Askerlikte banyo olayı???

Bu askerlik anıları büyülü bence. Herkesden aynı şeyleri duysanda daha fazla duymak istiyosun ve her seferinde sıfırdan dinliyor havası veriyor. Çok garip.
Ya sorma, ben giderken "döndüğümde hiç anlatmayacağım, hafızamdan o günleri sileceğim" diyordum. Geldim, susmak bilmedim :D Birkaç ay boyunca her yakaladığıma askerde şöyle olmuştu, komutan böyle dedi falan diye anlattım :D

Askeriyede aklıma takılan tek şey var o kadar insan içinde acemi birliğinde duş nasıl alınıyor bilen varmı?
Grup grup giriliyor. Acemi birliğinde de takımlar halinde olacaksınız. Her takımın ayrı duş günü ve saati vardır. Bizim kabinler 8liydi. 8 kişi girerdi. 6 dakika süremiz vardı. Bir düdükle başlar bir düdükle biterdi. Çavuş başımızda beklerdi. Süre bitince herkes çıkardı. Köpüklü kalmışsın falan dinlemezler geçmiş olsun. 6 dakikada her şeyi yapacaksın. Tabi usta birliğinde süremiz 15 dakikaya çıkmıştı çok rahatlamıştık. Acemi böyle lanet işte.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ya sorma, ben giderken "döndüğümde hiç anlatmayacağım, hafızamdan o günleri sileceğim" diyordum. Geldim, susmak bilmedim :D Birkaç ay boyunca her yakaladığıma askerde şöyle olmuştu, komutan böyle dedi falan diye anlattım :D
Eminim o 28 günde yaşadıkların bir ömre bedeldir. Neler neler ya anlatsak yeminle Victor Hugo'nun Sefilleri kadar kalın olur kitap.

@Kamina hocam bekliyoruz sizden bir rehber :D
Tam olarak nasıl bir şey bekliyorsunuz 😁

Grup grup giriliyor. Acemi birliğinde de takımlar halinde olacaksınız. Her takımın ayrı duş günü ve saati vardır. Bizim kabinler 8liydi. 8 kişi girerdi. 6 dakika süremiz vardı. Bir düdükle başlar bir düdükle biterdi. Çavuş başımızda beklerdi. Süre bitince herkes çıkardı. Köpüklü kalmışsın falan dinlemezler geçmiş olsun. 6 dakikada her şeyi yapacaksın. Tabi usta birliğinde süremiz 15 dakikaya çıkmıştı çok rahatlamıştık. Acemi böyle lanet işte.

Eminim o 28 günde yaşadıkların bir ömre bedeldir. Neler neler ya anlatsak yeminle Victor Hugo'nun Sefilleri kadar kalın olur kitap.

Tam olarak nasıl bir şey bekliyorsunuz 😁
Uzunca bir şey :D vaktin olunca. Misal: İlk gittiğinde neler oldu,neler yapılmalı,neler yapılmamalı anılar ve örneklerle pekiştirmeli :D

Uzunca bir şey :D vaktin olunca. Misal: İlk gittiğinde neler oldu,neler yapılmalı,neler yapılmamalı anılar ve örneklerle pekiştirmeli :D
Hmm olabilir. Bunu yapacağım fakat zamanı için söz veremem. Ama yapacağım bir gün.

Süre olayı çok fazla sıkıntı olmaz illa bir süre olursa da o süre yıkanman için yeterli bir süre olur zaten. Onun dışında üst devre oldukça istediğin kadar kalırsın istediğin zaman girersin. Ben akşam canım sıkılınca banyonun anahtarını alıp kazancı arkadaşa kazanı yaktırıp duşa girerdim en üst devre olunca da artık o banyoları kullanmadım bile komutanların duş alanın da yıkanıyordum, o yaz sıcağın da eğitimden çıkınca herkes sucuk gibi olurdu ben komutanın yanına gider anahtarı isterdim sağ olsun verirdi ben havlu falan yıkanmaya giderken millet ağaç altında kola ile serinlemeye çalışırdı çok havalıydım lan :ROFLMAO: :ROFLMAO: ne güzel günlerdi ya keşke bi daha gitsem.

Gittiğin yere göre değişir. Ben acemiyle usta aynı yerde yaptım. Akşam 5 ten sonra sabah kalk saatine kadar istediğin kadar dur hiç bir sıkıntı olmuyordu. Ne sıra vardı ne süre sınırı vardı. Çok kalabalık bir yere düşersen büyük ihtimal sırayla girip 10dk falan süre verecekler o şekilde olur.

Bedelli 50 bin olmuş sizce değer mi?
Maaşlı çalıştığın bir işin varsa değer, zaten normalde askerde geçireceğin sürede o para geri cebine girecek, askerde geçirmediğin günler ise kâr kalacak. Boş gezenin boş kalfası biri için değmez, 50 bin ne yao_O

Herhalde şu durumda teker teker banyo aldırlar toplu alma cokta hijyenik olmasa gerek??

Askerlik yapılan yere göre değişir.

Benim askerlik yaptığım yerde bir büyük banyo yeri vardı, oraya topluca girilip topluca çıkılıyordu. Süre sınırı vardı. Başında en az çavuş rütbeli biri bekliyordu. Orada hiç banyo yapmadım.

Bir de bizim kattaki tuvalette 1 tane banyo kabini vardı, orayı eğer boş bulursan ve sıcak su da varsa tek başına girip yıkanıp çıkabiliyordun. Ben o kabinde yıkanmak için gece saat 4-4.5 gibi alarm kuruyordum. Herkes uyuyor, termosifondaki sıcak suyu kullanan da yok, oooh yıkan babam yıkan :D

güzel taktik 👍

Kural 18: Eski Konuları Yükseltmek
Askeriyede aklıma takılan tek şey var o kadar insan içinde acemi birliğinde duş nasıl alınıyor bilen varmı?
acemide beklersin ustada
acemi usta fark etmez her türlü bekleyecen koguşlar 10 kişilik Allahtan ben koguşta 2 kişi kalıyorduk :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,192,515
Üyeler
189,282
Son üye
selimça
Geri