2K ve 1080p arasında nasıl bir fark var?

Çatlı Reis

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,341
Hepinize iyi akşamlar arkadaşlar. Ben geçen hafta PC mi satıp 2K bir sisteme ve monitöre geçiş yaptım. Monitör geldi sistem ise yarın gelecek ve benim çok merak ettiğim bir konu var. Daha önce 1080'den 2K'ya geçiş yapan arkadaşlar, görüntü de nasıl farklılıklar oluyor acaba? Beklentilerim çok yüksek görüntü açısından siz de anlatabildiğiniz kadar anlatabilir misiniz?

Hepinize iyi akşamlar arkadaşlar. Ben geçen hafta PC mi satıp 2K bir sisteme ve monitöre geçiş yaptım. Monitör geldi sistem ise yarın gelecek ve benim çok merak ettiğim bir konu var. Daha önce 1080'den 2K'ya geçiş yapan arkadaşlar, görüntü de nasıl farklılıklar oluyor acaba? Beklentilerim çok yüksek görüntü açısından siz de anlatabildiğiniz kadar anlatabilir misiniz?
doğal olarak piksel artığı için daha gerçekçi daha güzel gözüküyor hatta 2k geçtikten sonra 1080p kullananlara 1080p çamur gibi geliyor alışınca.

Daha canlı renkler oluyor başka da bir fark yok işte.
Renk mi? Renklerle çözünürlük ne alaka hocam?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

doğal olarak piksel artığı için daha gerçekçi daha güzel gözüküyor hatta 2k geçtikten sonra 1080p kullananlara 1080p çamur gibi geliyor alışınca.
1 haftadır kafamda kuruyorum hocam. Beklentim istemsiz çok yükseldi umarım üzülmem sonucunda.

Renk mi? Renklerle çözünürlük ne alaka hocam?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1 haftadır kafamda kuruyorum hocam. Beklentim istemsiz çok yükseldi umarım üzülmem sonucunda.
yüksek tut zaten harbiden güzel :D

Görüntü canlanıyor işte nasıl anlatayım başka bakınca anlarsın keskinlik artıyor.
Renk monitörden monitöre renk gamutu farklılığından dolayı değiştiği için ve çözünürlüğün renge bir etkisi olmadığını bildiğim için siz renk deyince bir şaşırdım hocam. Ama anladım. Teşekkür ederim.

Aç youtube videosunu 360p ile 720p arasındaki farka bak en iyi öyle anlarsın.

27 inçte 1080p çamur gibi gelmişti 2k geçince güzel oldu

27 inçte 1080p çamur gibi gelmişti 2k geçince güzel oldu
Ben 24inç 1080'den 2K 27'ye geçtim. İnşallah denildiği gibi bir fark olur da keyifli keyifli oyunumu oynarım.

Ben 24inç 1080'den 2K 27'ye geçtim. İnşallah denildiği gibi bir fark olur da keyifli keyifli oyunumu oynarım.
Valla ben de hep 15,6 inç laptoptan geçtim sıçrama oldu. İyi bir monitörse fark eder.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,550
Üyeler
183,851
Son üye
brtk
Geri