Çözüldü✓ Bilgisayar Açılıyor Ama Görüntü Gelmiyor Sorunu

Yapmışsınızdır demiyorum ama insan bazen basit şeyleri gözden kaçırıyor bir seferinde nasıl becerdiysem pci kabloyu eps yerine kullandım cpu girişine görüntü alamadım . bozuk usb portu kısa devre yaptığı için görüntü alamadım kablosunu anakartdan sökünce geldi görüntü gib gibi Anakart her ne kadar daha önceki sistemde kullanmışda olsanız belki arızalanmış olabilir . ekran kartını söküp bağlantıları tekrar kontrol edin ram in yerini değiştirin onboard üzerinden görüntü almaya odaklanın olmazsa dediğiniz gibi bir bilgisayarcıdan yardım alırsınız arıza tespite çok bir şey istemezler .

@Tharos
Şu hata ledlerinden hiçbiri yanmıyor mu?
İlk sayfada görsel var yanan bir şey yok :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Asuslarda ışık yeri farklı mı sağ üstte değil mi

anakart ilk çıktığında bu işlemciyi destekliyor muydu? bios güncelleme yaparsan iyi olur.

Bayadır öyle pc açık görüntü hala yok ekran kartında hafif bir ısınma var ancak fanlar dönmüyor

Emin değilim
Tüm her şeyi sök üstünden sırayla devam edelim bence en faydalısı bu olacak bizim için işlemci ve soğutucusu hariç her şeyi sök anakartın net görünecek şekilde bi görselle burayı

Bayadır öyle pc açık görüntü hala yok ekran kartında hafif bir ısınma var ancak fanlar dönmüyor

Emin değilim
Her şeyden önce bios sürümünü söylesene bi :D

anakart ilk çıktığında bu işlemciyi destekliyor muydu? bios güncelleme yaparsan iyi olur.
Şimdi anlayacağım

Bios sürümünden emin değilseniz bios flashback mevcut anakartınızda mümkünse son sürüm bir flash atıp yükleyin aynı versiyon yüklü olsa bile anakartta bir zararı olmaz .

IMG_0472.webp
Şimdi şöyle pin çoğaltıcı ile bilgisayarı bir müddet açık tuttum ancak ekran kartı fanları hiç dönmedi ve ekran kartı baya ısındı elimi değdiğimde anladım çoğaltıcıyı çıkartıp 2 kablo ile bağlantıyı yaptım 1 port açık kaldı açık kalan kısımda kırmızı yanıyor fan dönmüyor

Tüm her şeyi sök üstünden sırayla devam edelim bence en faydalısı bu olacak bizim için işlemci ve soğutucusu hariç her şeyi sök anakartın net görünecek şekilde bi görselle burayı

Her şeyden önce bios sürümünü söylesene bi :D

Şimdi anlayacağım
Hemen yapıyorum

Alıntıyı görüntüleŞimdi şöyle pin çoğaltıcı ile bilgisayarı bir müddet açık tuttum ancak ekran kartı fanları hiç dönmedi ve ekran kartı baya ısındı elimi değdiğimde anladım çoğaltıcıyı çıkartıp 2 kablo ile bağlantıyı yaptım 1 port açık kaldı açık kalan kısımda kırmızı yanıyor fan dönmüyor

Hemen yapıyorum
O kırmızı ışık boş port var ışığı anakartın değil ekran kartın yakıyor onu normal onun yanması anakart bilgi vermiyor sıkıntı o bios sürümün lazım

O kırmızı ışık boş port var ışığı anakartın değil ekran kartın yakıyor onu normal onun yanması anakart bilgi vermiyor sıkıntı o bios sürümün lazım
Şuan söküyorumda psudan çıkan 12VHPWR kablo girişi var üzerinde 600w yazıyor bunu 3*8 e çeviren port bişey varmıdır acaba tek kablodan 600w çekiyor

Sıkıntın yüzde 90 bios dan şu biosu bir güncelle be adam.

Şuan söküyorumda psudan çıkan 12VHPWR kablo girişi var üzerinde 600w yazıyor bunu 3*8 e çeviren port bişey varmıdır acaba tek kablodan 600w çekiyor
12vhpwr yeri yeni kablo düzeni sende eski düzen var

Sıkıntın yüzde 90 bios dan şu biosu bir güncelle be adam.
psuda sıkıntılı 8+8+8 yok

Sorun şu ki anakartta debug ışığıda yok

Geri