Neler Yeni

DONANIM ARŞİVİ | Hazır Sistem | RTX 4070 SUPER | 34.999 TL

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,599
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Eski donanım arşivi nerede sistem saatlerdir stokta yaşlanıyorsun Abdullah bey 🤣

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
486
İsim
Mehmetcan İvrendi
7500f 5700tl
gainvardın sistemde kullanılan çift fanlı modeli en ucuz perakende de 28559 tl
bu açıdan bakarsan haklısın

fakat çift fanlı modeli en ucuz 28559 tl iken
aynı markanın 3 fanlı modeli 25999 tl mesela

sen şimdi tek tek gesaplama yapmışsın kafanda diyelim
senin aklına mantığına yatıyor mu aynı serinin ürünleri 2 fanlısı 3 fanlısından daha pahalı

veya ben 28599 tl ye gainward çift fanlı mı alırım
bu kalite bandında o seride herhangi bir sorunu olmayan galax inno3d zotac gruplarından bir ürünü 23k ya mı alırım

bana kalırsa sen de 23k ya bunlardan birini alırsın

şimdi tekrar bir hesap kitap yaparsak

23k ekran kartı 5700 tl işlemci
28700 yapar
35k ya kadar arada 6,3k fark kalır ki

o da a620 anakart ssd rami alır neredeyse
geriye bir kasa kalır

evet tek tek toplamaya göre yine avantajlıya geliyor bu sistem ona hiç bir itirazımız yok
şunu da demiyoruz
geçmişte bir fiyat performans sitem toplandı bazen de fiyat performans kralı sistemler toplandı bu kanalda ki nasıl sistemler çok iyi biliyoruz
bu sistemde kral olma iddaası da yok

ama yine de tarafsız bir donanım arşivi takipcisi gözü ile bakarsan
çok ta tatmin etmedi

fiyat olarak değil fiyat performans olarak

en basidinden şunu söyleyerek bitireyim
şu sistemi 2k bandında bir upgrade yapsalar
aradaki 2k nın 1 k sı müşteriye 1 k sı bizden diyerek
sistemi şu anki fiyattan 1000 tl daha pahalıya satsalar

tekrar söyüyorum 1000 tl daha pahalıya satsalar

inan bana şu eleştirenlerin daha fazla içine sinen bir sistem olacaktı
Mesela B650 + 2X8 Cl degeride 36 olsaydı + Assasin's hava soğutucu + Gainward'dan bir tık daha iyi bir kart mesela Zotac koysalar veya gigabyte 3X fanlı Eagle koysalar mesela o zaman F/P kralı olmasa bile yinede İyi kötü değil iadere eder diyebikirdik

-Her şey bir yana Akakçedeki Ekran Kartı fiyatını internettekilere göre hesaplamayın Nedeni'ni bilmiyorum ama Aşırı saçma bir şekilde 28K ya koymuşlar 😂 26K'ya Gigabyte 2X fanlı Gaming modeli alınabiliyor hatta Asus var 26K ya Ghia nasıl 28K😂😂😂

Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Mad
İlgilendiği Kategoriler
Siber Güvenlik, Güvenlik Duvarı, Anti Virüs, Domain Controller, File Server, Oyun ve Bilgisayar Bileşenleri
Siparişi iptal mi etsem diye düşünüyorum şuanda.

kronik1907

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Görkem
Mesela B650 + 2X8 Cl degeride 36 olsaydı + Assasin's hava soğutucu + Gainward'dan bir tık daha iyi bir kart mesela Zotac koysalar veya gigabyte 3X fanlı Eagle koysalar mesela o zaman F/P kralı olmasa bile yinede İyi kötü değil iadere eder diyebikirdik

-Her şey bir yana Akakçedeki Ekran Kartı fiyatını internettekilere göre hesaplamayın Nedeni'ni bilmiyorum ama Aşırı saçma bir şekilde 28K ya koymuşlar 😂 26K'ya Gigabyte 2X fanlı Gaming modeli alınabiliyor hatta Asus var 26K ya Ghia nasıl 28K😂😂😂
çift ram slotlu bir anakart için

fiyat performans olarak çok iyi bir sistem ama tek aklıma takılan konu tek 16 ram olması deniliyorsa
ve sistem fiyat performans olarak gayet tatmin edici bir sistemse
tek 16 ya takılmam şu an için

evet çift kanal bellek mimarisi ddr4 te de çok önemli idi bence ddr5 te de hala olması daha iyi (her ne kadar ddr5 te tek slotta çift kanal var deseler de 2 li ramlerin faydası hala var)
bu sistemin hakkı artık 32 gb ram olduğu için
sistemin herşeyini iyi tutarsak sadece rami ilerde yükseltme amaçlı tek 16 da tutmak mantıklı olabilir
tabi şunu da düşünebilirsin
tek 16 ya bir 16 daha ekleyecek bütçem olduğu zaman
satarım elimdeki 2x8 leri
üstüne para koyar 2x16 alırım
bu yüzden zaten fikrinize saçma demiyorum ama

her şey iyi ise buna çok ta takmam diyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Mad
İlgilendiği Kategoriler
Siber Güvenlik, Güvenlik Duvarı, Anti Virüs, Domain Controller, File Server, Oyun ve Bilgisayar Bileşenleri
Aga stok bitmesin diye çok bakmadan bir iki ufak özelleştirme yaptım, yorumları okuyunca kötü oldum.

aquirox

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Berkay
hocam ekran kartı 4070 için diger parçalar düşük kalmış gibi böyle daha mantıklı diye düşünüyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

7500fi neyle değistirieceksin peki? 7500f zaten mantıklı. Parçaları sahsen ben beğenmedim model olarak
ekran kartı baya abartı kaçmış diğer parçalara göre işlemciyi 7600x yapıp anakart b650 ssd 1 tb yapınca aynı fiyata geliyor hemen hemen

Ekler

• Screenshot_2024-11-09-21-07-49-674_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2024-11-09-21-07-49-674_com.android.chrome-edit.jpg
    525.8 KB · Hit: 36

Necromancerr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,303
İsim
Emre
Discord
necromancerr

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
486
İsim
Mehmetcan İvrendi
çift ram slotlu bir anakart için

fiyat performans olarak çok iyi bir sistem ama tek aklıma takılan konu tek 16 ram olması deniliyorsa
ve sistem fiyat performans olarak gayet tatmin edici bir sistemse
tek 16 ya takılmam şu an için

evet çift kanal bellek mimarisi ddr4 te de çok önemli idi bence ddr5 te de hala olması daha iyi (her ne kadar ddr5 te tek slotta çift kanal var deseler de 2 li ramlerin faydası hala var)
bu sistemin hakkı artık 32 gb ram olduğu için
sistemin herşeyini iyi tutarsak sadece rami ilerde yükseltme amaçlı tek 16 da tutmak mantıklı olabilir
tabi şunu da düşünebilirsin
tek 16 ya bir 16 daha ekleyecek bütçem olduğu zaman
satarım elimdeki 2x8 leri
üstüne para koyar 2x16 alırım
bu yüzden zaten fikrinize saçma demiyorum ama

her şey iyi ise buna çok ta takmam diyorum
Hocam ben zaten illede 2X8 ram olsun demedim zaten yani evet ram 16gb olabilir ve ilerde yükseltilebilir ama sorun şu sistemdeki tek sorun ram değil yani sistemde bir çok şey eksik

Anakart/Ekran Kartı markası/Hava soğutucu/Ram/fiyat

-evet anakart iyi ama sorun şu bu fiyata iyi değil yani 35K veriyorsa. opsiyonel olarak bir zahmet B650 olsun (tabi 150TL farkla B650 oluyor o farklı)

-Ekran kartı hocam 70-85 derecelerde geziyor ki tasarımıda begendmedim böyle bir sistemde bu fiyatta en azından Zotac veya gigabyte olsun

-Ram Dual channel olsa 10-15fps fark edebiliyor hocam az değil bence hikayeli oyunda bu farkı veren CS gibi oyunlarda 50Fps falan verirki dediğiniz gibi çok sorun değil ilerde yükseltilebilir ama CL40 bu fiyata ve tek Chanel'a göre kötü minimum CL36 olmalıydı ve 5200 değil 5600 olmalıydı

-bence 500-800 fazla alsalardı ama hava soğutma olmalıydı

---Bece bunları fiyata göre değerlendirdimki zaten şuan internette F/P dahi olarak bile paylaşılmayan normal bir sistemde bile saydıklarımın hepsi var ve 36K yani F/P diye paylaşılıyorsa sistem bu fiyat bandında saydığım özellikler olmalı ve sistem dandik bir kanal değil donanım arşivi paylaşıyor yani bu sistem 32K Max hakkı olmalıydı

-yani sisteme zaten baktığımızda direk en ucuza DDR5 RTX 4070 süper sistem alalım Çalışsın yeter gerisi önemli değil gibi bir sistem olmuş açıkça

zX1ScreamofNİGht

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
243
İsim
Kutluhan bayrakcı
Hocam keşke yazmadan önce Tam Okusaydınız XD hayır uzun kısmı geçtim sadece başta Not yazdığım yeri okusaydınız bile zaten aynı şeyi söyledigimizi anlardınız yani sadece dediklerimi bana karşı yekrarlamış gibi oldunuz anlamadıysanızda bir daha okuyun isterseniz 😂
Son yazdığınız kısmı biraz anlamadım o kadar

Ayrıca 40K neye göre söylediniz bilemiyorum ama 1-2K farkla Aynı Sistem hatta Daha iyisi var zaten şuan İnternette ve bunlar F/P diye paylaşılan sistemler bile değil normal sistemler yani bir daha piyasaya bakın isterseniz siz

Anlamazsanı diye yine belirtiyorum "Abdullah abi'yi kötülemiyorum sadece sistemi F/P sistem diye paylaşılacak bir sistem değil"
-yazdıklarımı Tam veya tekrar okuyun daha iyi anlarsınız
tamamını okudum hocam bende abdullah abi iyi kotu dedin demedim yazdığımı okursan eylemlere göre durumu değerlendiriyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

35 k olarak başlamış sanki parça kalitesini arttırmışlar gibi 42 k ya yükseltmişler. 35 k da etmez. 4070 super in en kötü çöp kartını koymuşlar kartın ellerinde kalan stoğunu azaltmak için. Son zamanların en kötü toplanmış sistemi parasına göre.
bende hala yukseltmeyle aynı fiyat

Ekler

• pc exp.PNG
    pc exp.PNG
    216.7 KB · Hit: 20

hayriye

80+ Bronze

https://www.sin erji.gen.tr/nzxt-750w-c750-80-bronze-guc-kaynagi-p-49811?srsltid=AfmBOoqNSMr4zumotTDon0X8ShAmR4enXReMVzopOXJP55iaJVcOyDur

İşlemci soğutucu ve kasa yok dediğim gibi ama taksit imkanlarıyla zaten bu hali daha avatanjlı. Yani fiyat performans kralı zart zurt diye bir şey değil

Demek istediğim bu çıkarttı diye eli yüzü düzgün bir şey sanmayın acele edip hemen biter düşüncesiyle almayın kitleyebileceğine kitleyecek
@Zyzztorunu bu yüzden pahalı veya anlamı yok diyoruz olması gereken piyasa fiyatına çıktı zaten bu sistem bu paraya piyasada var ve toplanıyor. Fiyat olarak bir anlamı yok
Hazır sistemle toplamanın arasında bir dünya fark olması lazım nedeni çok basit benim attığımla her tarafa para dağılacak taksit imkanı var. Ama hazır sistem alırsan mecbur peş paraya alıyorsun ve bütün ürünleri tek bir yerden alıp paranı hemen bağlıyorsun. Sen satıcı olsan her şeyi senden alsınlar diye bir tık daha avantajlı fiyattan vermez misin adamlar vermiyor bir anlamı yok yani

Top Bottom