hassasiyeti olanları bir kenarda tutarak faizden para kazanılmasında bir problem görmüyorum.
geliri düşük insanlar kredi alıp çok yüksek bedeller öderken geliri yüksek insanlar yüksek paralar kazanması adil gelmiyor geliri düşük insanlara uygu verseler belki bu kadar sorun olmaz

Vakit nakittir. İnsanlar ölümsüz olsaydı faiz etik değil diyebilirdim. Ama sen parayı faize koyduğunda o kar için o paradan bir süre mahrum kalıyorsun. Bankaya verdiğin para bir tür "borç verme" sayılır. Paranın önemi de parasızlıkta anlaşılır. O nedenle cebindeki parayı bir süreliğine bir yere yatırdığında geri alırken daha yüksek meblağ ile almakta mahzur yoktur.

Hele hele Türkiye'de yaşıyorsan paranı faize koysan bile o para eriyor, bunun etikliğinin tartışılması bile komik geliyor o nedenle. 1 binek 1 mesken zekat hesabına dahil edilmiyor diye her sene arabasını değiştiren evini değiştirenleri tanıyorum. O nedenle faiz yiyenlere sıra gelene kadar cehennemde kontenjan dolmuş olur dert etmeyin. Bu arada ben altına yatırıyorum, altın biriktiriyorum. Köşede parası olana da altın tavsiye ederim. Ne bitcoin gibi peşinden koştuğum takip ettiğim var ne de faiz gibi etik mi değil mi derdi var. Faizden de kat kat daha fazla kazandırıyor.

Vakit nakittir. İnsanlar ölümsüz olsaydı faiz etik değil diyebilirdim. Ama sen parayı faize koyduğunda o kar için o paradan bir süre mahrum kalıyorsun. Bankaya verdiğin para bir tür "borç verme" sayılır. Paranın önemi de parasızlıkta anlaşılır. O nedenle cebindeki parayı bir süreliğine bir yere yatırdığında geri alırken daha yüksek meblağ ile almakta mahzur yoktur.

Hele hele Türkiye'de yaşıyorsan paranı faize koysan bile o para eriyor, bunun etikliğinin tartışılması bile komik geliyor o nedenle. 1 binek 1 mesken zekat hesabına dahil edilmiyor diye her sene arabasını değiştiren evini değiştirenleri tanıyorum. O nedenle faiz yiyenlere sıra gelene kadar cehennemde kontenjan dolmuş olur dert etmeyin. Bu arada ben altına yatırıyorum, altın biriktiriyorum. Köşede parası olana da altın tavsiye ederim. Ne bitcoin gibi peşinden koştuğum takip ettiğim var ne de faiz gibi etik mi değil mi derdi var. Faizden de kat kat daha fazla kazandırıyor.
bende suan altın tutuyorum faizciler kafamı karıştırıyor biraz

Milyonerler, yatırımlarla parasını katlıyor. Dini değerler kendinle alakalı bir durum.

bende suan altın tutuyorum faizciler kafamı karıştırıyor biraz
Son 10 yıla bakınca hangisi karlı ortaya çıkıyor. Altın ya da arsa-arazi kazandırıyor. Ev bile o kadar kazandırmadı bize. 2015te 115k lirayla (1kg altın ediyor o dönem) ev aldık çok ucuza İzmir'de, şu an 2.5m ediyor. 1kg altın dursaydı 4m ediyor. 10 senede 1.5m kira getirmedi ev ki zaten getiremezdi de.

-Ha iyi bir ev olsa 4-5m olurdu falan diyecekler olur şöyle diyim kimse bakkaldan gofret alır gibi ev almıyor zaten her şeyini araştırıp aldık. Fiyat olarak çok düşüktü benzerlerine göre. Metroya, otobüs durağına, pazara, marketlere çok yakın ama durum bu. Bu fiyatta kalmasında tek etken İzmir depremi sonrası çok bina dikildi diye eski evlerin fiyatı düştü.-

Bir arkadaşım altına faize yatırmasa bile köşeye atsa bile 4 senede 900k lirası olacakken borsa batağına düştü 3 senede oyna oyna 120k lira var hesabında. Hem kafa patlatıyor hem zarar ediyor. Velhasıl mesleği parayla oynamak olmayanın yatırım yapabileceği tek şey şu an altın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,484
Üyeler
192,730
Son üye
Zeyx001
Geri