Neler Yeni

Babam PC almıyor yardim

MTBC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
840
İsim
Mehmet Türker BAYRAKTAR
Aynı durumları yaşadık zamanında Allah kolaylık versin valla kardeşim çok iyi anlıyorum halinden çalışıp sistemi kendim yenilemiştim o da ne kadar olursa zamanında büyüyünce güzel bir sistem alıyosun tabii ama ukte kalıyor. Varsa imkanın ufak tefek harçlıklarla destekleyerek bir yerde çalışırsan bişeyler alabilirsin. Babanla oturup biraz konuşman lazım ama evin bütçesi dedikleri gibi ona da pek bir şey diyemiyor insan

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,357
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
Gir bir yerde işe, eski asgari maaştan 8500 e çalışırsan yaz boyu, yaz sonunda güzel bir sistem alırsın. Durumunuz pek yoksa babanı darlamanın manası yok. Baban inadına almıyorsa da yapacak bişey yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Jffjshdjflsjflxkzj aşırı fazla yaşanan bir durum. Benim bir arkadaşımn babası da ışıklı mışıklı diye taa 2 yıl önce 10k ya almıştı i5 3470 i 😀😀
Asgari ücret veren yerler nere ağa herkes söylüyor böyle ama ben gittim 2k ya çalıştım geçen sene ? Şuan 3k ya çalışıyor arkadaşlarım

feritmusaoz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
716
İsim
Musa ÖZ
Asgari ücret veren yerler nere ağa herkes söylüyor böyle ama ben gittim 2k ya çalıştım geçen sene ? Şuan 3k ya çalışıyor arkadaşlarım
Ben 2020 de günlük 20 tl ye 12 saat çalıştım. 2021 de günlük 50 tl ye 12 saat çalıştım. Geçen sene gittim bi eczaneye kuryelik yaptım asgari maaşa. Gidip soracaksınız deneyeceksiniz tanıdığınız yoksa asgari maaş bulmak zor zaten. Ben kaç yerde ne paralara çalıştım afganların maaşına. Gözün açık olursa fırsat ayağına gelir.

nightsoldier

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
416
İsim
C.S.
Bir baba için en zor şey, çocuğunun isteklerini yerine getirememesidir. Her baba, çocuklarının isteği ve ihtiyaçları yönünde hareket eder. Bakarız diyorsa, harcamalar evin bütçesini aşıyordur. Bugün ortalaam bür pc 10k. Az bir para değil. Taksitle bile alınsa orta gelirlinin belini büker. Bugün bir markete şöyle bir girseniz, 200₺den aşağı çıkamıyorsunuz. Ekmeğe zam gelecekmiş ve sadece ekmeğe harcanacak paranın aylık 1200₺ olacağı istatistiki olarak tahmin ediliyor. Asgariye yapılan zam sonrası hemen her şey daha da zamlanmaya başladı.
Babanla açıkça konuş. Evin giderlerini pek söylemek istemeyecektir ancak bilgisayar konusunda neler yapabileceğini sorabilirsin. Babanın bütçesini sarmamak için baz , sadece işini görecek 2. El bir pc alabilirsin. Daha sonra üst modele geçersin. Günlük işlerde çalışıp kendi harçlığını da çıkarırsan süreç daha kolay olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Huseyin
Babama pc alalım diyorum 1 aydır bir baaklim diyor sonra hayır falan diyor bı yazı yazında mesaj atiyim aynisini
bak kanka almamasının nedeni bütçe olabilir önce bi araştır ne gidiyo ne geliyo para olarak baktın ki ödeyebiliyor o zaman ısrar etmeye çalış ben bundan 2 sene önce çok istiyodum baktım ekmeği bile borçla alıyomusuz sonra okulu bıraktım kendim aldım 😎

semre57

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
427
İsim
Emre Ağan
Geçen sene bu zamanlar ben de internet üzerinden ticaret yapmaya başlayıp paramı kazanıp ilk sistemimi ve telefonumu almıştım. Şimdilerde de ekipmanlarımı hallediyorum yavaş yavaş. Yaşım 19, ben de liseye ilk başladığımda almalarını beklemiştim olmadı, telefona kadar kendim aldım. Hayatta her şey istendiği gibi olmayabiliyor. Aile geçindirmek de zor sonuçta, az çok demeden bir şeyler biriktir. Parça parça ufak ufak al, gerekirse 2. el olsun çok sorun değil. Şartlara ayak uydurmak lazım.

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,357
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
U
Ben 2020 de günlük 20 TL ye 12 saat çalıştım. 2021 de günlük 50 TL ye 12 saat çalıştım. Geçen sene gittim bi eczaneye kuryelik yaptım asgari maaşa. Gidip soracaksınız deneyeceksiniz tanıdığınız yoksa asgari maaş bulmak zor zaten. Ben kaç yerde ne paralara çalıştım afganların maaşına. Gözün açık olursa fırsat ayağına gelir.
Torpil olmadan 18 yaş altının 3-4k dan yükseğe çalışma ihtimali yok hocam.

Coroglen1

80+
Babama pc alalım diyorum 1 aydır bir baaklim diyor sonra hayır falan diyor bı yazı yazında mesaj atiyim aynisini
benimkinde böyle bir taktik çok işe yaradı.Dedim ki alacağım laptop şuan 20 bin o bilgisayarı şimdi değil de 1 yıl sonra olsun 3 yıl sonra olsun alacaksın fiyatlar malum ortada 30 bin vermek istiyorsan keyfin bilir ben senin paran zamdan etkilensin istemiyorum.Bu tarz bir konuşmayla aldırmıştım ki lise zamanlarında bilgisayar almamak için inat eden birisi :)

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,513
İsim
Olcay akbulut
Gir bir yerde işe, eski asgari maaştan 8500 e çalışırsan yaz boyu, yaz sonunda güzel bir sistem alırsın. Durumunuz pek yoksa babanı darlamanın manası yok. Baban inadına almıyorsa da yapacak bişey yok.

Jffjshdjflsjflxkzj aşırı fazla yaşanan bir durum. Benim bir arkadaşımn babası da ışıklı mışıklı diye taa 2 yıl önce 10k ya almıştı i5 3470 i 😀😀
14 yaşında ki çocuğa kim versin o kadar parayı kral :D

bu klavye nasıl dün bende gördüm de kararsız kaldım alsam mı almasam mı diye üzer mi?

feritmusaoz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
716
İsim
Musa ÖZ
14 yaşında ki çocuğa kim versin o kadar parayı kral :D

bu klavye nasıl dün bende gördüm de kararsız kaldım alsam mı almasam mı diye üzer mi?
14 yaşında olduğunu sonradan öğrendim 😀

Mert Camran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
547
İsim
Mert Camran

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,357
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Madem beni bu dünya ya bana sormadan getirdiniz İhtiyaçlarımı karşılamak zorundasınız NOKTA :)
QKWKWKWKWK Bu nasıl mantık usta

Özel ihtiyaca girmiyor keyfi sonuçta

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,742
Üyeler
161,338
Son üye
dynamicpupil