Neler Yeni

Gigabyte 9070 XT Isınıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Bekir Aykut Bayraktar
Herkese merhaba , 06.03.2025 tarihinde Gigabyte 9070 XT aldım ve bugün elime ulaştı. Kartı ilk taktığımda yoğun bir coilwine sesi geldi ancak sonradan kullandıkça ses giderek azaldı. 2020-2024 tarihleri arası çıkan bir kaç oyuna göz atma fırsatım oldu 2k olarak. İlk gözlemlerime göre sıcaklıklar oldukça yüksek diyebilirim. Kasanın yan kapağını kapatmadan full yükte ekran kartı 85 derecelerdeydi. Bana şahsen biraz yüksek geldi. Ayrıca performans olarak 4070 super / 4070 ti super civarlarında fpsler aldım. Biliyorum 2 kartın performansı çok farklı ama anlık fps düşüşlerini çok yaşadım. Salt performansı da 4080 den gerçekten geride bir kart. Sıcaklık ve çektiği gücü de düşününce sanırım kartı iade edeceğim.

ChristianSerratos

80+ Silver
85 derece baya bi yüksek benim 6900xt bile o sıcaklığı görmüyor

barut

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
236
İsim
Doğukan Barut
Herkese merhaba , 06.03.2025 tarihinde Gigabyte 9070 XT aldım ve bugün elime ulaştı. Kartı ilk taktığımda yoğun bir coilwine sesi geldi ancak sonradan kullandıkça ses giderek azaldı. 2020-2024 tarihleri arası çıkan bir kaç oyuna göz atma fırsatım oldu 2k olarak. İlk gözlemlerime göre sıcaklıklar oldukça yüksek diyebilirim. Kasanın yan kapağını kapatmadan full yükte ekran kartı 85 derecelerdeydi. Bana şahsen biraz yüksek geldi. Ayrıca performans olarak 4070 super / 4070 ti super civarlarında fpsler aldım. Biliyorum 2 kartın performansı çok farklı ama anlık fps düşüşlerini çok yaşadım. Salt performansı da 4080 den gerçekten geride bir kart. Sıcaklık ve çektiği gücü de düşününce sanırım kartı iade edeceğim.
gigabyte ürünü alınmaz brom bilmiyorum ne aldıysam hepsi ısındı ve iade ettim monitör bile ısınır mı ısındı ekrana elimi değiremiyordum
Mesaj otomatik birleştirildi:

85 derece baya bi yüksek benim 6900xt bile o sıcaklığı görmüyor
bende 6650xt var ful yükte 65 gi geçmedi bugüne kadar kasamdan mı nedir bilmem bir kere görmedim 66 67 yi

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Bekir Aykut Bayraktar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Genel olarak araştırdım bu durumu. Kimse bize söylemedi ancak 9070 XT kartlar gerçekten ısınıyor. Alacak olanın bilgisi olsun diye tecrübelerimi paylaşmak istedim. Umarım bu konuda insanlar bilgilendirilir.

barut

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
236
İsim
Doğukan Barut
Genel olarak araştırdım bu durumu. Kimse bize söylemedi ancak 9070 XT kartlar gerçekten ısınıyor. Alacak olanın bilgisi olsun diye tecrübelerimi paylaşmak istedim. Umarım bu konuda insanlar bilgilendirilir.
iyi yaptın brom bende almak için 7900xt kartımı iade ettim bilmiyorum iyi mi ettim kötü mü ettim bakalım

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Göktuğ Tosun
Hocam Yanlışım yoksa Gigabyte ekran kartlarının gaming versiyonu alınmassa genel anlamda sıcaklık problemleri oluyor diye biliyorum, bide 9070 xt için minimum 750W mümkünse 850W isteniyor diye biliyorum. yanlışım varsa arkadaşlardan biri beni düzeltsin.

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
639
İsim
Burak
nvidia kartlara göre bir tık fazla ısındıkları kanaatindeyim evet ama üzmez diye düşünüyorum.

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,628
İsim
Yunus Şahin
Hangi sıcaklığa baktın hocam? Hotspot'a bakmış olabilir misin? Bu kartların yeni soğutma versiyonları çok iyi oluyor. Bu kadar yüksek olacağını sanmıyorum. Üretim hatası da olabilir.

barut

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
236
İsim
Doğukan Barut
nvidia kartlara göre bir tık fazla ısındıkları kanaatindeyim evet ama üzmez diye düşünüyorum.
bu kartların soğutma seviyesi çok iyiydi , abdullah bile gigabyte kartlarla test yapmıştı ben bu kadar derece görmedim, adam 85 den bahsediyor neresi nvidia kartlara göre fazla bu kart ısınıyor :))

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Bekir Aykut Bayraktar
Hocam hotspot sıcaklığı değil , kartın soğutması ve ısı blokları gerçekten güzel ancak kart inanılmaz ısınıyor. Plakasında parmağını tutamazsın o derece diyeyim. Kaldı ki yurtdışında da bir çok konu var araştırınca görebilirsiniz. Sadece Gigabyte kaynaklı bir durum değil esasında. 850 w güç kaynağım var hocam Corsair marka. Bilmiyorum iade etsem mi çok kararsızım ama kışın 85 derece kasa kapağı açıkken görüyorsam yazın kasa kapağı kapalı 90 95 dereceye çıkar gibi duruyor. Fazla korkutucu sıcaklıklar.

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
639
İsim
Burak
bu kartların soğutma seviyesi çok iyiydi , abdullah bile gigabyte kartlarla test yapmıştı ben bu kadar derece görmedim, adam 85 den bahsediyor neresi nvidia kartlara göre fazla bu kart ısınıyor :))
arkadaşın kasa iç yapısı vb bilgileri bilmiyoruz hacım fanlar doğru şekilde mi her yönden fark edebiliyor ısının artması veya azalması :D hangi model aldı mesela o markadada modelden modele fark var soğutmada :)

oguuzysr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
624
İsim
Oğuz
Hocam amd'nin yazılımından kaynaklı olabilir hemen iade etme. Ddu ile ne var ne yok driver ı sil. Güncel sürücü ile Temiz bir kurulum yap. Maalesef AMD kartlar Nvidia kadar Optimize değil.

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
639
İsim
Burak
arkadaşın kasa iç yapısı vb bilgileri bilmiyoruz hacım fanlar doğru şekilde mi her yönden fark edebiliyor ısının artması veya azalması :D hangi model aldı mesela o markadada modelden modele fark var soğutmada :)

Top Bottom