Hocam yanlış anlamayın ama al satçılardan biriymiş gibi geliyorsunuz
-Ben zaten onu diyorum ya Kimse bir şey yapmıyor diye Fırsatçılık yapmak doğru değil yani evet onlar bı şey yapmıyor zaten onların ne yaptıkları belli boşa tartışmaya gerek yok onları ama dediğim gibi insanlar onlar öyle diye bunu fırsat bulmak yerine tam tersi destek vermesi gerekirdi yani insanlar Covid döneminde stok vs. Yapıp fiyatı artırmak yerine İnsanlar bu dönemde çalışamıyor kazanamıyor diye indirim yapmalıydılar veya zam en düşük düzeyde yapmalıydılar yani demek istediğim isteyen istediği fiyata bir ürünü koyabiliyir diye birilerini kazıklamak zorunda degil
Fırsatçılık tabirini yanlış biliyorsun,
Bu üründen 100 tane alan olup piyasaya 2000 TL ye satsa başka x bir firma da ürünü getirmese evet bu fırsatçılık olur veya bu üründen alanlar örgütlenip belirli bir fiyat belirleyip o fiyata satsalar evet dediğin fırsatçılık olur. 2-3 tane alan adamın belirlediği fiyat piyasa fiyatı değildir, almazsan kazıklanmansın ayrıca.
Covid döneminde yapılanla bunu alıp satanı aynı şekilde yargılamanda yanlış. Covid döneminde artan maliyetlerle adam aynı ürünü bir daha o fiyata mal edemediği için yükseltti çünkü üretim maliyetleri çok arttı. Stok yapan ve örgütlenip fiyatları uçuranları kast etmiyorum onlar fırsatçı arada fark var.
Umarım ürünün stoğu gelir sen de alırsın, alamayan herkes alır umarım. Ama insanları yargılamadan önce yazdıklarımı bir oku kötü bir şey demiyorum ben.