Neler Yeni

eğer ki öldüğümüzde cennete girersek ve...

Livaković

80+ Silver
O senin görüşün bu konuda yeterli araştırma yapıp emin olduysan sıkıntı yok, hayatını o şekilde yaşa ben de %100 eminim bu din hak din ve Allah katından gönderilmiş, gerçekleri ölünce göreceğiz artık.
Evet öldükten sonra doğmadan önce neysek o olacağız simsiyah bir yer belkide tekrar dünyaya geliriz başka bir bedenle bu bedenimizi var olduğunu unutarak

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,724
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
Cennet ve cehenneme inanmıyorum, çok merhametli ve adaletli olan Allah, kendisine inanmayan birini, tekrar tekrar derisini değişip sonsuza dek zalimce yakacaksa bu net bir çelişkidir
insan uydurması zaten ama cennet cehennem olayının tasviri insan uydurması sayılır ve çelişki olduğu da doğru böyle bir şey yok yanma manma parçalanma işkence vs. cennet olayı da hatırladığım kadarıyla kuranda bir yer olaraktan ziyade hiyeraşisi vardı yani cennet seviyeleri vs. tam hatırlamıyorum. cehennem olayı da bildiğim kadarıyla simulasyonun kendisiyle alakalı. örneğin biri doğduğu günden beridir aşırı ağır acılı bir hastalıkla yaşayıp acı çeke çeke ölmesinin sebebi veya doğduğu gibi diri diri gömülmesi vs. cehennem ile alakalı bir konu onun kaderine öyle yazılmış vs. gibi bir zırvalık değil. kitabın kendisini açıp okuyunca her anlayarak ciddi okuyuşta böyle akılda kalan cevapsız soruları anlayabiliyorsun. birde Allah madem eksi sonsuzdan artı sonsuza kadar her şeyi biliyor yani bizim cehennemlik mi cennetlik mi olduğumuzu zaten biliyorsa bizi neden yaratıyor gibi bir soruyu çakma dinci sübyancı sarıklı ucubelere sorunca ya bunları siz anlayamazsınız bunlar bilebileceğniiz şeyler değil deyip geçiştirirler veya öyle olduğu için gibi bir şeyler saçmalarlar saçma sapan bilgi kirliliği var din hakikat konusunda insanların sorgulamasını istemiyorlar ki din adı altında onları zırvalıkları ile sömürebilsinler. insanların kuranı anlayarak okumasını engellemek için de her türlü şeyi yapıyorlar insanlar kitabı şiir kitabı falan olarak görüyor yok kuranı güzel okuma yarışması yok bilmem ne vs.
Bir de Kur'an ın Arap halkına inmesi gibi bir durum var.. Bence Dinlerin hepsi birer uydurma ama bir tanrı mutlaka var.
arapçadan inmesinin olayı bildiğim kadarıyla arapça dilinin zenginliği ile alakalı kuran okuyunca zaten türkçe gibi daha az zengin dillere meal etmede sıkıntı oluyor arapça gibi zengin bir dil olmadığından kusursuz %100 meal de bildiğim kadarıyla yok bazı şeyleri arapçasından anlamya çalışıyoruz ben şahsen okurken birkaç mealden aynı anda okuyorum(diyanet gibi art niyetli kuruluşların mealleri genelde aşırı çarpıtılmış oluyor kasıtlı yapıyorlar bunu.) arapça kelimeleri vs. araştırıyorum türkçede tam karşılığı yapılamayan kelimeler vs. oluyormuş.

shiedabro

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,459
İsim
Burak Doğan
eğer ki öldüğümüzde cennete girersek ve cehennemdeki birini yanımıza getirmek istersek ne olur?
Bu olur
İronidir
images (1).jpeg

neptün yüksel

80+ Bronze
Ben öyle çok büyük bir din adamı değilim ama Allah'ın rahmeti boldur. İyiliğin, sevabın, insanlara hoşgörün sayesinde Allah senden razı olursa eğer cehennemdeki sevdiğini kurtarır.

Berkarda

80+ Silver
Bir de Kur'an ın Arap halkına inmesi gibi bir durum var.. Bence Dinlerin hepsi birer uydurma ama bir tanrı mutlaka var.
bence değil ama dinleri bende düşündüm tüm tanrıların yüzü yapılıyor ama Allah neden yapamıyor çünkü yüce o kimse bilemez
Mesaj otomatik birleştirildi:

tanrı yüce insansa o zaman tanrının çocuğuyuz

neptün yüksel

80+ Bronze
Kanıt ne hocam mesela
Cennet için sana maddesel bir kanıt gösteremem ama dünyada bile maddesel olarak algıladığın bir çok şey aslında soyut olay. Örneğin bir çok insan ses dalgalarından beynin ses ürettiğine inanır birçok kişi ve bilimsel bir olaymış gibi inanırlar ama beyin asla böyle bir şey yapmaz. Sesi yoktan var eder.
Yani bir dalga çözücü yoktur beyinde. Yani burada maddesel bir olay dönmüyor kısacası.

Sadece soyut olarak bazı şeyleri insan kabul edebilir akıl olarak. Eğer bir yaratıcının varlığını da kabul edebilirsen, gerisi iman olur ve cennetede inanabilrisin.

Son düzenleme:

Sir Cem T-oker

80+ Gold
Kişi olarak gelemez ancak kopyası gibi biri gelip seninle vakit geçirecek diye biliyorum. Sadece arkadaşın değil herkes için böyle diye duymuştum. Yani mantıklı bence: mesela sen yedinci kattaysan bütün tanıdıkları toplarsın o zaman oraya.. Yani gidince göreceğiz

düşünsenize cennete gidiyosunuz ve PUBG gibi bir oyun oynamak istiyosunuz oyuna giren herkes cennetten olacak ve herkes kazanmak isteyecek, cennette de her istenilen şey olacağı için herkes aynı anda nasıl kazanacak ?
konudaki bahsedilen 2 kişilik meseleler açıklanabilir ama bu nasıl açıklanacak?
Orada pubg falan aklına gelmez merak etme.
Her şeyin en iyisi varken hala pubg düşünüyosan..

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,235
İsim
Hezekiel
bence değil ama dinleri bende düşündüm tüm tanrıların yüzü yapılıyor ama Allah neden yapamıyor çünkü yüce o kimse bilemez

tanrı yüce insansa o zaman tanrının çocuğuyuz
araplarda resim ve heykel yapmak yasak bu yüzden yapmıyorlar.
Kutubi sitteden bir hadise aşağıya bırakayım.
Buhârî, Libâs 91; Müslim, Libâs 92. Ayrıca bk. Nesâî, Zînet 112
Screenshot_20230702-111157_Microsoft 365 (Office).jpg

hoxic

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
Hüseyin Irmak
Kişi olarak gelemez ancak kopyası gibi biri gelip seninle vakit geçirecek diye biliyorum. Sadece arkadaşın değil herkes için böyle diye duymuştum. Yani mantıklı bence: mesela sen yedinci kattaysan bütün tanıdıkları toplarsın o zaman oraya.. Yani gidince göreceğiz

Orada PUBG falan aklına gelmez merak etme.
Her şeyin en iyisi varken hala PUBG düşünüyosan..
ne alaka her istediğim olacaksa bf 5 te oynarım pubg de ?

Top Bottom